15 Haziran 2021

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Biraz tuhaf hissediyorum, hatta yabancılık çeker gibiyim. Zaten aralıklı giden blog buluşmalarımızı bu defa epey abarttım sanırım. 

Sıkıldıkça baktığım sosyal medya etkisinde ördüğüm bir takım su şişeleri, cüzdanlar ve çantalar oldu. Örmem desem de bir tane daha patchwork örgü battaniyem de bir köşede arada bir dürtülmek suretiyle devam etmekte. Yapacak daha iyi birşey yok. Bazen düşünüyorum daha işlevsel olarak hayata karışsaydım eminim daha farklı olurdu diye. Bildiğim bir şeyde ondan da mutlaka şikayet edeceğim.

Günlerden bir gün falafel. 

İpcilerde eskiden istediğim şeyleri yeni yeni buluyorum. Minik hand made kalbi gibi. Yaptığın elişine ne çok yakışıyor.

Geçtiğimiz Cuma covid aşımızın ilk dozunu olduk. Bir-iki gün çok değil ama dokununca kolda ağrısı oldu. Onun dışında bir etki hissetmedim ben bugün dördüncü gün. Umarım tünelin sonundaki ışık yanıltmaz. Aşıyı yapmış ülkelerde yeni varyantların etkisi ortaya çıktıkça savaşın çabucak bitmesi söz konusu değilmiş gibi ama neyse ki biteceğine dair umut da yok değil.
Umutsuz olan bu izi bırakanlar..

15 yorum:

  1. Işığı görecek miyiz bilmiyorum ama bunaldık gerçekten.
    Her dışarıya çıktığımda kendimi hala kötü hissediyorum. Şükür kardeşim geldi de biraz havamız değişti.

    Öpüyorum seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım görürüz Şebnemcim zaman zaman bende böyle düşünsemde umarım insanlık bundan da çıkış yolunu bulur diyorum, ev dışı benim içind ehep bir tedirginlik ve stres hala. Gözün aydın o zaman tatlı yakışıklıya kavuşmuşsun fotolarını gördüm maşallah, benden de öpcüklerle.. :)

      Sil
  2. Felafel yemedim herhalde bir bakayım tarife.benim blogda sormuştum burada da sorayım oğluşunun sınavı nasıldı?umarım iyidir.Aşı yaptırmadım ben ilaç alerjim yüzünden bugün kocam oldu bakalım neler olur.Hastalanmadan şu noktaya gelmemiz bile mucizeydi şükkürler olsun.Geçecek sanki hoş neler geçmiyor değil mi insan ölüm acısını bile unutuyor bir yerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yemeksizlikten bazen yapacak şey bulamıyorum öyle bir zamanda işte falafel yaptık güzeldi bu ikinci yapışım. Sınav sözel iyi sayısal nanaydı. Aşınız şifa olsun umarım sende gerekli kontrollerden sonra olursun, bencede mucize bizde hastalanmadan olduk şükür aşıyı, geçer diyorsun inşallah :)

      Sil
  3. Heyy Derya gelmiş!!
    Gittin mi gidiyor çok ara veriyorsun Derya. benim içinde
    yazmak külfete dönüşüyor son aylarda ama kopmak istemiyorum bir
    taraftan. çünkü her şeyden elimizi çeker olduk. neyse güzel
    işlerinle geldin, yine ilham oldun. geçen aylarda yaptığın modelden ben de
    bir iki yastık yaptım. bu çiçeklerde harikaymış.bunları da denemek
    düşer bize. bana da hediye ettiğin çantayı takıyorum koluma
    nereye gitsem götürüyorum ama eskimesinde de korkuyorum.
    onu da yapma niyetim var ama her işe el atıp yapamayanlardanım
    nedense. bakalım onu öne alacağım ama.
    aşı olalı benim 2 ay oldu bile. inşallah bu sene daha
    güzel geçecek, umudumuzu kaybetmeyelim.
    kocaman öpüyorummm!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Buketcim bu defa öyle oldu ya aslında bir ara iyi rutinim vardı, psikolojim fazlaca yerlerdeydi bişey yazsamda hepsi inanılmaz derece negatif ve olumsuz oluyordu bende yazmadım. Bu post bile öyle, ilk yazdıklarımdan çıkarmalar yaptım son hali bu :) Dene mutlaka bu popcorn flower lar çok şirin oluyor, allah aşkına tak tak eskisin çanta ben yine örerim çok şükür elim ayağım tutuyor sen gönlünce kullan, inşallah iyi geçer bu sene, bende öperim :)

