17 Ekim 2020

Günlerden bir gün yine bir takım sağlıklı, fakat tatlı olarak tam da canımın çektiği türlere çok benzemese de yapmaya kalkıştığım kakaolu barbunyalı toplarımı gururla sunarım efenim. Bu ve bunun gibi farklı tariflere ulaşmak isterseniz buraya tık. Sonuç; İçi baymayan, çok az şekerli, kakao ağırlıklı hafif kestaneliymiş hissi veren kahve yanı masum bir tatlı oldu.
Biraz da olsa elim birşeyler tuttu, ortaya birşeyler çıktı. Ben kendimi boş durduğum zamana göre biraz daha keyifli hissettim. Bir şeyler yapma adına bir yol açıldı sanki dura-kalka da olsa oradan yürürüm gibi geliyor, inşallah yani umarım. Ah bi de biraz daha sabit kalabilsem, olmuyor işte inişler çıkışlar bitmiyor.
Oyalanmalık desenler yastık olur belki, biraz şiş biraz tığ son hali bu. Örgüyü beğenip fikir veren bir arkadaşım sayesinde bir de şapka denemesi yaptım. Üstelik hiç mi hiç halim yoktu ve berbat bir üşengeçlik içindeydim ama birkaç satırlık bir yazı can simidi gibi oldu..

Sırada resim var. Heyecan yaptım bir türlü başlayamıyorum. Paletim tuvalim benim cesaretimi toplamamı bekliyor.

10 yorum:

  1. merhaba afiyet olsun sihirli baharatları bende takip ediyorum. Birde sema özpekmezci var güzel şeyler yapıyorlar. Yine boş durmamışsın kırlentte şapka da güzel olmuş iyi günlerde kullan arkadaşım. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yeni bir isim daha öğrenmiş oldum, o hesaba da bakayım sağolun, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. aa ilginçliii, bu çok sevdiğim bonbon topları yaa, kakao ve bisküvit ceviz filan konulan. barbunya mı ilginçliii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet barbunya, nohutla falan d ayapılıyormuş henüz denemedim :)

      Sil
  3. Fasulye şekeri oluyor ama içindeki badem. Ama buradaki barbunya gerçek galiba. Denemek isterim. Çantalar şahane olmuş, desenli örgü de kışlık şapka için idealmiş cidden. Güle güle kullanın hepsini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı atıştırmalık, herşeyin içinde glikoz şekeri ve envai çeşit katkı var az tüketelim yemeyelim derken bir yerde böyle seçenekler olunca denemedim fena olmadı, ben çikolatayı fazla dark kullanınca acımtrak oldu bal ekledim belki bitteri daha düşük oranda olsa iyi olurdu aklınızda olsun, çok teşekkür ederim, sevgiler..

      Sil
  4. bere ve yastık harika olmuş ellerine sağlık. tatlı denenmeli ama benim bu ara dişlerimle ilgili ciddi sorunlarım var implant sürecini başlattık. alt çene öyle böyle değil. yemek işleri bu ara ciddi sıkıntı. hayırla geçsin inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynepcim, çok geçmiş olsun, diş zor, büyük sıkıntı. En kısa zamanda sağlıklı dişlerine kavuşmanı dilerim, sevgiler..

      Sil
  5. Bu bakliyattan yapılan tatlıları merak ediyordum, bakacağım şimdi tariflere. Bereye bayıldım Derya! Ay çok güzel olmuş 🧡🧡🧡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane denedim elbette olması gereken gibi olmuyor pek, belki bilmesek içinde fasulye nohut olduğunu daha farklı olabilir belki hissiyatımız :) Çok teşekkür ederim Mina senin çoraplara takım bi de bere örerim belki niye olmasın, öpücükle ;)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...