27 Eylül 2021

Yavaş da olsa eski rutinlere dönüyorum. Hafta sonu birkaç satır birşey okudum, heveslenip bir model denedim. Hayata, şu an ki gidişata rağmen onların içinde tekrardan yol bulmaya çalışmak güç. Buldum mu bilmiyorum ama ezberde olanlardan, eski alışkanlıklardan başlıyorum.

Bir takım filmleri ve bazı kitapları geç keşfettiğim çok olmuştur ve hala da oluyor. Bu yıl yine çekildikten yıllar sonra izlediğim ve çok beğendiğim üç filmi de paylaşmak istiyorum. Denk gelirseniz tavsiye ederim, bana koşuşturmalardan hızlı akıştan uzak durağan yavaş ama huzur dolu geldi. Hayattan uzak olmayan bizzat içinde olan hikayeleri seviyorum.
İnstagramda görüp dene listesine eklemişim. En çok  çiçek çiçek görüntüsü beni cezbetti sanırım. Ne olur hiçbir fikrim yok benim başladığım ama daha yumuşak bir iple hoş bir atkı/fular veya bunun gibi bir iple koltuk şalı olabilir sanki. Model buradan.
Yine bir kaçamak, vişneli mekik kek çok özlemişim. Yemesi güzel, sonrası biraz baş ağrısı ve büyük bir pişmanlık olsa da. İyi haftalar..
 

16 yorum:

  1. Günaydın, iyi haftalar :)
    Ufak kaçamaklar ara da iyidir ;)
    Paylaştığınız filmleri izleöeyi istiyordum lakin unutmuşum yazmayınca. Şimdi sizde görünce aklıma geldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler size de :) Keyifli seyirler..

      Sil
  2. Kış uykusunda, yemin ediyorum kış uykusuna dalacaktım. Yani o derece izlerken uyutacaktı beni. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır tempoda kabul ediyorum bana hem yaş hemde ruh hali açısından çok uygun bir vakitte denk geldiği için belki bu kadar beğendim :)

      Sil
  3. Kızım bu hafta okuluna dönecek. Onunla vakit geçirmek istiyorum. Ekranlardan uzağım o nedenle ama filmleri çok merak ettim. Seyredecegim en kısa zamanda. Bu motifler çok güzel. Runner örmüştüm bir ara. Perde yapanı böle gördüm. Çok zevkli bir motif. Hayata tutunmak şart ❣ sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden allah kavuştursun o zaman Zeynepcim, filmleri beğeneceğini umuyorum, haklısın runner ve perde de güzel olur, çabucak da ilerleyen bir model, ucundan kıyısından tutup gidiyoruz bakalım..

      Sil
  4. Bu sayfada eski rutinlere göre sıralama görmek sevindirici. Karmakarışık duygular peşimizi bırakmıyor. Tamamen iyimser olamıyoruz ne yazık ki. Güzel kitapmış Küçük Şeyler. Lakin bizim başımıza gelenler büyük şeyler. Alıştık bir güzel, iyi mi? :)) Geçen bir tanıdıkla telefonda konuşuyoruz. Kendisi 3 aşılı ama canciğer arkadaşı aşıdan korkuyormuş, hiç aşı olmamış. Ve hali hazırda ikisinin yediği içtiği ayrı gitmiyor. ''Ee, olmaz öyle. Korona gelir.'' deyince cevep şu: ''Ee, ben aşılıyım ya, bana bulaşmaz!'' Kim bilir daha nice benzer hikâye vardır. Allah'a emanet gidiyoruz. Ve fakat aşılar sayesinde iyi gidiyoruz. Düzlüğe çıkmamıza az kaldı.

    Ahlat Ağacı'nı izlemiş çok beğenmiştim. Kış Uykusu'nu yarım yamalak, diğerini izlemedim. İyi ki aklıma geldi burada. En kısa zamanda tamamlayayım. Bu arada 2 yıl önce Troya Müzesi'ni aynı anda gezmiştik Nuri Bilge Ceylan ve ailesiyle:)
    Güzel motifler bir yerlere örtü olacak gibi duruyor, kolay gelsin. Mekik keki ilk kez duydum. Çok güzel bir kek olduğu belli. Afiyet olsun. Ben de denemeden duramam artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski rutinler eldekien kıymetliler başkasını bilmiyorum keşif içinde epey güçsüzüm doğrusu. Acaba bu bahsettiğiniz olayda ki gibi yeterince bilgili mi değiliz, programlar var bir takım yazılar var ama yeterince merak edip öğrenmeye mi çalışmıyoruz anlatılanları mı dinlemiyoruz bilmiyorum. Kulaktan dolmalar daha kolay geliyor sanırım :/
      Ne güzel bir tesadüf olmuş ben adını duyuyor fakat filmleri hakkında fikrim yoktu bu yıl izledim ve çok beğendim evet biraz ağır bir tempo ama tam da aradığım şey üstelik çok bizden ve tanıdık hikayeler olması daha çok sevmeme neden oldu.
      Keki şiddetle tavsiye ederim özellikle vişnelisi favorim evde denemedim hiçsevdiğim bir pastane var oradan birkaç adet alıp hem özlemimi gideriyor hemde bir kere çok az yemiş oluyorum :) sevgiler...

      Sil
  5. I bought some gingham fabric in the states so many years ago to cross-stitch on but still haven't done it. I must get it out and put some in a hoop and make something soon. Very pretty flowers. I am constantly trying to form good habits and create some sort of ritual or routine for my life. So far, not successful. Have a good day.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hello Tammy, Cross work is very enjoyable, I look forward to the work you will do. Don't be unfair to yourself, I think at least I see that you take regular walks and do great things mentally with beautiful details.

      Sil
  6. Ne kadar önemli normal hayatın gereklerini , rutinini yaşamak...Ben de bu aralar ancak hafta sonları kitap okuyabiliyorum. Ahlat Ağacı dışındaki filmleri izlemedim ben de , not aldım , çok teşekkür ederim 🌹 O kaçamaklar bizi de vurdu. Galiba bu kapanmaların , salgının getirdiği bir alışkanlık oldu. Sağlık olsun 🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun hiç yapmamaktan iyidir artık çok az bile olsa iyi birşeyler yapıyorsam bunu önemsiyorum. Evet salgının bir etkisi tatlı bir şeylerle bir takım ruhsal açlık ve endişeleri dengeleme çabası gibi kimbilir :)

      Sil
  7. ceylan ın filmleri biraz daha kısa olsa iyi olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanat filmleri, kısa olursa vereceği bir duygu veya his olmaz bence olamaz.

      Sil
  8. Filmlerden Ahlat Ağacının içine bir türlü giremedim ben. Ama Bir Zamanlar Anadolu'da favorilerimdendir.

    Senin elin hiç boş kalmaz mı :)) Hayranım şu hamaratlığına ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim bende bir kere izlemedim, ilkinde evet birşeyler yakaladım ama çok dediğin gibi içine giremedim çünkü hızlı bir diyalog akışı var gibi yani sakin ve konsantre izlemek lazım otur-kalk yaparsan asla olmayacak bir izleme mesela. Yok artık hamaratlık kalmadı tamamen tembele bağladım:) alışkanlık çok az da olsa bir el atıyorum sonra atıyorum bir kenara durum bu,sevgiler..

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...