29 Kasım 2020

"Yaşamın en güzel anı, denizlerle, kumsallarla, rüzgârla, yeryüzü ve gökyüzüyle birlikte var oluşu derinden duyduğum andır..." Tezer Özlü 

Tatlı kaçamaklara son vermem lazım. Kararlıyım ama sürekli sabote ediliyorum evdekiler tarafından.  Pasta kursuna giderken mutfakta denemediğimiz bir bu berliner çöreği kalmıştı. Bugün yine yoldan çıkıp kendimizi pastanede bulduğumuzda biraz da yürümenin etkisiyle sanırım gözüm döndü görünce dayanamadım aldım. Kızarmasına rağmen çok ağır olmaması şaşırtıcı, gayet güzeldi..
Bugün kısıtlamanın izin verdiği saatte oğluşu resmen sürükleyerek zorla çıkardık evden. Hareket etsin diye. O memnun halinden ama ben huzursuz oluyorum çok oturup kalmasından.
Biraz ağaç, toprak, çiçek görüp varoluşumuzu hissettik.
Puantiyeli ipin o sevimli ve izlenesi duruşu örgüde hiç de öyle olmadı. Ne ördüysem iki katı büyüklükte ve tombiş oldu. İlk defa bu tarz bir ip aldım, neyse birkaç denemeden sonra son haline büründü. Evdekiler de farketmiş ne çok şapka ördün diyorlar, terapi diyorum oyalanmaca. Şimdi bu ipin tam tersi incecik bir başka iple de başladım. Yeterse kazak yetmezse süveter bilmiyorum ilerledikçe belli olacak ne olacağı. Bu ipi de ilk defa örüyorum, ince olmasına rağmen keyifli bir örmesi varmış.
Kasım da bitti. Salgının seyri kötü. Dilerim daha işe yarar tedbirler bir an evvel alınır. :/

10 yorum:

  1. benimde sevdiğim birkaç tane pastane var çevrede kapısından bile geçmemem lazım bu ara hahahahah
    bere çok sevimli olmuş. angora örmek zevklidir. ah gençler kımıldamak bile istemiyorlar malesef
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz geçiyoruz o pastanelerden bir de yetmiyor içeri dalıp kendimizi kaybediyoruz :) Evet angora keyifliymiş örmesi bende çok sevdim,
      bir şekilde çıkarıyorum havalar iyiyken yağışlar olunca zor sonra. Sevgiler :)

      Sil
  2. Sonbaharın tonlarını seviyorum. Sesini de seviyorum. Her yer hışır hışır :)

    Düğümlü ip ne güzelmiş öyle, bereye de çok yakışmış. Sanki bol yuvarlak bir boyunlukta da hoş durur gibi..

    Ergenler hareketsizlikten hiç şikayetçi değil, benimki de aynı şekilde. Her zaman çıkartamıyorum sokağa ve ciddi şekilde üzülüyorum bu duruma...

    Sağlık olsun diyorum artık, atlatacağız inşallah bu günleri de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değil mi henüz yağışlar olmadan o kuru yapraklarıns esi yürürken şahane gerçektende Şebnemcim, kesinlikle boyunlukta olurdu taktım ya şapkaya illaki şapka oldu o da.
      Sorma bende kavga dövüş çıkıyor üç günde bir :/ İnşallah..

      Sil
  3. Berliner müthiş bir şey cidden. 1 kez yedim, frambuazlısını ama yarısını. Bir daha da almadım. Yünün yeşili şahaneymiş. Evde oturmanın getirdiği pek çok sağlık sorunu oluyor. Haftada en az 1 -2 kez açık havada yürümeli ki doktorlar da bunu öneriyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frambuazlısı da müthiştir eminim, epey bir tatlı anlamında doyurucu bir yanı var bende şimdi düşündüm mesela denemek isterim ama asla hemen değil :) Evet hareketsizlik kötü, anlat anlat anlamıyor bu yaş :/

      Sil
  4. ne güzeel iç açıcı fotileer :) berliner sevilmez mii :) tezer özlü en sevdiğiim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim için açıldıysa deep, teşekkürler, bende seviyorum :)

      Sil
  5. Ponponlu çok neşeli görünüyor aslında 🥰 çok güzel.
    Yeşil Nako Paris'e benzettim, eğer öyleyse 3,5-4 taneden kazak oluyo💓eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azıcık tüylü Ececim birtek o kısmını sevedim döküldü hep örerken, yoksa dediğin gibi görünce bende o sevimliliğine vurulmuştum, Yeşil olan Alize Ezgi 260 gr dan kazak oluyor yetiyor demişti bende 200 gr var bakalım ne olacak zaten öyle de yavaş ilerliyor ki bu yıl görürmüyüm acaba ne olacağını :) öperim çok ;)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...