27 Eylül 2011

Güne kendimi şımartarak başlıyorum bazen, biraz tembellik biraz da keyif. Malum temizlik halleri, boyacılığa soyunan ben sonuç olarak, sırt ağrıları, taban zonklaması birde üstüne kuzuyla mücadele derken gerçekten yorgun düştüm. Artık kahvaltı sonrası bol köpüklü bir kahve çok iyi gidiyor, birde yanında şöyle sabah sabah çatkapı yapmasını isteyebileceğim bir arkadaşım olsaydı süper olacaktı, iki lafın belini kıracaktık.
Kalan ufak tefek işler beni bekleyedursun ben markette gözüme pek bir güzel görünen mürdüm eriğinden yapacağım marmelatın derdine düştüm. Bu yıl yegane kış hazırlığım reçeller oldu.Çınar da kahvaltıda ekmeğine sürmeyi sevince daha bir üstüne düştüm bu işin. Hem yapımı ondan sonrada yemesi çok tatlı.
Aslında kışa girmeden reçelleri tırtıklamaya başladık bile, soldan sırayala; çilek, şeftali, kayısı ve mürdüm marmelatı.
Bugün mutfakta vakit geçirince, hazır duvarlarda yeni boyanıp temizlenmişken bir değişiklik yapıp örgü dantelli tülümü taktım. Değişiklik ufacık dahi olsa çok mutlu ediyor beni.
Ekim ayı yastık ayı olacak. Şimdiden duyurulur, Ekim hediye çekilişinde bir kanepeyi dolduracak kadar yastık ve yine yanında sürprizler var.

9 yorum:

  1. Canım yaa valla ben sana gelirdim kahveye ay ne güzel olurdu laflardık bol bol:) ben de ne çok istiyorum biri bana çat kapı gelse diye ama en azından senin ihtimallerin var benim o da yok kim gelecek taa buralara çat kapı:):) yastıklara örtülere yine bayılarak bakıyorum baktıkça bayılıyorum:):)öpüyorum canım kocaman..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel olurdu Tuğbacım, inan burada da yok öyle az yani ihtimal, benim ki de hayalden öte değil. Bizdende öpücükler..

    YanıtlaSil
  3. Dantel perdeye bayıldım. Yastıklar da çok cezbetti. Özellikle bugünlerde sürekliuyukladığım düşünülürse :D ellerinize sağlık rengarenk cıvıl cıvıl bir post olmuş ;)

    YanıtlaSil
  4. tarchin; Teşekkür ederim, yastık çekilişine bekliyorum o zaman :)

    YanıtlaSil
  5. aynı dert bendede var deryacım eski komşum çok iyiydi çat kapı giderdik 1-2 saat konuşur kahve içerdik ama şimdi taşındığım apartman 16 daire olmasına rağmen kimseyi tanımıyorum çok sıkıcı yani...herkes çok resmi...

    YanıtlaSil
  6. sen dertlenince bende dertlerimi döktüm asıl yazacağım şeyleri yazmadım..yastıklar süper olmuş dantellerin çok yakışmış ellerine sağlık...reçellerde çok lezzetli görünüyor..malasef benim oğluş yemiyor...o yüzden reçel yapamıyorum...

    YanıtlaSil
  7. tack; Daha zor sanki artık yeni insanlarla tanışmak anlaşabileceğin insana rastlamak. Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  8. yakınmıyız acaba diye düşündüm şimdi :))

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...