23 Kasım 2021

Haftasonu yürüyüşünde hava güneşli ama epey serindi. İlk defa Dikmen Vadisinin tamamını gördük epey uzun bir mesafe oldu eve geldiğimde tamamen tükenmiştim hatta eve gelebildiğime şükrettim.

Artık son yapraklar kalmış dallarda tek tük. Dökülen yaprakların yığınlarını kaçırdık az bir kısmını yakaladık. Poşetlenip temzileniyordu. Düşündük kesin kar yağınca da güzel olurdu burası.
Okumalar devam ediyor, notlar falan epey ciddi ilerliyorum. Günlük belirlediğim okuma sayfasını tutturamasam da bindirmeli gidiyor şimdilik. Çok detaylı anlatımlar var bazen kayboluyor insan o kadar detayın içinde.
Arada birşeyler de yapmıyor değiliz. Çarşaf-nevresim dolabı çalışma odasında kalmak zorunda kalınca dolap içine bir perde dikeyim dedim. Çook eskilerden Tepe home'dan aldığım pamuk kumaşlı tek kanat bir perdeyi buraya ayarladım. Ne güzel desenli peçeteler, örtüler, perdeler olurdu eskiden...

Aslında Ezgiciğimin confeti hırkasından örmek istiyorum. Youtube sayfasına yapılış videoları eklenmeye başladı. Bunun için çok hevesliyim, henüz ip hazırlığımı tamamlayamadım ama başlamak için sabırsızlanıyorum doğrusu, öyle de güzel anlatmış, video çekmiş ki maşallah diyorum güzel arkadaşıma.

14 yorum:

  1. Şeytanın belini kırdım iki haftadır, minik minik yürümeye başladım ben de. Hep gezmeli günlerimiz olmalı, çok seviniyorum yürüyenleri görünce. Ezgi'nin konfeti hırkada aklım kalıyor ama sanırım bitiremem onu gibime geliyor ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah arkadaşım çok sevindim, hep yürü dolaş keyifle. Bana hiç öyle gelmiyor, baştan korkutuyor insanı motif sayısı filan ama başlanan ne bitmiyor ki hele sen asla inanamam, öperim ;)

      Sil
  2. Ne hoş renkler;hem doğa hem de örgüler eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Proust çok zor bir yazar ve okuması da zahmetli , kolay gelsin Deryacm. ama en
    önemli yazarlardan. ben kayıp zamanın izinde ve sodom ve gomorroyu okumuştum.
    sonra diğerlerine devam etmedim.
    ezgi yaşına göre çok maharetli bir kız, bayılıyorum ona. yaptıklarına
    uzaktan öylece bakıyorum tabi ki. benim için zor işler bunlar. elimde bir battaniye var,ben motiflerini örüyorum annem de birleştiriyor. ufak tefek nakış
    işlerim var , beni yormayan. okuldan dönünce onları yaparak dinleniyorum, bana
    iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleymiş valla Buketcim tuğla gibi desem abartmış olmam 6 kitap daha beni bekler, neyime güvendim bilmiyorum ki, yazılarda minik minik dolayısıyle sayfalar x2 gibi, neyse zorlanmak güzel, aşılmış bir güçlük iyi geliyor bakalım aşarız inşallah oğluşla :) Ezgi on parmakta on marifet insana yaşama sevinci-gücü aşılayan ışıl ışıl birisi, iyi ki var, iyi ki arkadaşım. Hiç zor değil bu arada Buketcim yapamayacağın birşey değil senin eğer denemek istersen bir gün. Keyifle çalışmak en güzeli, acelesiz telaşsız..

      Sil
  4. sonbahar görüntüleri güzel, battaniye ve kırlentte güzeller. Ezginin hırkası da muhteşem görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.., benden de sevgilerle :)

      Sil
  5. Uzun yollar yürüdükten sonra ayakta ağrılar başlar. "Vay, vay ayağım" inlemelerine karşın o kadar yol yürümüş olmak size mutluluk verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, teşekkürler :)

      Sil
  6. Fotoğrafları böyle uzun uzun seyrediyorum. Dolap içini perde ile şenlendirmek süper olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel teşekkür ederim, yer yok sığmıyor kaldı bilgisayar masasının arkasında, eskaza kamera açmak gerekirse malum uzaktan birtakım işler devam hala arkada nevresim takımlarımız pek hoş olmayacaktı :)

      Sil
  7. Bende senin bu yastığına hayranım. Bir arada onun örelim inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende gösterip duruyorum ör ör diye :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...