      Sil
  4. Pek çok şeyin eski normalle alakası yok aslında. O kadar sıra dışı şeyler yaşamaktayız ki bloga uğrayamamak asla abartı sayılmaz. Şahsen biliyorum ki Derya oralarda, evinde, oğluşuyla birlikte. Mutfakta ona yemekler yapıyor, kitaplarını okuyor, arada el işlerinin başına geçiyor, harika şeyler çıkarıyor ortaya. İyi tarafları da oldu pandeminin. Misal annelerin evlatlarıyla birlikte doya doya vakit geçirebilmeleri. Az kaldı zaten. Aşılama müthiş hızlandı. Seneye bugünleri gülümseyerek yad ederiz:)
    Özlemişim bu sayfayı. Örgüler, handmade'ler, falafel şahane görünüyor. Selam ve sevgilerimle Derya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet ne çok şey değişti ve değişiyor, böyle düşünmeniz ne güzel, öyle oldu gerçekten hatta geçen yıl ki ilk kapanmalarda ailecek yanyana hiç bu kadar çok kalmamıştık :) bazen sıkılsak da unutamayacağımız günler oldu, bende yorumunuzu okumayı özlemişim eksik olmayın, iyi ki varsınız, bendende sevgilerle... :)

      Sil
  5. Uzun zaman oldu gerçekten...Arada açıp açıp baktım (bizim burada internet baya yavaş ) bir şey yayınladın da bende mi görünmüyor diye...
    Ne güzel örgüler örmüşsün yine...
    Bendeki umut bitmişti hatta ağır ve inanılmaz gecikmeli bir moratoryum yaşadım bu kış...Yeniden motivasyon kazanmak için eğitimlere bile katıldım ve sanırım işe yaradı , içimde bir umut oluştu...O umutsuzlarla aynı dünyada yaşıyoruz maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel böyle aranıp bakılmak çok teşekkür ederim :) böyle eğitime katılmak birşeyler yapmak için adım atmak harika mutlaka etkisi olmuştur, darısı bana olsun , şimdilik kılım kımıldamıyor sevmesemde bu halimi. Ahh malesef umutsuz vakalar :/

      Sil
  6. aşınız şifa olsun inşallah. Yaptıklarınız ne kadar güzel olmuş güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin... Çok teşekkür ederim. Sevgiler.. :)

      Sil
  7. Ara verdikçe daha da uzun oluyor, benim öyle oluyor hep. Çok uzun uzun aralar veriyorum maalesef, sonra da kendime kızıyorum. Oysa ki ne çok şey var yazacak, anlatacak...
    Aşı olmana sevindim, şifa olsun Derya`cım. Ben hala olamadım maalesef. Bunu söyleyeceğimi düşünmezdim ama aşı uygulanması sistemsel açıdan Türkiye`de daha iyi.
    Yaptıkların, ördüklerin her zamanki gibi şahane Derya`cım.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Semicim çok doğru tespit uzun ara tüm düzeni alt üst ediyor, aşı konusunda bir vakit oldukça umutsuzdum tedarik rahatlayınca oluverdik, şimdi 30 yaşa kadar indi sınır galiba biontech olduk, dilerim çok uzamadan sizde aşınızı olursunuz olmadık dediğinde bende şaşırdım doğrusu, el işi yapacak ruh hali varsa müthiş kurtarıcı bende mola vere vere elişine devam 🥰 sevgilerimle Semicim ❤️

      Sil
  8. sevgili arkadaşım çanta nın sap zincirini kaç adet çektin acaba?

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...