11 Kasım 2019

Elime ip, tığ alınca fena acemilik çekiyorum şu ara. O kadar uzak geliyor. Buraya kadar mıydı diye düşünmeden edemiyorum. Ben kendimi bildim bileli hep bir tığ-şiş-ip üçlemesiyle beraberdim. Okurken, çalışırken. İlkokuldayken heves edip bu olaya ilk tığla zincir çekerek başlamıştım. İlk öğrendiğim şey mercimek oyasıydı. Bu oyadan konu komşu herkes de vardı, örer örer hediye ederdim. Bir de büfelerine koyarlardı, gelip gittikçe görür ne sevinirdim. En çok bloğa başladığım günlerde çok çalışmıştı elimde, fikirlerimde. Şimdi karmaşık duygular içindeyiz elişleriyle. Birşeyler yapsam diye başladığım herşey yarım. Sonra tüm yarımlardan birşey çıkar belki :)
resim buradan
Elişleriyle aramı açmış olsam da alışkanlık, hala hoşuma giden şeyler oldu mu bir kenara kayıt almadan edemiyorum. Şu ara aklımda bu var ama hayata geçer mi bilmiyorum. Bir orta yol bulup bir yerden başlamam, yeniden karışmam lazım, bişeylerle uğraşmalıyım. İşten ayrılmış gibi hissediyorum. Boşluktayım. 
Tembellik edemediğim tek şey mutfak. Mutfakta yeni un çeşitleri denemedeyim şu ara. Yulaf, Çavdar unu. Evde ki gencime sağlıklı atıştırmalık ve olmadık vakitlerde açıııımmm krizlerine karşı ufak önlemler. Yeni hafta daha çok ilhamlı, beni elişlerine bulaştıran, sağlıklı ve çok güzel olsun..

20 yorum:

  1. yorgunum o yüzden mi anlamadım bilemiyorum ama çantayı diktin mi yoksa bir yerden kayıt mı ettin eğer diktiysen kendine yüklenme yine harika işler çıkıyor elinden anlamaına gelir. dikmediysen bile merak hala devam ediyor demek ki. o zaman kendine zaman ver nasılsa sadece bir dönemdir geri gelir arzun mutfak çalışmaları harika afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Derya Hanım, çok geçmiş olsun. Daha iyisinizdir inşallah. Dışarıdaki yiyecek ve içecekler, hazırlayanları kısa bir süre gözlemleyince bile insanı rahatsız ediyor. Çok lüks mekanlarda hijyene dikkat ediyorlardır sanırım ama bizim gibi orta direk insanların güç yetirebileceği yerler dediğim gibi. En güzeli oralardan uzak durmak😊.
    Fotoğraftaki örgünüzün renk uyumu çok güzel. En kısa zamanda böyle güzel elişlerinize dönmeniz dileklerimle.
    Sevgiler...
    Naciye

    YanıtlaSil
  3. Renkler çok güzel.Ah keşke bende yapabilseydim :)

    YanıtlaSil
  4. boşlukta hissetmek çok berbat. büyük hatalarımı hep meşgalesiz günlerimde yaptım. umarım bi an evvel aradığın ilhamı bulup, uğraşına dönersin derya.
    o mamiler ne öyle pofu pofu görünüyor. mutfakta olmaktan zevk almak da bi avantaj ben yemekleri cidden nefretle yapıyorum sanırım o yüzden pek albenili olmuyorlar.

    YanıtlaSil
  5. mavilale; Teşekkürler Zeynep hanımcım dikmedim ama belki dikerim diye kaydettim, bu da birşeydir diyorsun bence de hala ümit var gibi :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Naciye hanım, çok teşekkür ederim. Örgü renkleri benimde çok hoşuma gitti ondan aldım bişeyler olsun diye ama olmadı :) dönerim umarım çok sağolun, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. incidennotlar; Sevgili İnci bende aynen öyle diyorum, bilsem de yapamıyorum şu ara :(

    YanıtlaSil
  8. Esra Yılmaz; Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. burcu; Evet dikkat etmem lazım, boşluğu doldurayım derken başımı ağrıtacak birşeyler yapmamam lazım :) aslında mutfakta vakit geçirmekten hiç hoşlanmıyorum öyle ki zaman kaybı gibi bile geliyor, keşke yemek yemesek gibi uçuk isteklerim var, hap olarak birer tablet alıp otursak gibi :) Ama kadınların yemek yapmak gibi bir misyonu var, eşim hiç anlamaz, evde ergen olma yolunda iştah son sürat açık bir delikanlı var bende çaresiz mutfaktayım :(

    YanıtlaSil
  10. Bazen çok sevdiğiniz işlerden biraz uzak kalınca acemilik oluyor. O acemilik sizde çabuk geçer...
    Sizin yaptığınız o tüm yarım işlerden harika şeyler çıkıyor...Merakla bekliyorum...
    Mutfakta hamarat olan hanımlara da bayılıyorum. Sağlıklı atıştırmalıklar güzel görünüyorlar , ellerinize sağlık. Çınar kuzusu çok şanslı🎉

    YanıtlaSil
  11. Çıkar Deryacığım sen merak etme. Duramazsın onlarsız, bir dönemdir geçer. Bizde zevkle bakarız el işlerine :)

    YanıtlaSil
  12. Deryacığım her zaman renk kombinlerine ve el işlerine aşığım ama bu renkler nasıl da tam sonbahar renkleri, nasıl da güzel yakışmışlar birbirlerine. Eminim iç ısıtıcı, huzur verici harika bir şeylere dönüşecek. Örgü bir şey örmek düşünüyorsan yeni proje için Özlem'le örgü kardeşliği kurduk, ilk hırka ördük şimdi bi kazak örmeyi düşünüyoruz, model de tam karar vermedik ama gel sen de katıl bize ;)) Çok uğraştırmayan ama havalı şeyler örmek istiyoruz ;))
    Poğaçalara bayıldım, ellerin dert görmesin, ne kadar kantinden uzak tutsak o kadar iyi <3<3<3
    Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Atölyekedi; Güveninize çok teşekkür ederim, boşa çıkarmam umarım :) Çok hamarat değilim aslında ama konu annesinin kuzusu olunca herşey mümkün oluyor :)

    YanıtlaSil
  14. lovehouse; Bakalım epey ters psikoloji yaptım umarım izlenecek birşeyler yaparım, sevgiler.... :)

    YanıtlaSil
  15. Ececim canım benim çok teşekkür ederim, birşeye dahil olacak durumda hissetmiyorum zira her an satabilirim o yüzden şimdilik tek kalayım, mahçup olmayayım :) pis bir halet-i ruhiye. Sizinkileri merak ediyorum ama kolay gelsin.. Aynen çantasında artık evden birşey var, kantine uğramak yok :)

    YanıtlaSil
  16. ayyyy gözüm yiyeceklerde kalmış olsa daaaa sırt çantaaa ne güzeeel :) sırt çanta çok sevdiğim ve onsuz olamadağım bişi işteee :)

    YanıtlaSil
  17. deeptone; Değil mi? benimde tek kullandığım şey oldu, doldur içini herşeyin yanında at sırtına süper yaa :)

    YanıtlaSil
  18. Çanta şahane gözüküyor, bir an kırmızı divitinle hayal ettim senin dikebileceğin çantayı ;) Eminim çok güzel olur ♥

    YanıtlaSil
  19. Şebnemcim, aklımdan geçen rengi yazmışsın, eğer dikersem kesin kırmızı pazen olacak :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...