5 Mart 2012



Pazartesi bugün bizim için büyük gün. Çınar okula başladı, çok heyecanlıyım anne diyerek yola koyulduk. İçeri adım attık, bizim gibi yeni gelmiş bir çocuk çığlık çığlığa ben eve gitmek istiyorum diye bağırıyordu, ilgililer geldi Çınar ellerinden tutup, kuzu kuzu sınıfına gitti. Bende eve döndüm, ama inanılmaz bir boşluk bir acemilik, yolda yürüyememe gibi tuhaf haller, kafam karışık, kendimi sıkı sıkı tutuyordum adeta dağılmamak için, kimine komik gelecektir ama biz oğluşumla pek kuzu sarması hallerinde olduğumuz için biraz zorlandım, sabredemedim saat 10 gibi okulu aradım Çınar nasıl diye, ağlamış kendisini teselli etmeye çalışanlara "ağlamama hiçbirşey engel olamaz" deyip dökmüş içini, devam etmiş, sonra sakinleşmiş, şu an ne yapıyor, benimle karşılaşınca anne burayı hiç sevmedim mi diyecek, yoksa önce ağladım ama sonra oynadım sevdim mi diyecek, inşallah olumlu bir Çınarla karşılaşırım. Haftada beş yarım gün olarak başladık, eve geldim kapıyı açınca minik terliklerini gördüm duygulandım, ev sessiz ıssız, duygulandım, gözüm saatte, heyecanla gidip alacağım vakti bekliyorum. 
Hafta sonu hamur işi krizinde mayalı hamur kızarttım. Böyle minik minik kesip, yağa atınca tombiş hamurlar olarak kızarıyorlar çok seviyorum. Kalorisi bilmem nesine de amaaaannn diyerek oturup bir güzel yedim.
Güneş daha çok görünecek bundan sonra inşallah, Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır olmaz inşallah. Evde taze çiçek beni yine çok mutlu edecek.
Haftasonu bizim grubun kuzularından Ege bir yaşını daha bitirdi. Annesinin güzel sofrası ve organizasyonu ile çok keyifli bir partiydi.
Egecim tatlı kuzum benim, nice yaşlara sağlıkla ve sevdiklerinle..

22 yorum:

  1. Deryacım,
    - Tecrübe konuşuyor:
    ;-)) Mızmızlansa da -ki bu normal, çünkü bu zamana kadar her talebini her an karşılayan bir annesi vardı- zaman harika bir şekilde gelişecek Çınar için.
    Sense, kendini onu terketmiş, başından atmışvari bir suçluluk duyacaksın ara ara ;-)
    Bu şu demek; leyleklerimiz yuvadan elbette uçacaklar, ilk ayrılık da bu işte...
    Hayırlı olsun diyorum kuzuya ve sizlere.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. kıyamam ben size.nasıl zor geldi değil mi sana.en kötü ayrılığınız böyle olsun annesi.bir süre sonra alışacaktır muhakkak.öykü de benim arkamdan ağlıyor ya öyle.içim darmadağın oluyor her seferinde.

    YanıtlaSil
  3. ay bu postta yazacak çok yorumum var :)
    1-kırmızı puantiyeli puf, yastık ve yuvarlak örtü görsel bir bütünlük oluşturmuş, çok çok beğendim :)
    2-çınar ın okulu hayırlı olsun, yarım günmüş de zaten zorlanacağınızı sanmıyorum.. hissettiklerini ilk gün ben de yaşamıştım, terketmiş gibi hissediyor insan ama alışıyorsun, merak etme...
    3-ege nin yeni yaşı kutlu olsun, pişiye bayılırım ben :)))))

    YanıtlaSil
  4. Çınar eğitim öğretim hayatına adım attı demek.Hayırlı olsun.Ayrılmak zor gelmiştir ama inşallah okulunu sevmiştir de bu ayrılışlar çekilir hale gelir..
    Miniğe de nice mutlu yaşlar dilerim....

    YanıtlaSil
  5. oğlunuz için yeni bir başlangıç olmuş.inşallah tüm okul hayatı başarılarla dolu geçer,sizinde gözleriniz sadece gurur gözyaşlarıyla dolar.

