19 Ekim 2021

Şu ara mevsimi olmasa da çiçekçilerde yavru ağzı sardunya peşindeyken eski mahallemize de uğrayalım diyerek çiftlikteki fidanlığa gittik. Kapıda bizi karşılayan yaramazlar. Kardeşinin baskınlığına uğrayıp patiyi kafasına yiyince ortamı mecbur dominanta bırakan gariban kardeş. Bende nasibimi aldım tabi hafiften cırmalandım ama çok şekerdi.
Karabuğdaylı tariflere devam. Bu haftasonu artan fiyat şok ediciydi neyse ki eski fiyattan başka bir yerden buldum ama sonrakini bilemiyorum tabi.

Bazı işlerimin güzel anıları var. Mesela bu eldiven ilk parmaklı eldiven denemem. Çok istemenin ve onu yapmanın bir yolunu bulmamın anısı.
Çınar'dan gelen istek üzerine orman yürüyüşü yaptık haftasonu. Temiz hava, üşütmeyen ama hafif  bir serinlik..
Sabah keyiflerinde ebatı biraz büyüttüm. Haberlerde izlediğim kahve kıtlığı olabilir gibi haberler üzdü umarım olmaz. Doğada ki değişim insanın yıkımı kaçınılmaz sonu elbette getirecek keşke iş işten geçmeden daha çok şey yapsak..
Geçtiğimiz gün önceden patchwork model yaptığım astarlı örtüyü içine elyaf kumaş koyarak ince bir yorgan haline getirdim. Geçiş dönemi arayışlarındaydım, bir tık kalın bir tık ince geliyor derken bu defa oldu neyse ki. Oturdum birde bir kaç yerden yorganladım, dikmesemde yıkanınca toparlanmıyor ama dikesim geldi işte, serdim salona, eskiden nevresime geçmeden bizde her yıkamada çarşaflar sökülür yorgan kaplanırdı o günler geldi aklıma az yorgan kaplamadım.
Yürüyorum yürüyorum yürüyorum.. Çıtırdayp önüme düşen yapraklar eşliğinde.

17 yorum:

  1. Eldivenin renkleri muhteşem. Kadın istemeye görsün, yapmanın bir yolunu mutlaka bulur. O kedicikler de sizi özlemiş belli.
    Kahve bitmesin 😱
    Yürümem lazım benimde 🙄
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum istemek gerek, Brezilya kahve ağaçlarında ilerleyen zamanlarda klim değişikliği vs nedeniyle verim almakta sorunlar olacak diye bir haberdi :/ keyifli uzun yürüyüşlerin olsun.. :)

      Sil
  2. Deryacım fotoğraflar enfes. Eldiven ve anısı da ne hoş, di mi yeter ki istesin insan, hele de sen...çok kalp...;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ececim, bazen çok istiyor insan o an o kararlılık güzel keşke pek çok konuda böyle motive olabilsem :)

      Sil
  3. Taşındınız demek Gazi Mahallesinden...
    Son ağaç haria görünüyor... Ankara' de en sevdiğim mevsim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef Nihancım çok zor oldu benim için ama okul nedeniyle mecburduk :/ Bol bol ağaç izlemeli şu ara renkler müthiş ..

      Sil
  4. şu tarifleri yazsan çok mutlu olacağım:)) kırkyama çok güzel olmuştur eminim. Eldivende muhteşem bu gün bir çorap kitabı gördüm yabancı site de ilk aklıma sen düştün:))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Pek tarif yazmamaya çalışıyorum, nette ebru şallının zeytinli ekmek tarifi var ben oradaki unu karabuğdayla değiştirdim birkaç kez yapınca kendime göre tarifle oynadım denersen seveceğini düşünüyorum, ne güzel özdeşleşmişim örgü-çorap arkadaşlarımda demek ki sağol :)

      Sil
  5. https://www.liveinternet.ru/users/4669494/post485845347/
    https://www.liveinternet.ru/users/5173920/post487581149/
    bir göz at istersen...

    YanıtlaSil
  6. https://www.liveinternet.ru/users/5173920/post487580257/
    bu da çok işine yarar arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ilk fırsatta inceleyeceğim..

      Sil
  7. Gökkuşağı eldivenler çok hoş. İnsan bir şeyi çok isteyince bir yolunu bulup mutlaka yapıyor gerçekten. Yarım parmaklı eldiven daha kullanışlı bana göre. Ama ben dört parmak bir arada yarım örmüştüm. Bu şekilde kaç şiş gerekiyor? 2 mi yine?
    Kedilerin sinirlisinden kaçmak gerek. Jilet gibi derin oluyor patiledikleri yer bazen. Aman dikkat. Karabuğday unu hiç denemedim, bulursam hemen alayım ben de. Afiyet şifa olsun:) Patchwork yorgan süper fikir aslında. Tam sonbaharlık. Benim de yorgan kaplamışlığım vardır. Nevresim kolaylığı başka şey. Kuş üvezleri Ankara'da da aynı mevsim çıkıyor demek ki. Kuşlar bayram ediyor.
    Ormanlık alan çok güzelmiş. Sık sık çıkın öyle anne-oğul. İlaç gibi geleceği kesin. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum yarım parmak rahat kullanılıyor çıkart-tak derdi olmuyor, hayatımın daha çok alanına yaysam bu isteği eminim çok şey değişecek motive ve istek önemli :) evet bu eldivenler iki şişle örüldü parmaklarda dahil, kenarlarından dikmiştim. Sormayın yaramaz neyse ki beni çok derin çizmedi kedicik, korkarım aslında böyle saldırgan olanlardan bir anda salladı patiyi, Karabuğday ununu lütfen çiğ olarak alın bulursanız, yorgan kaplayan kaç kişiyiz :) nevresim büyük kolaylık oldu gerçekten, doğa ilaç gibi fırsat buldukça kaçıyoruz, sevgi ve selamlarımla... :)

      Sil
    2. İki şişle demek, süper. Düzgünce dikilince hiç belli olmaz ek yerleri. Ben de öreyim:)
      Annemde hâlâ var kaplanan yorgan. Hani şu satenden ve dilimli desen süslü yorganlardan. Onları nevresim içine sokmak istemedi. Ağır misafir için öyle duruyor ama ne kullanmak ne kaplamak için niyet yok. Antika olarak saklıyor. Haklı tabii. Yaşasın nevresimler:)

      Sil
  8. Kahve kıtlığı bilgisi bi tık üzdü ama şimdi... Patchwork yorganı kıskandım resmen. :) Bir de o sondaki fotoğraf çok mu çok güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve ağaçları için bir takım önlemler falan alınacaktır illa ki, insanın doğa üstündeki olumsuz etkileri azaltılmadıkça hergün bir başka şeyin değişimi sonu yaklaşıyor malesef :/ Kıskanmayın dikin sizin de olsun :) Çok teşekkürler....

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...