Tembel işi Elmalı turta

Havalar serinledikçe hamur işine düşkünlüğümüz artıyor sanki, mesela akşam masada duran elmalar birden turta çağrıştırdı bana, bu fikri ucundan duyan kuzu ile artık yapmaktan vazgeçmek mümkün değildi, hemen giriştik, hamuru hazırladık, tembellik eden ben pişirmeden direk dilimleyerek diziverdim elmaları, üzerine biraz şeker serptik, biraz da tarçın çabucak hazırladık. Sonuç iyiydi sadece elmaları biraz daha ince dilimlesen daha iyi pişebilirdi belki, gerçi şu dönemin sert ve çok sulu olmayan elmalarından ince de olsa dilimler ancak bu kadar olurdu.

5 yorum:

  1. ben rendeliyorum ama pişirmiyorum elmaları aynen senin gibi şeker ve tarçın ..ay ben de yapıyım hafta sonu hiç tatlı çekmezdi canım ama artık çekmeye başlıyo sanırım..

    YanıtlaSil
  2. valla bana da arada bisküviler puding, elmalar turta, fındıklar kek olarak görünüyor :))) afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Funda; Ben diziyi kaçırıcam diye dilimleyiverdim, bazen çok tembellik yapıyorum ya neyse,
    yapın tabi afiyet olsun :)

    anne kaleminden; Teşekkürler, görünüp öyle kalıyor galiba, bizimki dönüşüyor sonrada kilolar alınıyor, pek iyi olmuyor yani :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de elmalı turtayı peeeeek çoook severim arada senin gibi dilimleyerek de yapıyorum bence öyle de güzel oluyor:)bu arada masa örtüsüne bayıldım ya harikaaa:):)Nerden buluyorsun bu güzel rengarenk şeyleri:):)Ayyy valla harika:)

    YanıtlaSil
  5. Tuğbacım, Türkiye'ye geldiğinde English home mağazalarına mutlaka uğra, örtü oradan, çok güzel şeyler var.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...