    YanıtlaSil
  6. pufu ve yastığı kendim ve smilena için alıp kaçıyorum :) aramızda pay ederiz biz sen merak etme :)))

    YanıtlaSil
  7. Deryacığım hayırlı uğurlu olsun.İkiniz içinde yeni bir dönem başlıyor.İlk dönem biraz zorlanacaksınız ama her şeyin iyi olacağını düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  8. Sizin için zor birgün umarım her şey yoluna girer, kuzunuz okuluna alışır.Yastığınıza bayıldım bu arada, ellerinize sağlık. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. Ecehan; Çok teşekkürler :)o yuvadan uçuşlarda ne yapıcaz bakalım bu en basiti..

    ebrulikedi; sağol Ebrucum amin..

    anne kaleminden; Nihancım, teşekkürler :) bende bayılıyorum.

    sihirli günce; Umarım sever, ikinci günü merakla bekliyorum, teşekkürler..

    zeyzey; Aminnnn inşallah, çok teşekkürler :)

    Nazancım çok sağol, inşallah bende öyle olmasını diliyorum :)

    tuğçe; Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. canım öncelikle çınarımın okulu hayırlı olsun.kuzucuk neşeyle sağlıkla sıhhatle ve mutlulukla okuluna devam eder inşallah.bu arada hamur kızartma mükemmel görünüyor.kızım ve kendim için aldım tabaktan haberin ola sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Fatmacım çok teşekkürler, alın tabiki afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  12. Derya Hanım, yazınızı ağlayarak okudum. Evliyim çocuğum yok ama acayip duygulandım. İnşallah çok sevmiştir orayı, akşama güzel haberler alırsınız.

    YanıtlaSil
  13. Nilgün; :) peki o zaman..

    YanıtlaSil
  14. Nur; Zor durummuş bizim gibi sürekli içiçe olanlar için, normal olanı bu tabi, uamrım alışır ve sever :)

    YanıtlaSil
  15. Çınarın okul öncesi hayırlı olsun. Benim iki çocuğumda 2 yaşından itibaren kreşte büyüyüp sonrası okul,anne olarak onlardan ayrı kalmak zor oluyor ama çocuklarımız gelişimi açısından da çok iyi oluyor. çınarın güzel günler geçmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
  16. Bugünün raporunu sabırsızlıkla bekliyorum. Kuzu neler yapmış?

    YanıtlaSil
  17. Güzel bir doğum günü olmuş belli ki:)
    Çınar`ın artık okullu olmasına çok sevindim. Hiç suçluluk duymayın, ikiniz için de en iyisi olduğunu düşünün, ki nasıl olsa yarım gün. Ben de benimkileri yarım gün başlatmıştım.
    Umarım her şey yolunda gider, çabuk alışır. Eve gelince biraz naz yapar, ama o kadarı da normal zaten:)

    YanıtlaSil
  18. Derya'cım canım benim alışır Çınar'da. Ege çok uzun süre gitmeyeceğim diye pazarlık yapmıştı, şimdi çok seviyor kreşini. Mail attım sana kreş maceralarınızın detayını bekliyorum.
    Doğumgünümüz sizler sayesinde çok keyifli geçti.
    Nilüfer

    YanıtlaSil
  19. Canııım hayırlı olsuuun. Çok sevindim. Çınar da okullu oldu demeek. Duygulanmak çok normal ya benim daha çocuğum yok ama kuzenimin çocukları bile okula başladıkları ilk gün yanlarındaydım ağlamıştım:)Ben çınarın okulunu seveceğine eminim. İlk zamanlar biraz bocalama olsa dahi sonradan alışılıyor. Sonraki günlerde keyifle oyunlar oynayacağına bahse girerim:)Öpüyorum kocaman. Çınarı da öp benim için.

    YanıtlaSil
  20. ayy birden eski günlerimi hatırladım bende minik kuşumu bırakınca aynı senin durumundaydım karşıdan karşıya bile geçmeye zorlandım eve geldim kıyafetlerini kokladım bir boşluk bir suçluluk duygusu...çok iyi anlıyorum seni canım ama çınarcık alışır uyumlu çocuk...heleki arkadaşım şöyle yaptı böyle yaptı deyince anlıyorsun artık büyüdüklerini.....:)

    YanıtlaSil
  21. hülya; Çok teşekkürler, çalışanlar için bir zorunluluk tabi ben evde olduğum için daha çok zorlandım gibi

    proje çantası; Rapor yayınlandı :)

    Semi; Çok teşekkürler, evet hemde ne naz görür görmez başlıyor, bir inatçılık, istediğinde diretme falan ama buluyoruz çoğu zaman ortayolu :)

    Nilüfercim, hemen yazdım detayları :)

    tack; hepimizin geçtiği yollarmış, umarım iyi şeyler alır okuldan, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  22. 1- puantiyeye bayılıyorum, ilk fotoğraflar beni tam 12den vurdu kısaca.
    2- aahhh nolacak bu hallerimiz, mayalı hamuru çok severim, hele ki yanında mis bi peynir varsa asla dayanamam.
    3- çiçeklerin güzelliğine x2 güzellik katan o dantelli vazonun durumu 10 numara, beğendim, süper fikir.
    4-doğum gününüz çok eğlenceli görünüyor,menüsü ve şamatasıyla :)
    5- sevgiler, mutlu haftalar.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...