6 Şubat 2021

Kar bize gelmeyince biz kar görmeye gittik. Dün hem kısıtlama saati hem izinli saatleri ucu ucuna getirip kısa da olsa dağ havası aldık. Kar oldukça eskiydi taş gibi yapısına rağmen bulduğumuz yığınlarda kar topu oynamaya çalıştık. Boşluk, birkaç ağaç ve tepeler ne güzeldi. Geçtiğimiz yıla göre kar adeta oraya buraya püskürmüş bazı yerlerde de hiç yoktu. Olayın vahimliği ve korkutuculuğu had safhada. Doğa olduğu veya olması gerektiği gibi değil. İnsan şu gezegende ki en zararlı varlık. Dağdan şehir uzakta bir gri karaltı gibi görünüyor kasvet dolu. Pandemiyle çok çok daha az buluşur olduk doğayla sürekli eve ve şehir hayatına maruz kalmak gerçekten çekilir şey değilmiş, bugüne kadar bir şekilde dayandıysak bunu kesinlikle verdiğimiz kısa molalara borçluymuşuz meğer. Bundan sonrasını da varsa yaşayıp göreceğiz.
Örgü işlerine yoğun şekilde devam. Şapkanın renk kombinini sevince bir tane de selanik olmazsa olmazdı. Elimdeki angora parça ipler nihayet bitti.
Örülüp sökülen ve var olan iplerime yeniden ip ekleyen sevgili arkadaşım Yağmur sayesinde bir tane daha kazak başladım. Klasik düşük kol, sonrasında yine robadan ama desenli birşeyler denemek fikri var aklımda ama hem artırma hem desen nasıl olacak önce onu çözmeliyim. İyi bir haftasonu dileğiyle.

16 yorum:

  1. Şu güneşli havanın, güzel mavilikleri, yerde duran kar ile buluşması benim için eşsiz bir nimet hocam... Muazzam bir görüntü

    YanıtlaSil
  2. Kar nasılda huzur veriyor değil mi insana?

    YanıtlaSil
  3. Doğa insandan öç almaya başlıyor sanırım ona bu kadar kötü davrandığımız için.. İleride susuzluk ve çok daha fazla yaşayacağımız iklim değişiklikleriyle belki de..
    Emeğinize sağlık ayrıca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm yıkımın ve kıyımın elbet bir faturası olacak, önemli olan yanlışlardan geç demeden dönebilsek :/ Çok teşekkürler.. :)

      Sil
  4. gezegenimize verdiğimiz zarar artık görünür hale gelmeye başladı malesef. insan yine aynı insan ama ders aldığımızı düşünmüyorum nedense.
    bere harika olmuş.
    eski örgüye yeniden can verme macerasının sonucu için meraktayım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende düşünmüyorum farkındalık ve koruma olayı çok az, çok teşekkürller Zeynepcim, eski örgü canlanır mı bilmem elimde aynı renk çok diye bişeye dönüştürme çabalarım var ama çok umutlu değilim nedense :) bendende sevgiler..

      Sil
  5. Kalan ipler ne güzel değerlenmiş.
    Ve yine güzel bişey geliyor... hem de çok tatlı bir mavi ile...
    Keyifli örmeler, mutlu haftasonları Deryacım.

    YanıtlaSil
  6. Derya hanım karlı olan yer neresi ?

    YanıtlaSil
  7. ay elmadağ mı diye sorcaktım evet orasıymış, bi kere gidip izleyip yemek yemiştim, güzel bi yer tabiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malum zaman kısıtlı neyse ki şehre yakın burası var

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...