21 Ağustos 2019

Bakıp bakıp seviyorum, hep aklımda olup yapsam dediğim şeyleri hayata geçirmiş olmayı seviyorum. Bazen çok şey düşünüp bir türlü ortaya birşey çıkaramam, vazgeçerim, üşenirim, atalete yenik düşerim o yüzden mühim yani. Harekete geçmiş olmanın güzel hafifliği..
Yenilerini de eklemeye devam. Makremeler de çok sık gözüme çarpar oldu, ufaktan ona da merak sarıyorum galiba. Yakında bir deneme yapabilirim.
Dün akşam Nohut Oda'yı bitirdim çok da sevdim. Bana dokunan pek çok satır oldu, güzel bir yerlere götürdü, biraz duygulandırdı ama çok beğendim, çizdiğim çok satır oldu;

" İlla duygusal bir sahne yaratacağım, illa kendime zırnık koklatmadığım sonsuz şefkatimle birine iyi geleceğim, illa kendimi gerekli hissedeceğim. Yok "Ben yanındayım"lar, yok "Merak etme, ben hallederim"ler. Bir kez daha ayarsız sevecenliğimin kurbanıyım."
 ***
"Ne zaman kendimi biraz güçlü, biraz haklı hissetsem, ivedilikle haddimin bildirilmesine alışkınım ben..."
 ***
"Ben istediğim bahaneyi uydurayım, istediğim çiçeği ekeyim, balkonu botanik parkına çevireyim, "canım evim" diye duvarlara falan sarılayım, kapıyı pencereyi dışarının çirkinliğine istediğim kadar sıkı sıkı kapatayım, dışarıda fokur fokur kaynayan cinnet açık unuttuğum bir aralık bulup içeri süzülüyor, beni ağılı bir duman gibi sinsi sinsi zehirliyordu"
 ***
"Ağrımız yeryüzüne inmiş, birkaç gündür içinde dönendiğimiz uzayın adı konmuştu. Annem yoktu artık, geri gelmeyecekti..."

16 yorum:

  1. Alıntılar çok güzel, okumam lazım bu kitabı, teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  2. Yine huzur veren fotoğraflar...Özlemişim...Nohut oda... yazdım listeme...

    YanıtlaSil
  3. Ben de bakıp bakıp seviyorum. Her biri ayrı maharet. Bu sayfaya geldiğimde her zaman huzur bulmuşumdur. Kolaylıklar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Dönüşü olmayan orman; Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Kanatlı kedi; Rica ederim, yazarın bundan önce iki kitabı daha varmış onlarla ilgili de güzel yorumlar okudum haberin ola :)

    YanıtlaSil
  6. Atölyekedi; Çok teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  7. zeugma; Çok teşekkür ederim, mutlu oluyorum bende bu yorumlarınızı okuyunca, benden de sevgilerle... :)

    YanıtlaSil
  8. nohut oda çok sevdiyseeen, benim gibii, o zaman seeeen şermin yaşar da okumalısııın, bugün yazcam bloguma, bir de sevinç çokum okumalısıın. var blogumda. olmazsa sölerim kipatlarınııı :) atalet yoook adalet de yoook hihi :) sizin evi butik otel yapsınlar, giriş serbest olsun, müze gibi gezilsin. şark köşesi gözleme filan olsun :)

    YanıtlaSil
  9. nohut oda da vardı blogumda ay nohut deyince bizim büyükler giritli yaa, işkembeyi nohutlu yapıyolar :) işkembe hiç yiyemem ıyyy :)

    YanıtlaSil
  10. deeptone; Öneriler için teşekkürler, ekledim notlarıma yazarları, Şermin Yaşar'ı biliyorum ama hiç kitabını okumadım, hayat dolu oluşu sağlam duruşu ve bakış açısı hep iyi gelmiştir eminim kitabını da okuyunca severim. Bizim evi evet açmak lazım bence de halka :)) gözlemeyi de iyi yapar oldum zaten valla şahane fikir :)) sabah sabah iyi güldüm sağol, var ol :)

    YanıtlaSil
  11. Deeptone; Giritli kökler şahane, Anadolu'nun bağrında tam ortasında doğmuşum ama kalbim ve sevdiğim şeyler hep Ege'li zeytinyağlı, otlu falan. Öyle işkembe, dalak böbrek bende asla tüketemediğim şeyler eti zor yiyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel bir sepet o öyle <3<3. İçi emek ve mutluluk dolu, rengarenk <3.

    YanıtlaSil
  13. öneri makinesi; Çok teşekkür ederimmm.. :)

    YanıtlaSil
  14. Kısmet olmamıştı Nohut Oda yı okuyabilmek, aklıma düşürdün, ne hoşmuş :)

    YanıtlaSil
  15. lovehouse; Ben sevdim umarım sizde sever keyile okursunuz :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...