8 Kasım 2019

29 Ekim'den beri yakamıza yapışan önce alerjik reaksiyon, ardı sıra tam olarak nedenini bulamadığımız  mide sorunlarıyla sıradan boğuştuk. Dışarıda birşeyler yemede çok daha daha seçici olacağız. Mecbur kalmadıkça asla. Sonra midemizi bozan şeyi de bilemiyoruz içtiğimiz sudan tutun yediğimiz kuruyemişe kadar herşey şüpheli şuan. Neyse çok şükür bugün hepimizin biraz gözümüzü açıp kendimizi iyi hissettiğimiz bir gün. Şükür çok şükür. Çok zor zaten biliyorduk ama bizzat yaşayınca daha bir derinlemesine tekrardan hatırlıyoruz. Sağlık, sıhhat mühim.
Bugün ilk yaptığım şey uzunca bir aradan sonra poğaça yapmak oldu. Neyse ki önce düşüncesi sonra yemesi beni rahatsız etmedi. İki gündür patates haşlaması-muz-su üçlemesinden sonra sanki aylardır birşey yememişim hissiyle yumuldum. Ne hikmetse çayda istedi canım. Hiç içmesem hiç aramam. Kahvaltıda tamamlayıcıdır ama keyif çayı pek nadir içerim. Bugünde o nadir günlerden oldu.
                                                                                                      Şaşıfelek Çıkmazı
Sağlıklı ve mutlu bir haftasonu dilerim..

22 yorum:

  1. Geçmişler olsun Deryacım... Minicik bir bakteri, virüs, mikrop neler yapıyor insana... Çoğu zaman nereden, nasıl aldığımızı bilmek de mümkün olmuyor. Ama onlar her zaman her yerde... Göremiyor, bilemiyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun Deryacım... Belki iklimsel değişikliğin de etkisi olmuştur bu kadar etkilenmenizin...
    Şimdi iyi olmanıza çok sevindim.
    Kendinize iyi bakın ♥

    YanıtlaSil
  3. Hepinize çok geçmiş olsun, yakınen biliyorum ne yaşadığınızı. Çünkü aynısından bu sene nasibizi 2 defa aldık ailece :(

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun ve afiyet olsuuuun :)

    YanıtlaSil
  5. ah geçmiş olsun. ben de hiç çay içemiyorum kahvaltı da dahil. gerçi kahvaltı da yapmıyorum ama poçiik güzel görünüyor nam nam :)

    YanıtlaSil
  6. Ruşencim, çok teşekkür ederim. Hassas davranmama rağmen yakalanıyoruz bazen, malesef heryerdeler :(

    YanıtlaSil
  7. Şebnemcim, çok teşekkür ederim. Belki olabilir neden şudur diye bir tanı koyamadık da :)

    YanıtlaSil
  8. lovehouse; Ankarada bir sorun olabilir mi acaba çevremde de çok duyuyorum, zaten güvensizdim iyice çıldırdım artık, sizede geçmiş olsun tekrar olmasın inşallah..

    YanıtlaSil
  9. deeptone; Çok teşekkür ederimm :)

    YanıtlaSil
  10. burcu; Çok teşekkür ederim. Kahvaltı önemli keşke yapsan, çayda itekleyici güç :)

    YanıtlaSil
  11. çok geçmiş olsun. mide bağrsak hastalığını herşeyden alabiliyorsun ve hemen tüm aileye de geçen bir virüs böyle durumlarda ayran bağrsakları iyi temizliyor. açık çayda çok iyi. dönem dönem insan yakalanıyor işte.

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun, bir salgın oldu Ankara' da o da olabilir bence de.... Benim çevremde neredeyse herkesi bir yokladı çünkü..

    YanıtlaSil
  13. Oy, çok geçmiş olsun. Yediğiniz-içtiğiniz bir şeylerden olmuş, kesin. Dışarıda yemek diye okuyunca aklıma AÜ Fen Fakültesinin karşısındaki pide-lahmacuncu geldi hemen. Hepimiz birden aynı belirtilerle rahatsızlanmıştık. Gıda zehirlenmesiydi resmen. Gece gece hastaneye gitmeye üşenmiştik ama çok kötü olmuştuk. Birkaç gün kendimize gelemedik. Koskoca Başkent'te, hem de üniversitenin karşısında bir mekân, hiç mi denetimden geçmedi. Aradan 5-6 yıl geçti ama, aman dikkat. Açıkta satılan (kilo ile) kuruyemişler de çok riskli. İlaçlı oluyorlarmış genelde. Markalı ve kapalı ürün tercih etmeli.
    Neyse geçmiş sonunda. O mis poğaça ve çay ne iyi gelmiştir. Afiyetler olsun:)

    Süpersin! O alttaki sözü çok beğendim. Birebir benim felsefemi anlatıyor. Bir bireyi kendim tanımayı yeğlerim. Ön yargılardan uzak. Kişi hakkında hiçbir övgü ya da yergi beni etkileyemez. Doğrularını ve yanlışlarını bizzat kendim gözlemlemeli ya da deneyimlemeliyim ;))

    YanıtlaSil
  14. çok geçmiş olsun deryacım tez zamanda toparlanırsın inşallah. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  15. pelinpembesi; Çok teşekür ederim Buket hanımcım, evet oğlumla başladı ben ve eşim sıradan geçirdik. Malesef.. :(

    YanıtlaSil
  16. Nihancım çok teşekkür ederim, herşeyden korkar oldum zaten huylanırdım aman size uğramasın lütfen, sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. zeugma; Şu dönem daha bir arttı sanırım, maliyeti düşürmek az işçi çalıştırmak gibi etkenlerden bazı ihmaller malesef bizim sağlığımızı tehlikeye atıyor. Düşünün olayı nereye kadar irdeledik. Yazık. İş ahlakı, insan sağlığı hep hiçe sayılıyor. Oğlum okul kantininden ne zaman bir tost olsa hasta oluyor. Burası bir ortaokul yani. Rezillik.. Haklısınız özellikle ithallerde böceklenme olmasın haşere gelmesin diye ilaçlama yapılıyormuş es kaza yersek yandık yani :(
    Tahmin edebiliyorum :) çok güzel bir felsefe ve en doğrusu. Keşke herkes böyle olsa. Fazlasıyla önyargı var zaman zaman şahit oluyorum. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  18. Deryacım çok geçmiş olsun, umarım bir daha gelmesin o musibetler. Neye ne kadar dikkat edersek edelim bi şekilde buluyoruz bu mikrobikleri, ne kadar doğala dönersek gerçekten daha azalıyor sanki bu tür rahatsızlıklar ki, sen bu konuda zaten çok dikkatlisin. Kocaman öpüyorum <3

    YanıtlaSil
  19. Ececim çok teşekkür ederim. Aminn amin kimselere gelmesin, çok kötü. Ne kadar dikkat etsem de yakalanıyoruz yine de, hemde hiç ummadığımız yerlerden, oralarda öyleyse nereye güveneceğiz :(

    YanıtlaSil
  20. Çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Doğru valla şu zamanda her şey şüpheli...

    YanıtlaSil
  21. Amin, teşekkür ediyorum. Kesin var sularda. Yok dediler ama inanmıyorum. Sülalede annem ve yeğenimde aynından oldu. Sırayla geçiyor üstümüzden hayırlısı.

    YanıtlaSil
  22. lovehouse; Eskiden sular kireçlienir dezenfekte olurdu artık neden olmuyor ki? mesela bunu çok merak ediyorum. Bi araştırayım. Geçmişler olsun.. :(

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...