15 Eylül 2021


Çook uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Stres dolu bir yazdan sonra sonbahar geldi. Bugün kapalı bir havaya uyanmak üstüne de yağmur ve serinlik iyice derinden hissettirdi doğrusu.  Bu yaz Haziran'ın ilk haftasında lgs illeti ile başlayan yerleştirme stresi ile devam eden süreç hayallerimizin yerle bir oluşunun akabinde eyvah ne yapacağız telaşı, okul arayışı bulunuşu, en iyi okul eve yakın okuldur felsefesinden çıkıp okulun yanına evimizi taşımamız derken çok yorucu ve bıktırıcı oldu. Bazen en son ne zaman bir şey düşünmeksizin huzurlu olduğumu hatırlamaya çalışmakla geçti. 
Bu arada bir takım alışkanlıklarımdan ve alıştıklarımdan vazgeçmek de hiç tahmin etmediğim kadar etkiledi beni, zaten kapalıydım iyice kapandım içime, yenilikler ve değişim belki de pandemi üstüne gelince çekilmedi bilmiyorum. Hala bocalıyorum.
Şimdilik bu kadar, yeniden fotolar çekmek yeniden birşeyler üretmek dileğiyle...

15 yorum:

  1. okul ve ev hayırlı olsun o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin Deryacığım. Yeni okulunuz, yeni eviniz hayırlı olsun inşallah. Çocuklarımıza, Rabbım sağlık versin, gerisi bir şekilde yol alıyor. Elinde var mı bilmem ama Kemal Sayar'dan Rub Hali isimli kitabı oku derim. Eminim iyi gelecek bekliyoruz seni unutma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Zeynepcim,çok teşekkür ederim. Aminn.... Kemal Sayar'ın kitaplarını severim bakacağım sağolasın.. :)

      Sil
  3. Hoşgeldin yeni evinizde sağlıklı mutlu huzurlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Evet ya, epey uzun bir ara oldu bu kez. Pandemi şartlarındayız, gayet normal. İnşallah yavaş yavaş bitecek. Sonbaharda ilaçlar da piyasaya sürülecekmiş korona için. İlaçları da reddedecek halleri yok o uyumsuzların...
    Yeni evinizde güle güle oturun ve Çınar'ın okulu da hayırlı, uğurlu olsun, başarılar getirsin ona:) Yalnız bir öğrencinin okulunun evine yakın olması kadar isabetli bir şey yok. Kutlarım kararınızı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaç gerçekten iyi haber umarım bir an evvel kullanıma alınırlar,çok teşekkür ederiz amin...:)

      Sil
  5. Taşınmak istiyordun aslında belki böylesi daha hayırlıdır kim bilir? Okul stresini atmışsın dört yıl rahatsın, bu yıl sıra bizde of of 🎃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma bir ara istediğime o kadar pişmandım ki anlatamam düzenin bozulup yeni bir yere alışmak hem ev hem çevre zor,yıllardır olduğum yerden şikayet etmek meğer daha kolaymış:) Şimdiden dört yıl sonrası zaman zaman aklımıza gelipacayip moral bozuyor doğrusu,allah kolaylıklar versin size ..

      Sil
  6. Çok yoğun ve zor bir dönem atlatmışsınız. Yeni ev , yeni ortam çok iyi gelir. Güle güle oturun ve bol başarılı bir dönem dilerim.

    YanıtlaSil
  7. aa gelmişsin Derya !
    ben de merak ediyordum neredesin ne yapıyorsun diye. ama lgs
    olayını unutmuşum. aynı şekilde
    yıllar önce bizde hüsrana uğradık. o sınav sisteminin değiştiği, yeni tip soruların çocukları vurduğu yıldı. haa onları yapan çocuk vardı tabi ki ama
    nitelikli okul kapsamnından Anadolu liseleri çıkmıştı . kızımda ortada kalmıştı. yüzde 13 lük dilime girmişti ama yüzdelik 60-70 lik dilimde ki çocuklarla aynı okula düştü. off ne üzüntüler yaşadık.
    şimdi 12. sınıf ve bakalım neler göreceğiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim Buketcim :) eğitim işine bu kadar yakından şahit olmamışız meğer hiç ta ki bu sınava kadar, o puanlar falan çok acayip şeyler oldu çocuklar çok zorlandılar tabi bizde öngörülemeyen çok şey oldu neyse hatırlamak bile istemiyor şimdiden dört yıl sonrasını kara kara düşünüyorum, allah kolaylıklar versin inşallah size..

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...