6 Nisan 2020

Haftasonu kendimizi Şahsiyet dizine teslim ettik. Üçer beşer derken dün akşam bitti. Son zamanlarda izlediğim en güzel diziydi. Çok oldu biliyorum ama ben böyleyim oldukça geriden geliyorum. Tv de çok az izlediğim şey var, hatta kendimi oyalayacak birşeyim varsa izlemesem de oluyor. O yüzden epey geriden de olsa nihayet izledim. Konusu içler acısı, insan olmaktan insanlardan da tiksindiren cinsten ama malesef yüz karası bir gerçek. Hala etkisindeyim. Haluk Bilgineri çok seviyorum.  
Kendimi tekrarların yanısıra bazen oturabildiğim vakit bilgisayar başında yeni birşeyler öğreneyim desem de sıkılıyorum hemen. Kafam dağılıyor, derleyip toplayıp kendimi bana gösterilen şeye veremiyorum. Sonra dönüyorum eski yaptıklarımı tekrardan yapmaya.
 
Geçen gün maske diktim acilen, kumaş öyle geçirgen olmasın dedim parmaklarım delindi. Ertesi sabah markete gidecek eşime hazırlamıştım takmamış bile, sonra maske isteme adresi varmış yazdık bilmiyorum gelir mi, maske.epttavm.com  ilerleyen günlerde göreceğiz. Nereye sorsak yok, gelecek deniyor ne kadar diyorsunuz 5tl, kullan at 50 kuruşluk maske. Sonra bandanadan katlayıp paket lastikle yapılan birşey gördüm o da bir çare olabilir acil gerekince. Ama atılacak veya çok iyi arıtmak gerekecek kullandıktan sonra yazık. Link veremiyorum çok güzel anlatan kısa videoyu nerede gördüm onu da hatırlamıyorum aradım bulamadım ama gugıla yazınca çıkıyo benzer şeyler. Bandanayı atmaya kıyamasam da en azından doğada diğer maskelere kıyasla kirletme riski yok, yok olma olasılığı daha fazla.
Bugün evdeki yastıkların iç doluluk hesapları yapılıp hepsi olması gereken hacimde elyafla eşitlenecek. Sabah fırın temizledim, bir miktar yemek var ama takviye bişeyler düşünmek lazım, işin en sevmediğim kısmı, aklım eşimde evden çalışabilecekken ısrarla onları bir araya toplayan kişlerin kulaklarını çınlatıyorum sık sık, kendi çabamızla olabilecek şeyler yaptık, izindi rapordu onlarda bitti artık birilerinin duyarlılığına ve insanlığına kaldı iş, ama o da boş bir bekleyiş.

12 yorum:

  1. Kaç haftadır televizyonlarda "Maske takmaya gerek yok" diyorlardı. Maskeyi doğru çıkaramazmışız da çıkarırken virüsü bulaştırırmışız, o yüzden öyle demişler. Keşke anlatsalardı maske doğru şekilde nasıl çıkarılır diye, markete gittik maskesiz, işe gitti herkes maskesiz.

    Eşarp saracağım ben sokağa çıkmam gerekirse, gördüm bir yerlerde o bandana videosunu, onu da denerim. Eve gelince de maske çıkarır gibi çıkarıp bir yere değdirmeden makinaya atarım.

    Ben de 5 dakikadan uzun konsantre olamıyorum hiçbir şeye, mecbur da değiliz bence konsantre olmaya, boşver. İçinden ne yapmak geliyorsa. Çay yapıp boş sokağa bakacağım şimdi biraz :) Aklıma başka bir şey gelmiyor bugün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten içe düşünüyordum ufak da olsa biraz sağlıkçı ayağımız vardıya çoook eskiden, bulaşmayı önlese de aynı zamanda koruyucuda niye diye anlayamıyor ama söyleyenler de tıpçılar yani deyip ikilimde kalıyordum maskem bir tane vardı onuda bir kez kullandım bi çıktığımda attım sonrada alamadım birdaha bende sen gibi şal, sardım ağzıma burnuma, tamam birşeylerin önce çok iyi bir süre sonra hayır zararlı denmesine bir nebze alışkınız ama insan buradaki durumu anlayamıyor yani, bilmiyorum :(
      Tabi bişeylere neyseki mecbur değiliz ama bişeyle uğraşmam lazım, dağıtmazsam fena toplaşıyorlar bende, şimdi tükenmenin vakti değil ama fikir mikir kalmadı :) bende öyle içecek bişeyler alıp bu dönemde değiştirdiğim yeni ev şekliyle cam önüne gelmiş koltuğun ucuna oturup boş sokağı izliyorum sık sık :)

