30 Haziran 2011

Vazoda taze çiçekler. En sevdiğim görüntü, rengarenk bir bahçem olsa her sabah çıkıp çeşit çeşit derleyip, vazolara doldursam. Çiçeklere pek bir düşkünüm bu sene. Vazodaki çiçeklerin daha uzun süre yaşaması için bir püf; vazonun dibine birkaç parça bakır obje konulmalıymış. Mesela bakır para veya o ebatta bakır herhangi birşey. Böylece yosunlaşmayı engelleyen bakır sayesinde daha uzun süre taze kalıyormuş çiçekler. Çıkrıkçıları dolaşırken bakır bir vazoya denk gelinirse kaçırmamalı.
Örgü örememe sorunsalı devam ediyor, ne başlarsam başlayayım yok olmuyor. Şimdiye kadar hep bir heyecan, bir istek nasıl örerdim. Deli kızın çeyizi gibi aynı şeyler olmasın diye farklı birşeyler olsun dedikçe daha mı kötü oluyordur nedir, galiba bendeki örgü ve örme olayı bitti.
Yapılmışlar üzerinde kısa rötuşlarla geçiştiriyorum. Geçtiğimiz gün ördüğüm baykuşun gözlerini değiştirdim mesela, önceki çipil baykuşa göre daha uygun oldu gibi bu kocaman gözler.
Alışkanlıkları terk etmek kolay olmuyor, önce çanta ve keçe olayı bitti, şimdi de örgü, seviyeli bir beraberlikti, geriye severek kullandığım pek çok güzel battaniye, yastık ve aksesuar kaldı. Aslında bitmesinden değil, boş kaldığımda yapacak birşey bulamadığım için şikayetçiyim galiba.
Aklımdan kendimi biraz boyamaya verip, evdeki pek çok eşyanın görüntüsünde değişim yapmak geçiyor. Uzun zamandır dilime doladığım ama bir türlü harekete geçemediğim bir olay bu. Nadir ağırdan aldığım projelerden. Lakin takıldığım bu konuyu iyi veya kötü sonuçlandırmadıkça başka birşeylerle ilgilenemeyeceğim galiba.

4 yorum:

  1. benim de elim bu ara iğne oyasına gitmiyor sıkıldım galiba sizin bloğa bakınca bana bu renkli ipliklerle birşeyler yapma hevesi geliyor iyi bir terapidir diye düşünüyodum demekki o heveste bitiyormuş..bunu söylemeden geçemiyeceğim puantiye ve pötikare örtüleriniz çok güzel birde bende a love vintage :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.. Zaman zaman sıkılıyor insan, ama ben bu yıla kadar örgüden sıkılacağımı hiç ummazdım. Ördükçe öresim gelirdi bitti, hevesler geçici gerçektende.
    Yaşasın vintage sevgisi :)

    YanıtlaSil
  3. Herşeyden yapmak isteyipde kararsız kalıp hiç bir işe başlayamam durumu genel bir sorun galiba..bende bu aralar soğudum herbişeyden.Birkaç hediyelik bişeyler hazırlamam lazım onları bile kendimi zorlayarak örüyorum..Hadi hayırlısı inşaAllah..Hayırlı cumalar diliyorum canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Marifetane; Bir tek ben değilmişim demek ki :)üretken ve hamarat zamanlara dönebilmek dileğiyle..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...