20 Eylül 2022


Saksıdaki yıldız çiçeklerimin ömrü parklarda yetişenlerden kısa oldu, görüyorum hala rengarenk açıyorlar. Bende gelecek yılın tohumlarını toplamaya başladım bile.

Motiflerim bitti, hatta birleştirdim lastiklerini de ördüm. Hırkada salaş seviyorum aslında bu biraz bana tam oldu. Cesaret edebilsem azıcık ütüleyeceğim ama korkuyorum. İyi ki tığımı büyütmüşüm yoksa streç olacakmış.
Son yıllarda bulgur yemek biraz rahatsızlık yaratınca yerine kinoayı koymaya çalıştım. Elbette o aynı tat olmuyor ama oldukça doyurucu bir öğün. Şalgamlı kinoa salatası. Çok renkli, koyu renkli sebzeleri seviyorum. Şalgamlar haşlanıp yine haşlanmış kinoalarla birleşiyor (isterseniz şalgamın suyunda da haşlanabilir kinoalar.) Sonra zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve yakıştırdığınız herşey size kalmış, sonuç; lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı birşey. Mutlu günler...

14 yorum:

  1. Ellerine sağlık, renkler çok güzel. Benim tohumlar beklemede, sabırsızlıkla ekeceğim günü bekliyorum. çünkü çok narin güzellikte bu çiçekler. çok seviyorum. bahçede coşacaklarına eminim. saksı çiçeği değiller ya o yüzden daha az oluyordur ömürleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Buketcim sana başka tohumlar daha sakladım çıkan ilk fırsatta asıl onları yolllayayım istiyorum. Kesinlikle bahçede çok daha uzun ömürlü ve güzel gelişiyor. Olabilir evet.

      Sil
  2. Bu aralar maş fasulyesine yükseliyorum, onla ilgili tarifin varsa alırım bak.
    Hırka güzel olmuş aslında, üzerine bez koyup ütülerse sanırım bir problem olmaz gibi. İkinci resimdeki çiçeğe kalbimi bıraktım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısın hiç yapmadım daha o yüzden sende bir tarif varsa ben isterim :) Teşekkür ederim evet ütü bezi iyi fikir, sevgiler..

      Sil
  3. Selam elinize sağlık çok güzel bir hırka çok sıcak olmamak kaydıyla ütü yapabilirsiniz. Yıldız çiçekleri çok güzel şimdi yürüyüşten gelirken tohum topladım. Yıldız çiçeğide vardı. Toplayayım. Akşam sefası topladım ektim. Belki sonbaharda açar. Salata güzele benziyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilık ütü iyi fikir çok teşekkürler, bende topluyorum sürekli tohum :) akşam sefasınında ne çok rengi varmış onu farkettim, benden de sevgilerle...

      Sil
  4. Deryacığım, hırka güzel olmuş eline sağlık. iyi günlerde kullan. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Zeynepcim, sevgiler benden de... :)

      Sil
  5. süper tarif bu kenara yazılıp yapılası ...Motifler rengarenk şahane..yıldız çiçekleri de....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimm, sevgilerimle... :)

      Sil
  6. Ellerine sağlık, yıldızlar nasıl da harikalar... çok öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ececim, bende çok öpüyorum seni, yorumla ilgili sıkıntı çözülmüş galiba çok sevindim. Sevgilerimle... :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...