23 Haziran 2020

Sürekli değişen ruh hali eşliğinde yine bir miktar ara vermişim günler geçip gidiyor, iyice eve mutfağa adapte olan ben de alışkanlıklarımı ya terk ediyor ya da fazlasıyla ihmal ediyorum sanırım.
Hava şahane ama dışarı çıkmak bir stres, dönüşte evde hijyen prosedürleri oldukça yorucu. Hareket etmeden de olmuyor. Misal geçtiğimiz gün saydım gezmenin üstünden beş gün çıkmamışım evden altıncı gün az yürüyeyim dedim akşam bacak ağrısı epey rahatsız ediciydi. Hijyen prosedürlerimi tekrar gözden geçirip bir düzenleme yapmam şart sanırım. Aşırıya kaçan şeyleri tespit edip bir yol çizmem lazım gibi yoksa ya hareketsizlik veya temizlik çılgınlığı ikisinden birisi galip gelecek ve beni bitirecek.
Pis boğazlığa da bir nokta koymak lazım artık. Tamam bir süre denenecek şeyler yapıldı yendi ve bitti yeniden sağlıklı beslenme yönündeki dikkatli tavırlara dönüp pasta böreği nadiren yapmalı. 
Şu ara bir merak sardı beni. Geleneksel nazarlıklar ve onları nasıl takı veya aksesuara dönüştürüp kullanabilirim düşüncesi. Birşeyler izlerken veya okurken tesadüfen karşıma çıkıyorlar bende araştırıp nedir ne değildir öğreniyorum. İlk resim çok benzemese de elde ki malzemeler eşliğinde ve resminden gördüğüm kadarıyla yapmaya çalıştığım yazgara denemem. Diğer resimde severek kullandığım diğerleri.  
Her gün sırayla geliyor kedi silüetleri balkona. Yeni tatlı tipler peydah oldu, şimdilik ürkekler yemeklerini bırakıyorum ara ara, artık kim gelir yerse, izliyoruz denk gelirsek böyle.
Yağmurların ve evde kalınca bahçeye saran komşuların elinden kurtulan gariban ayçiçeklerim. Bu yıl herşey birşeylerden nasibini aldı ve alıyor sanırım. Biraz da böcek dadanmış gibi veya kuşlar yiyor bilmiyorum yapraklar delik deşik. Ben yine de vazoma koyacağım zamanı hayal ediyorum tek bir tane kalsa bile :)

26 yorum:

  1. kolyeler güzel olacak benimde nazarlık yapmak için aldığım boncuklar vardı. hangi köşede acaba. bu ara bende bir yazı düzenlemek istiyorum ama şimdilik tembelim :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bakır küçük tencereniz efsane kalay zamanı gelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence idare eder ama siz öyle diyorsanız..

      Sil
    2. Eskiden kalaycılar gelir Mahalleye körüklü ateşler yanar. Bakır evde varsa götürür kalay yaptırırdık. Ne kadar güzel günler geçirmişiz farkında olmadan.

      Sil
    3. O kalaycıları bir ben görmedim yani bizim oralara gelmediler veya ben kaçırdım sadece tv de gördüm güzel günlermiş tabi, farkında olamıyor insan karşılaştıracak başka günler yaşamadıkça..

      Sil
  3. Ben de evden çıkmasam diyorum ama çıkmadan da olmuyor sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur olmadıkça desek de bazen sadece yürümek için bile çıkmak gerekiyor hareket etmek ihtiyaç.

      Sil
  4. Selam benim ay çekirdeğimin birisi açtı. Diğerleri yakında.Rüzgardan bir tanesi kırıldı. Çok üzüldüm. Benzer duygular içerisindeyiz.Bazen mutlu huzurlu, bazen içe dönük, bazen keder, bazen sevinç. hayat gibi ne ararsan var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin ayçiçekleri erkenciymiş iç anadolu da ancak yavaş yavaş birde bu yıl epey kapalı havadan sanırım, olsunda ben beklerim :)

      Sil
  5. Çoğu cümlede kendimi gördüm. Uzun süre çıkmayınca ayaklardaki ağrılar mesela. Döndükten sonra pişmanlık, arınmak için kırklanmak. Mutfaktaki pişmanlık. Lütfen artık yok olsun şu virüs. Yoksa aşırı rahat olanları yolmaya başlayabilirim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak duygumuz çok, bunu bende siizn yazılarda farkediyorum çoğu zaman :) malesef rahatlık hep baki, akıl fikir diliyorum..

      Sil
  6. Ben artık dışarı çıkışları bu kadar stres etmiyorum kendime. Dönüşte iyice
    ellerimi yıkıyorum, maskeyi indiriyorum o kadar. çünkü hastalık kapma hikayeleri
    o kadar ilginç ki. aynı aileden biri ölüyor, eşi çocuğuna geçmemiş bile.
    sanki piyango gibi. aldığım paketleri ilk ay balkonda havalandırıyordum artıık onu da yapmıyorum, anlamsız geliyor.
    fazla mı rahat oldum nedir :)
    kimsenin olmadığı saatlerde yürüyorum, her hafta bir kez pazara çıkıyorum bir de market. artık grup grup oturma da yok nasıl olsa hep evdeyim. asıl beni
    endişelendiren eylül da okulların açılmasıyla bakalım
    ne yaşayacağız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben saçımdan huylanıyorum açıkta kalan kolumdan bacağımdan o yüzden ben doğru duşa, kıyafetlerim makinaya. Epey zor oluyor dışarı çıkışlar, paketler için öyle yapmadım hiç, önce sildim çamaşır sulu bezle açtım, derhal kaldırdım attım dışını içini yine sildim, iplerde de bol bol kolonya sıkmış ertesi gün kullanmıştım, okul benimde kabusum gidişhat pek olumlu değil vaka açısından bakalım ne olacak..

      Sil
  7. takılar pek sevimli olmuş özellikle yeşillisi çok hoş.ben de sade ip dolamayı seviyorum bileklerime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşilli olanı ben yapmadım ama el yapımı o da, çıtlık kolye :)
      ip dolama sade ama bir o kadar hoş..

      Sil
  8. nazarlık pek güzel olmuş, o pis boğazlılık bizde de var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, süreç kazandırdı bize bu pisboğazlığı yoksa yoktu yani :)

      Sil
  9. yine de en güzel fotiler pisboğazlı olanlar hihi. nazarlık kolay gelsiin. kimseye yaklaşmadan günde bir saat tempolu yürü işteee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz obsesife bağladığım için evden dışarı adım atmak kirlilik oldu o yüzden bir sorunlar sarmalındayım temizlik anlamında normalleşince/bir an önce / inşallah.... ben o zaman dediğin gibi yapacağım :(

      Sil
  10. Hijyen takıntısı, hareketsizlik sonra sürekli bir şeyler yapma ve yeme çoğunlukta var olan bir duru oldu. Ama kurabiye çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağımız bizi yani çoğumuzu farklı bir şekilde yaşamaya evirdi, hayırlısı.. :)

      Sil
  11. Deryacım öyle tatlı merak sarışların var ki bayılıyorum, hemen içim kaynıyor, ne tatlısın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ececim ya sende öyle kucaklayıcı öyle şefkat dolu bir arkadaşsın ki henüz hiç görüşüp sarılmasak bile sen yorumlarınla sarıp sarmalıyorsun hep...

      Sil
    2. Yaaaaaaaa uçtum bak şimdiiii <3
      Güzeli severim, başımın üstünde, yüreğimin içinde <3<3<3

      Sil
    3. çok öpücük bıraktım buraya :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...