      Sil
  2. Demek dizi güzelmiş , hemen yazdım kenara , teşekkürler 🎉
    Ben de sanırım maske yapacağım çok gerekirse , o videolara bende denk geldim. Hatta bir tanesini doktor gösteriyordu...
    El işlerinin hepsi ayrı ayrı ne kadar güzel görünüyorlar...Ellerinize sağlık🎉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel tavsiye ederim, dizi ayrı müzikten jeneriğe de bayıldık biz :) evet maske el altında çözümlü bişey olmalı, güya ücretsiz olmuş ben yazdıktan sonra dendi bakalım sorun olmadan ulaşılır umarım.
      Çok teşekkür ederim, bişeyler daha bulup devam etmek lazım :)

      Sil
  3. çalışmaların hepsi birbirinden güzel. eline emeğine sağlık. maske konusunda bizde başvurumuzu yaptık. bakalım ne olacak. benim eşim polis. o da çalışmaya devam ediyor. elbette gerginiz. evden yapılabilir işlerde hala ısrarlı olmak neyin nesi anlamıyorum. devletin tutumu da bu yönde. işte insan en önemli unsur. sistem ne olursa olsun insan faktörü belirleyici olan. sağlıkla kal arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeynepcim, o başvuru adresi patlamış dendi yoğun talepten e-devletten de başvuruluyormuş sanırım haberin olsun, eşine allah kolaylık versin bizim ailede de polis vardı emekli şimdi, akşam bir haber dinledim çok kızdım
      bağışla ilgili, bence daha çok maaşlarına iyileştirme olmalıydı en çok çalışan ve yine riskli gruptalar, eşim bilgi işlemci işi uzaktan bağlantı nerde olsa yapar yani bugün yine rapor peşinde, utanmazlar yol gösteriyorlar bir de, gerçekten söz kalmıyor söylenecek allah kurtarsın diyorum sadece. Sevgilerimle Zeynepcim :)

      Sil
  4. Birbirinden güzel işlerini görünce içim açılıyor, ben de yapmalıyım
    diyorum ama yapamıyorum :) yani senin işler gibi profesynel olamaz
    herhalde. neyse ki deniyorum bir şeyler. nakış işlemeyi
    çok sevdim, durmadan işliyorum. onları da bizim okulun yanında ki
    dikiş kursunda yardım alarak küçük çantalar halinde diktim. işleyip
    tekrar dikeceğim çok birikiyor ama bazı projelerim var kısmetse
    onlarda kullanacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ama profesyonel olmaz diyip kendinize haksızlık etmeyin Buket hanımcım, çünkü o kocaman paket elişlerinizden oluşan hediyeleri bizzat gördüm yani, hepsi birbirinden şahaneydi, ne yaparsanız olur yani kısaca :) ay neler olacak o işlemelerden merakla bekliyorum o zaman, yöntem öğrenmek önemli, özellikle işlemede bende ara ara videolardan öğreniyorum birşeyler daha güzel oluyor o zaman, bazen kafama göre yapıyordum :)

      Sil
  5. ay hadi çözülsün eşinin durumu yaa. maşallah verimlisin yinee. maske sen dikersin ki tabiiii :) feriha hanım da geldi yeni bölüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnnnn Deepcim, zorunlu verimlilik yoksa sıyıracağım kafayı, diktim valla, okudum okudum..

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...