10 Ağustos 2022

Uzun uzun aralardan sonra yine merhaba.
Kendimi farklı işlerle epey meşgul ettiğim bir yaz oldu. Azıcık sıcaklarla hiç birşey yapamayan ben bu yıl tam tersiydim. Maşallah deyip bir de tahtaya vurdum bile. Çok sıcak bir Ulus turunda bu güzel yazmadan bandanayı aldım ucunda tahta boncuklar vardı söküp annemin mekik oyasını geçirdim. Şimdi çok daha seviyorum kendisini.
Doğal serinletici dondurulmuş vişne bu yıl favorim. Bu yıl vakti geldi geçti ama vişne tekrar buzluğa atmak kısmet olmadı. Çok az gördüm çabuk bitti. Endişe verici.. Fiyat konusuna hiç girmiyorum.
Ulus'ta her ziyaretimde bir değişiklik, bir güzellik vardır. Bu defa da en sevdiğim tablo çıktı karşıma.
Örmek çok keyifli sadece birer hafta arayla bile gittiğimde ip fiyatlarının değişmesi dışında. Bir miktar kenara koymaya çalışıyorum ama bu yaz epey çalıştım stoklar da eridi. Ben değil ama çantalarım Bodrum'a gittiler. Hoş gelişmelerdi. Hatta bir şeyler yapmak, yapmak için uğraşmak baya iyi geldi.
Geçtiğimiz günlerde çok uzaktan görüp mutlu olduğum bir ayçiçek tarlası var Atatürk Orman Çiftliğinde. Otobüs içinden bir an görüp şaşırtan ve mutlu eden bir kare. Sonrasında da yürüyüşte önüme çıkan az ama yine de sevindirici günebakanlar.
Yeni motifler öğrendim geçtiğimiz gün. Yapılışı çok keyifli, çanta kesin ama ben asıl yastıkçıyım biliyorusnuz bir de yastık düşünüyorum. Daha ince bir ip ve küçük numara tığ ile daha minik karelerle kimbilir başka neler... Sağlıklı günler dilerim...

12 yorum:

  1. Selam üreten insan olmak ne güzel bir duygu sizi tebrik ederim. Ayçiçek ve vişne ortak beğenilerimiz. Vişne halan var. Fiyatları artarak. Son yazım vişne ile ilgili. Geçen yaz Sinop'ta kayısı kısa sürede yok olmuştu. Bu yıl Ankara'da pazardan üç kilo aldım reçeli ve yeme konusunda iyi geldi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu yıl üretken olabilmekten dolayı mutluyum bende :) Vişnenin peşine düşeyim o zaman kayısıyıda çok severim şekerpareyi, reçelini yemeyli yıllar oldu bir kavanoz yaparım belki.

      Sil
  2. papatyalardan ben de çanta yapmayı düşünüyorum kısmetse. Eline sağlık güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şimdiden kolay gelsin o zaman :)

      Sil
  3. merhaba derya hanım, yazmaya bayıldım tam olarak nerden aldınız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba koyun pazarı yokuşuna çıkarken caminin yanından bir sokak girişi var solda bakırcılar falan var oradaki otantik giyim mağazasından aldım adını veya sokağın adını malesef bilmiyorum hep gittiğim yerlerdir ama adlarına hiç dikkat etmediğimi siz sorunca farkettim umarım bulursunuz :)

      Sil
  4. Yeni motifler de bir harikaymış tam yaz bahar ruhu. :) Yıldızlı Gece'yi bende çok severim puzzle olarak istiyorum hatta zaman bulunca.
    Vişne pek sevmem ama donmuş yeme fikri iyiymiş aslında serin serin beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim papatya motifi bende sevdim bir süre takılı kalıcam kendisinde sanırım ince ipti falan derken :) vişneyi yıkayıp meyve olarak bende sevmem ama hoşafı, meyve suyu ve bu donmuş haline bayılıyorum :)

      Sil
  5. Deryacm ben de seni merak ediyordum neredesin diye. cep telefonumu da değiştirdim tüm numaralar gitti. sen bana bir mesaj vb. yazarsan kaydedeceğim tekrardan. bloglara çok sık ben de giremiyorum. instagramda daha çok. orada da olmayınca meraklandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Buketcim buralardayım şükür ama çok sık uğrayamıyorum, tabi atarım mesaj, eksik olma sevgiler... :)

      Sil
  6. That's a pretty scarf that you made a nice change to I've not been going out at all. So very hot here but I will try from tomorrow even with short walks if that's all I can do. Always love to see what you are making. I've come across that daisy square pattern on YouTube. The colors you have chosen are very cheerful. Have a good day.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much Tammy, I love your visit to my blog and your kind comments, I hope we can meet face to face one day..

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...