21 Kasım 2020

 
 
Son zamanlarda izlediğim en güzel diziydi. Hemen paylaşmak istedim. En son Şahsiyet'i izlemiş ve çok beğenmiştim. Böyle işler görmek çok güzel, dilerim daha da çoğalır. Süresi makul, konu gerçekçi müzikler derken bence şahaneydi.


 
Geçtiğimiz gün atalık  tohumlardan üretim yapan Bayramiç Taşdeğirmen'den birkaç parça ürün sipariş ettim. Geleneksel tarımla üretimi desteklemek, atalık tohumları yaygınlaştırmak önemli. Bu alanda gayret gösteren değerli çiftçilerimizin emeklerine sağlık. Ürünler arasında bir de bu yörük mendili var. Yöresel elişlerini çok seviyorum. Adı mendil ama ben onu örtü olarak kullanacağım. 
Yine çocukluk tatlarının peşindeydim. Karadeniz mutfağında mısır ekmeğinden sonra başka bir deneme muhlama. Bu defa başarılı. Sırada hamsikoli belki veya hamsili pilav :)
Geçen hafta kabak aldığımda çekirdeklerini de toparlayıp vermişti sağolsun kabakçı, bir hafta çok ilgilenemedim ne yapacağımı da bilmiyordum gerçi, fırında kuruturum diye düşünürken günler sonra ilgisizliğimden kendiliğinden kuruduğunu farkettim. Kabak bulaşmış kısmı ufalanıp gitti. Faydası anlat anlat bitmiyor ama ben en çok çinko için önemsiyorum. Atmadan onu da değerlendirmek iyi oldu.
Bir miktar şapkadan sonra öylesine bişeyler denemeye başladım. Parça parça örüp bişeyler mi yapsam dedim ama ilerler mi bilmiyorum. Yalnız desen yapmak gerçekten şu ara iyi geldi, çok keyifli.

14 yorum:

  1. bir başkadır benimde aklımda ev çok fena durumdaydı bugün temizlik yaptık. yarında bir sınıfın kağıdı kaldı. gelecek hafta başlayacağım seyretmeye inşallah. mendil nasıl güzel yapanın eline sağlık.örgüler zaten nefis. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi seyirler dilerim şimdiden :) çok teşekkürler..

      Sil
  2. Ben Meryem karakterini çok sevdim😉çok tanıdık geldi belki.kabak çekirdeğini edebilirsiniz belki.afiyetle yiyin hepsini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tanıdık benim içinde Meryem , kabak çekirdeğini ekebilirim de gibi anladım? ne güzel olur hepsini yemiyim o zaman :)

      Sil
    2. kusura bakma telefon bazen doğru yazsam bile başka seçeneğe çeviriyor kelimeyi,ekmek en iyisi:P

      Sil
    3. Yok rica ederim bende de var öyle bir sorun :)

      Sil
  3. Ben de diziyi sevdim. Görüntüler , müzikler resmen çocukluğuma götürdü...
    Ne güzel örtü , kim bilir o desen ne anlatıyordur... Toprak , tohum çok önemli...Biz insanoğlu bu toprak olayının ciddiyetini anlayana kadar iş işten geçmez umarım.
    En doğalından kabak çekirdeği..Aynı bölgenin farklı yörelerindeki söyleyişleri de farklı sanırım. Eşimin tarafı kuymak diyor , Karadenizli başka bir arkadaşım mıhlama diyor. Adı ne olursa olsun lezzeti harika. Çok severim muhlamayı da oh afiyet şeker olsun.
    Örgü desenlerinize de hayranım , ellerinize sağlık 🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişi nostaljiyi konu eden diziler filmler istisnasız beğeniyorum bende :) evet modelin kesin bir hikayesi olmalı yörük mendilinin. doğanın yıkım ve kıyımı pandemi de bile ara vermedi okuduğum şeyelr karşısında umutsuzluğa düşmemek elde değil, bir avuç insan çabalıyor işte, ben komuşumuzun evinden hatırlıyorum mıhlama derlerdi çocukken benim ikinci evim gibiydi hatırlayıp yapasım geliyor zaman zaman :) çok teşekkür ederimm :)

      Sil
  4. Serde Karadenizlilik var demek, ne güzel:) Ben de baba tarafından Karadenizliyim. Hamsili pilav 1 kez yaptım güzel oldu ama bir daha yapasım yok nedense:) Kuymak hiç denemedim. Şahane gözüküyor, elinize sağlık. Kara lahana çok ünlüdür bir de. Sarması özellikle. Kabak çekirdeklerini de ayçekirdeği gibi ekin bence zamanı gelince. Mendil olmasın o güzellik zaten. Harikaymış. Çorap ve şapkalar da, güle güle giyilsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yok :) Çocukluğumda komşumuzun bana sevdirdiği öğrettiği tatlar, mısır ekmeği yapınca koca bir parçayı sarar hemen bana getirirdi sıcak sıcak, allah rahmet eylesin, ben ordayken yemek vaktiyse hepberaber oturup yerdik bazen özlüyorum aklıma düşünce de yapıyorum tatlarda ve kokularda çocukluğumu arıyorum :) Evet kabak ekmek için ayırdım, çıkıp imkansız yerlerde kocaman olmuş örnekleri vardı bu yaz gördüm bende ekeyim :) çok teşekkür ederim sevgiler...

      Sil
  5. Bende seyrediyorum şu sıralar diziyi; sanırım 2 bölüm kaldı. onu da
    akşama seyrederim. güzel bir türk dizisi gerçekten. Türkiyeden çeşitli kesitler
    koyuyor ve birini diğerine savunmuyor. ama her kesimde içler acısı ne yazık ki.
    zaten etrafımızda olanlardan ruhum kararıyordu bu diziyle de ne haldeyiz dedim. okumuşu okumamışı herkes ümitsiz vaka.
    örgülerini görünce insan neşe doluyor, nasıl şenlik dolular!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet artık bu tarz diziler olmalı, aynen gerçeği de olduğu gibi yansıtan, dilerim devamı gelsin, zaman malesef öyle ümitsiz vakaya katılıyorum biraz değişmek/değiştirmek lazım pek çok şeyi belki katkısı olur :/
      Harika post iç açıcı olmuyor bazen biliyorum azıcık şikayet söylenme falan ama resimlerle neşe verebiliyorsam ne multu bana :)

      Sil
  6. son kediş ne hooş :) sonbahar fotileri ne güzeeel :) evet ya, sanırım şahsiyetten sonra ikinci olabilir bu diziii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedişler hep hoş :) sonbahar ilk defa hüzün mevsimi diil sanki, kesinlikle :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...