10 Haziran 2022


Balkonda ki saksı adeta bir bahçe gibi dolup taşıyor. Üç çeşit çiçek aynı yeri paylaşıyor ve saksıda olmalarına rağmen sanırım yerlerini sevdiler ve sürekli açıp bizi çok mutlu ediyorlar.
Şu ara kaneviçelerle ilgileniyorum sürekli. Yeni işlemeler buldum evdekileri toparladım derken bir kaç gün hava serinlemiş gibi olup bize az da olsa nefes aldırdı ama sıcakların eli kulağında. Bir gün kendimi Ulus'a atmayı çok istiyorum ama sıcak gözümü korkutuyor eskisi kadar gözü pek diilim sanki artık. Merdiveni dayadığımız yaşa bakınca şaşırmamak lazım tabi.
Bir zamanlar minicik parçayı bile dğerlendirip broş yapmışım, bu yastıklarda yeni bitenler.
Soğuk kahve günleri de başladı. Reyhan şerbetine alternatif başka bir serinletici.
Üşengeç mutfak günlerinden birinde kolları sıvayıp giriştiğim sarma işi. Çok seviyorum ve seviliyorda ama yapması ne meşakkatli. Yani mutfak mesaisi sevmeyen biri olarak bana öyle geliyor.
Güzel haftasonu dilerim.....

17 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum öyle ki kaç yıl oldu hala kullanmaya kıyamadım :)

      Sil
  2. Yaprak sarmasi muhteşem bir lezzet. İlk kim akıl etti diye düşündüklerimden😊 çok verimsiz hobi günleri geçiren ben yapılanları hayranlıkla izliyorum. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emeği uzun yemesi çabuk yaprak sarması bayılırım, kesinlikle benimde merak ettiğim şeylerden biri sarma mantı :) ama çok çalıştın Zeynepcim biraz mola olacak verimsiz deme enerji toplama molası bence :)

      Sil
    2. Komşu kızının bir tabiri var yaprak sarması için:))
      çerez gibi gidiyor abla:))
      der.....

      Sil
  3. Yastığını ve çiçek tohumlarını yeni evimize saklıyorum Deryacım, inşallah olursa orada kullanacağım. Ama çok yorucu günler geçiriyoruz, mimar yüzünden çektiklerimizi bir bilsen. Nasıl bitecek bu iş bilmiyorum. Benimde bahçemde asmam var, toplayıp toplayıp kış için saklıyorum bir taraftan, her biber dolması yaptığımda da azar azar sarıyorum bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu günlerde kullanırsın umarım Buketcim aslında yastığı karavana yakıştırmıştım ben karar elbette senin :) azıcık biliyorum evlerinde tadilat yaptıran arkadaşlardan zor ama sonucunu hayal edersen belki katlanması daha kolay olur, bahçe asmasının tadı ayrı eski evimde bende toplar sarardım çok farklıydı lezzeti..

      Sil
  4. Yaprak sarmalara dalıp gittim Derya`cım:)) Epeydir yemedim.
    Kaneviçeler nefis! Yaş konusunu açma, daha o yaşlara gelmedik. Şahsen direniyoum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ikram etmeyi ne çok isterdim Semicim.. Kaneviçeler şu ara gözdem topluyorum dönüştürüyorum pek mutluyum :) ahh yaş meselesi, ruhum bedenimle aynı yaş değil ondan eminim

      Sil
  5. https://vk.com/creative_dimension?z=photo-60370579_457367803%2Fwall-60370579_84277
    https://vk.com/creative_dimension?z=photo-60370579_457367804%2Fwall-60370579_84277
    https://vk.com/creative_dimension?z=photo-60370579_457367807%2Fwall-60370579_84277
    aklıma sen geldin...

    YanıtlaSil
  6. Şiir ne güzelmiş ya çok sevdim. :) Yastıklar bir harika görünüyor, bu arada bende güzel kanaviçe yaparım ama daha çok havlu ya da kasnak yapıyordum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok sevdim okuyunca paylaşmak istedim hemen :) oo harika kaneviçe malesef çok başarılı olduğum bir alan değil çok sevmeme rağmen çok minik işler yapabildim etamini nispeten rahat işliyorum ama o mavi ince kaneviçe bana zor geliyor :)

      Sil
  7. Yastiklarq bayildim.Ellerine saglik

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...