Bugün ne pişirsem?

Mutfak eğer özene bezene birşeyler pişireyim, derli toplu düzenli olayım derseniz, sabahtan akşama dek çıkamadığınız bir yer oluyor. Mutfaktaki iş hiç bitmiyor çünkü, bana göre tabi. Ben aslında mutfağa hapsolmayı seven birisi değilim. Bugün işin içinde hem kızartma hemde sulu yemeğe dönüşen sevdiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. Kış üçlemesidir bana göre; kereviz, patates, havuç. Tarif şöye; Sezbeler küp doğranır, (miktarı isteğe göre değişen) birkaç kaşık sıvı yağ, (tercih ettiğiniz baharatlar veya sade) kekik, karabiber, köri ve tuz ile karıştırılıp küp doğranmış sebzeler, bu harc ile iyice karıştırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye yayılıp fırının üst raflarında yaklaşık 25-30 dk kızartılır. Ben bu şekilde ayrı ayrı yaptım, çünkü bir kısmını da üzeri domates sos ile daha sonra tüketmek üzere ayırdım.
Tencerede yemeklik doğranmış soğan çok az zeytinyağı ile kavrulur, salça eklenir, fırından çıkarılmış sebzeler de tencereye atılıp, bir iki çevrilir. Ben kıymalı yemeği sevmediğim için ve ev ahalisini bundan mahrum bırakmamak adına, kıyma, soğan, sarımsak, karabiber ve tuz ile minik köfteler yapıp, yine az yağ ile teflon tavada çevirdiğim köfteleri de atıyoruz. Üzerine sıcak su ekleyip, 2-3 dk kaynatıyoruz, teferruatlı gibi gelsede bir saatte hazırlanıp pişmiş oluyor.
Pırasalı böreği denemeyi çok istiyorum ama henüz elimde iyi denenmiş bir tarif olmadığı için beklemede, bu sürede de zeytinyağlı klasik pırasaya devam.

5 yorum:

  1. İştah açıcı:))
    Kerevizi de severim, böylesini hiç denemedim. Ellerinize sağlık!
    Not: Yıldız havuçlar gözümden kaçmadı:)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık. Nefis görünüyor. Pırasaya pirinç koyulmamış mı? Ben pirinçli ve salçasız yapıyorum. Kızımın sevdiği nadir sebzelerden. Havuçları ben de böyle yapayım. Çok sevimliler.

    YanıtlaSil
  3. Semi'nin mutlu elleri; Vaktiniz olursa deneyin farklı oluyor hatta sadece kızartarak yiyebilirsiniz üstüne domates sos ile o da şahane, kaçmaz biliyorum :)

    Nergiz GP; Teşekkürler, farklı farklı yapmayı seviyorum, pirinçli de yapıyorum tabi, ne güzel her çocuk sevmez aferin ona :) eğlenceli oluyor şekilli sebzeler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor.benim cimcimye yapıp yedirebileceğim bir lezzet .eşim yemez ama ben kızıma eşlik ederim.tarif için teşekkürler sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  5. mihrimah; Zeytin çok faydalı mutlaka yap canım inşallah sever küçük hanım.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...