30 Mart 2021


Bir bahar bir kış gidiyoruz Mart ayının da sonuna geldik. Oğluşum bir yaş daha büyüdü. Benim boyumu aşalı zaten çok oluyor. Bende selvi boylu sayılmam ama büyüdü işte. Zaman geçiyor hemde gayet tatsız, hayat giderek yaşanmazmış gibi. Evde olduğumu çok hissetmezdim önceden bir yılı aşkın zamandır iliklerime kadar hissediyorum ve feci bunalıyorum.
 
Henüz haftasonları açıkken biraz yaşadığımızın farkına vardığımız küçük mutluluk anlarından karlı bir orman bu sefer.

Bizde eseri olmayan kar bir kaç semt sonra ve yukarıda işte böyleymiş. Bize biraz beklemişi denk geldi karın ama olsun beyazlığı çatur çutur yürümesi pek güzeldi.

Her gün yürümeye çalışıyorum. Bir yılın sonunda bende evde oturmaktan nasibimi alıp biraz kilo aldım. Biraz salmıştım tatlı vs. ama şimdi toplamaya çalışıyorum sağlıklı rutinlere dönme çabaları.

Bugün birazcık da örgü ip resmi falan eklemek istedim. İyice unuttum çünkü bunları. Bir ara ne iyiydim örüp duruyordum. Şimdi elime alasım yok.
Geçen yıl dışarı çıkamazken örmüştüm eve teslim yapan ipciden eksikleri tamamlayarak falan bir gayret çalışmıştım. Belki gelir diye ilham perisine kapılar açık biraz da ortada ip örgü bulunduruyorum totem olsun :)

20 yorum:

  1. Evet hepimiz sıkıldık. Bunalım takılıyoruz. Bu sabah uyandım dışarı baktım. Ağaçlar ve çatılar karla kaplı. Bu yılda baharı erteledik diye düşündüm. Küçük sevinçler olmadan yaşamak zor. Örgü ipleri gökkuşağı gibi. Elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bahar nazlanıyor gelmeye :) Küçük sevinçlerimiz çok olsun o zaman..

      Sil
  2. ömrü uzun sağlıklı paralı huzurlu olsun oğluşunun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAaminnnnnnnn çok teşekkür ederiz.. :)

      Sil
  3. Pandei nedeniyle bazen ben de öyle bunalıyorum ki. Neyse ki aşı ciddi anlamda işe yaramaya başlamış. En iyisi ben dün Prof'un tweetini olduğu gibi buraya alayım:
    ''6 Aydan sonra Londra’da ikinci gün covid19 dan ölüm sıfır oldu! Ocak pik zamanı günde 200 civarı insan, sadece Londra’da hayatını kaybediyordu. İşte aşıların gücü bu!
    İngiltere Temmuz’a kadar salgını bitirecek birkaç ülkeden biri olacak.''


    Boşu boşuna kendimizi yıpratmayalım Derya. Bu günler geçecek, emin ol. O karlı bölge çok güzelmiş. sırf keyif almak için cidden:) Hiç kendini kısıtlama, canın ne çekiyorsa ye. Çünkü seneye evde hiç durmayıp hep gezeceksin, gör bak:)
    Oğluşunun yeni yaşı kutlu, mutlu olsun. Nice nice yıllarda sağlıkla başarıyla, keyifle inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne sınavmış diyorum bazen hele de benim gibi huysuzlar için dilerim aşı olayı bizim ülkemizde de beklenen sonuçları verir.. Seneye gezmek düşüncesi bile güzel, ben yine de dikkat edeyim daha az kaçamak yapıyım yemek konusunda :) Çok teşekkür ederiz, inşallah amin... :)

