Üçümüzde güneşiz

Aile resmimizi yapıp birde bu resme isim vermiş, görünen üç kafa, saçlarımız ışın misali ve karşınızda "üçümüzde güneşiz resmi" çok hoşuma gitti. Hemen altına verdiği ismi, yaptığı tarihi not ettim, dolabını düzenlerken elime geçti, anı kutusuna gitmeden önce paylaşalım istedim. Kimi zaman "büyüdün artık" dediğimiz, kimi zamansa hala o minik bebek olarak gördüğümüz, "dünyaya gelen büyüyor" meselesi. Aslında çocuklar da bunu işlerine geldiği gibi kullanıyorlar, bazen bana "anne ben artık büyüdüm" diye haykırıyor, yemeğini yerken, uykuya giderken, kendi yatağında yatmak istemezken hemen bebek olmak istiyor. Dün odasına girip dolabını düzenleyim dedim bir baktım tepemde belirdi, "anne odama izinsiz girmişsin, hemen özür dileyim demen gerekiyoy" şeklinde bana fırça atıp, büyüdüm farketmiyorsun dedi.

Aslında zaman ne çabuk geçiyor, farkında olmadan.

5 yorum:

  1. ah yeyim :) ben onuuuuu.....
    Hakikaten öyle çabuk büyüyorlarki bir de bir gün bakacaksın ilkokullu olmuş, daha yeni başladı derken ortaokullu olmuş (şimdikiler 6.sınıf diyor ama):Beraber yaşadığımız anların tadını doyayısa yaşamak lazım.....

    YanıtlaSil
  2. Marifetli cadı; Henüz o anları yaşıyorken çoğu zaman kıymetini bilemiyor veya farkında olmuyoruz, ne zaman o vakitler geçiyor işte o zaman keşke anı yaşasaydık diyoruz, bile bile ladeslerden biri daha. Kendi kendime sık sık yineliyorum, bu günler geçiyor kıymetini bil diye.

    YanıtlaSil
  3. oyh :)))izin almak gerekiyoy..çok şeker..büyüyüp küçülmüş olanlarından bunlar galiba..bende oğlumdan gün içinde pek çok fırça yeyip utanıyorum..çok uyarı alıyorum haklı olmasıda ayrıca bi garip yani:))))))

    YanıtlaSil
  4. bugünlerde hepimizin çıkmazı sanırım aynı, zaman geçiyor, büyüyorlar, yaşlanıyoruz :)

    YanıtlaSil
  5. permaren; evet değil mi? :)

    anne kaleminden; evet, ortak konulardan biri :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...