21 Nisan 2022

Bahar bir görünüp bir kaçsa da neyse ki soğuğa rağmen dallar çiçek dolu. En azından görsel olarak baharı yaşıyoruz. Bugün yürüyüşte açmış leylaklar gördüm. Kimbilir ne güzel kokuyorlardı boyum yetmedi koklamaya.
Serin olunca hırkalarla camlar kapalı balkon keyfine devam, şu ara örgümü de örüyorum orda yazın ne mümkün bir günde patlıcan kuruttuğumu biliyorum. İyisi mi şu günleri değerlendirmek. Örgüye fazlaca sarınca kitap otamatikman askıya alınıyor veya çok az okunuyor. Bir türlü dengeyi bulamıyorum bu konuda ama kabullendim nasılsa örgüden sıkılınca ona döneceğim.
Yeni bitenler. İpcimle dua ediyoruz bu ay zam gelmese pamuklulara diye :)
Nihayet karnıyarıkotu tozu geldi. Deneme gayet başarılı. Yumurta kullanmak istemediğim veya glutensiz unlarla da glutenli unlarla yaptığım gibi esnek ve rahat simit-poğaça yapabilmemi sağlayacak bir şey. Beyaz unu kullanamayan biri olarak işime yarayacak gibi. İlki tava da lavaşımsı ekmek oldu.
Elim yapmaya yapmaya körelmiş, gözleme yaptığımda da yuvarlağa yakın olurdu tam olmazdı ama en azından yakındı bunlar hepten yamuk yumuk oldu.Çok şekilcilik yapmıyorum öyle veya böyle güzel oldu işte.

6 yorum:

  1. Love your crochet bags. I have so many granny squares that I must use in some sort of projects. It's warm here, with a/c in use, but has been dusty off and on for more than a month it seems so temperature not as hot as it could be. Your flatbread looks good. It's always nice to have different options for spending our time. I read so much in January, but not much since. Take care.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi Tammy, I'm knitting with a lot of pleasure and enthusiasm right now, they say we don't hurt the evil eye :) but the heat is coming and I can't knit anymore, I hope to find a cool shade tree and finish my books, you take care of yourself

      Sil
  2. bugün gerçekten bahar geldi sanki ılıcık hava çok mutluyum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değil mi hatta ılıktan hızlıca sıcağa bile geçtik sanırım bende çok mutluyum özlemişiz :)

      Sil
  3. Karnıyarıkotu tozunu valla bende alıp deneyeceğim. Hep bir meraktaydım, senle ikna oldum. :) Çantalar yine ateş ediyor. Bir de ilk resimdeki ne ağacı ya, rengi nasıl güzelmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnıyarık otu tozlu ince ekmekleri yediğim akşam bundan mı yoksa başka bir nedenle mi bilmiyorum müthiş bir başağrısı çektim cesaret edip ikinciyi denemedim hala, bu kişiye özel bir tepki olabilir tabi ama bilmeni istedim. Çok teşekkür ederim :) O ağacı bilemiyorum Kuğulu parkta bir ağaç ama şimdi bende merak ettim ne diye?

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...