      Sil
  4. Ah Deryacm herkes bunaldı ama ilginçtir ben ki onca gezen insan bu 1 yıl nasıl geçti anlamadım,sıkılmadım diyorum. eve ,içe dönüş öyle iyi geldi ki. yalnızca kızım gençliğini okulda ya da dışarıda arkadaşlarıyla geçirmiyor diye üzülüyorum. Allah sağlık versin, oğlun bir yaş daha almış. Nice güzel yaşlar görsün.
    İp almaya doyamayan bende kışın ve yazın yapacaklarım için sıraya işler soktum tekrardan. bir taraftan o küçük cüzdanlardan işleyip dikmeye çalışıyorum ama
    ne zormuş onlar öyle. valla zor geldi ama bırakmakta istemedim kör
    topal bişiler yapıyorum şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketcim çok teşekkürler, aminn, tüm çocuklarımızın. Küçük işler biraz daha oylayıcı minik de olunca çalışılması zor oluyor bazen ama bırakma yap bence de :)

      Sil
  5. İlk zamanlar ne güzeldi evde oturmak benim için. Şimdi de evden çalışmayı seviyorum ama eve tıkılma halini sevmiyorum Derya. Gçecek mi bu günler bilmiyorum ama geçmesi tek dileğim.
    Gezelim, görelim, sohbete karışalım en kısa zamanda inşallah ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim, evde olmayı hiç sevmezdim sevmediğim birşeye fazlaca maruz kaldım ve kalacağım/kalacağız.. Geçer de deler geçer denirya öyle olacak bizim için sanki..

      Sil
  6. oğluna sağlılı mutlu başarılı bir ömür diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten ne kadar haklısın , çok tatsız zamanlar...Ben de çok bunaldım , anlatamıyorum. Neyse yapıp yapıp yiyip içip kiloları aldık biz de...Yürüyüş te yapamıyorm. Galiba bizim buradaki ormana gelmişsiniz , karşılaşsak keşke...Hafta sonları bizim sokağa kadar araba park alanı oluyor insanlar spor yapmaya ya da sandalyeleriyle oturup hava almaya geliyorlar. Ben de bu ara örgü motivasyonumu kaybettim sanırım son ördüğüm battaniye sebebiyle.
    Battaniye çok güzel olmuş , renkleri ne güzel yan yana getirmişsin , ellerine sağlık 🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Eymir'in yürünen ormanlık tarafı. Yol üstünden girilen hani, Oran mı deniyor sanırım :) belki de karşılaşırız belli mi olur :) bizim sandalyeli de bir planımız vardı ama kapandık yine :/ Son ördüğün battaniye gayet güzeldi neden öyle dedin? Ben öremiyorum şu ara örmeye de çalışmıyorum eskiden rahatsız olurdum şimdi tık yok :) Çok teşekkürler...

      Sil
  8. Hepsi geçip gidecek Derya`cım. Çok sıkıldım ben de, hem de çok...
    Oğlunun doğum günü müydü? Nice yaşları olsun! Çok çabuk geçiyor zaman.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkasına bakmadan gitse keşke Semicim bitse... Evet oğluş 14 oldu gerçekten zaman hızlı, çok teşekkürler... sevgiler benden de... :)

      Sil
  9. artık toparlanmak lazım bencede tehlike sinyalleri çalmaya başladı bende de kilo mevzusu :)
    örgü örmek aslında iyi gelebilir sana bu farklı mandala tekniklerini denemek bende yeniden örme isteği uyandırmıştı. yoksa bende hep aynı hep aynı moduna girip bıraktığım bir dönem var. hatice beni sofiye sarınca öörme keyfi yerine geldi aslında
    madem ip aldın frida dene derim çok güze oluyor sonuçlar sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Zeynepcim ruh halime katkısı kötü oluyor kilonun, Örgüyü öremeyince bir eksiklik hissederdim şu ara o da yok, dün akşam izleidğim bir hesap granny hırka yapmış hemen bende başladım bend eşaştım kendime kolay olması belki de etkendi, benimd eolsun istedim bakalım sonuç neye benzeyecek :) İpler yeni değil kenardaki zuladan öyle belki canım ister diye çıkardım, frida zor görünüyor ondan uzak duruyorum şimdilik :)

      Sil
  10. Yine harika kareler... Neredeyse tüm sonbahar ve kışı Eymir' de geçirdik biz de...
    Ahhh nerede suareler, matineler, tiyatrolar, konserler :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nihancım senden bir mesaj görmek mutlu etti beni, Eymir biz Ankaralılar için en güzel seçenek, hem su hem orman :) Çok özledim bende...

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...