10 Ocak 2012

Güne iyi başlamak lazım, kahvaltıya Çınar için hem ekmeği hem zeytini katalım diyerek zeytinli ekmek yaptık. Ekmek yediremediğim için böyle çarelere başvuruyorum zaman zaman. Artık başyardımcım malum, çabucak hazırlayıp attık fırına, kısa sürede pişmesi ile sıcacık ve mis kokulu bir kahvaltı. Oğluşum büyüyüp koca adam olduğu zaman herhangi bir yerde burnuna çalınan bir kokuyla ya da bir görüntüyle hatırlayacağı güzel ve leziz anılar depolasın istiyorum, bunun için elimden geldiğince her öğünde önce sağlıklı, lezzetli ve tabiki sunumu ile fark yaratan öğünler yapmaya, geleneksel lezzetler oturtmaya çalışıyorum, beğenip benden istediği, severek yediği. Benim aklımda çocukluk kahvaltılarım ocak üstü tost makinesinden yayılan mis kızarmış ekmek kokuları, kulağımda trt radyosundan şarkılar, türküler oluyor. Rastlayıverince bu tanıdık tadlardan birine ta o günlere gidip, buruk tuhaf bir mutluluk duyuyorum.
Geçtiğimiz günlerde yaptığım oyuncak figürlü işleme lavanta kesesi oldu, iğne ardı işlemenin tarifi esnasında yaptığım kalpli işleme ise anahtarlık. Dürtüyorum kendimi ama yok, biliyorum heyecanla yapacağım ve içime sinecek "o" işi bekliyorum ben. Diğerleri rutin zaten. "O" işi bulup tamam diyene kadar tembelliğe ve gezmeye devam.

10 yorum:

  1. Ne güzel yamışsınız. Evet ben de çocuğum için böyle şeyler depolamasına çalışmalıyım.
    Dilerim 'O' işle en uygun zamanda buluşursunuz.

    YanıtlaSil
  2. sen çok özenli ve kıymetli bir annesin ayrıntılara çok önem veren çocuğun ve etrafındakilerin mutlulu için uğraşan çok özel bir kişiliğin var.umarım ki çınar büyüdüğünde hep senin bu ince ve hassas ruhuna sahip kişilerle karşılaşır ve güzel anılarınla harmanladığın güzellikleri hep anımsar. sevgiyle kalın umarım gönlünden geçenle hemencik karşılaşırsın.

    YanıtlaSil
  3. Bu sabah ben de küçük ekmekler yaptım fırında. Sabahın körü, 6.30 gibi. Malum çocuklar okula gidiyor. Okul kahvaltı veriyor ama ben evde ailece kahvaltıya önem veriyorum. Gerçekten küçük yaşlardaki yaşanan bazı tatlar hiç unutulmuyor.
    Yaptığınız küçük işleri hiç küçümsemeyin, gayet güzeller....

    YanıtlaSil
  4. Sonunda içine siner bi işe başlayacağına eminim..zeytinli ekmek tarifini farklı malzemelerle bende uygulayacağım benim ufaklıkta ekmekden uzak maalesef..

    YanıtlaSil
  5. Nergiz GP; Teşekkürler, umarım..

    mihrimah; İnşallah :) ilham perimi beklemedeyim Fatmacım :)

    Semi'nin mutlu elleri; Süpersiniz, ne güzel, bencede çok önemli. Çok teşekkürler :)

    marifetane; Beklemedeyim inşallah :) çocuklara ekmek yedirememe ortak sorunlardan biri galiba.

    YanıtlaSil
  6. gerçekten detayları seviyorsun, ben daha fonksiyonel bakarım eşyalara, estetik yönüm zayıftır ama bu elindeki pembe kupanın zerafetini görmeme engel olmadı :)))

    YanıtlaSil
  7. kızarmış ekmek kokusu ...beni de götürür geçmişe daha birçok şey gibi.

    YanıtlaSil
  8. anne kaleminden; :) öylemiyim bilmiyorum valla Nihancım.

    modabahar; Anılarımız var ne güzel zaman zaman yolculuk ettiğimiz, çocuklarımızında olur inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Gördüğüm en güzel kese olmuş. Bana da ilham oldu.
    Bu güzel fincan ise kalbimi çaldı :)Nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
  10. Proje çantası; Teşekkürler :) fincan tepe home'dan.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...