6 Temmuz 2020

İplerimden sadece güzel rengarenk fotolar çıkıyor şu ara. Kışa doğru birşeyler yapacağımdan eminim. Şimdi tek tük dikiş olarak bir takım yenileme ve değişim işleri yapıyorum dolabımda.
Sanırım artık her gün bir yenisini görerek güne başlayacağız. Bu sabah da iki yeni çiçek daha güne bakmaya başladı. 
Mart başında kedilerin beni bezdirdiği bir vakit depreşen bahar temizliği ruhununda gazıyla artık bu balkonu kendimce yasaklamıştım onlara. Ama kimin umurunda. Ben içeride ki koltukta, tekir orada eriyoruz hergün. Sıcaklar fena bastırdı. Sanırım tek sevdiğim yanı şipşak çamaşır kurutması. 
Bezgin ve yorgunum aynı kedilerim gibi. Coronayla beraber malesef haber izlemeye başladım, yetmedi twitter denen şeye de bakmaya başladım. İyi gelmiyor ama. Kocaman bir kar yığını adeta yuvarlanıp giderek büyüyerek dağdan aşağıya iniyormuş gibiyiz, kontrolsüz ve delice. Okudukça kararıyorum. Kar benzetmesi şu sıcakta iyi geldi yalnız.

18 yorum:

  1. Derya hanım ayçekirdekleri ne güzel açmış, kedinin keyfine diyecek yok ve iplerin rengide çok canlı bir şey örmeyin böyle dursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik aynen dediğiniz gibi örmeden öylece duracaklar çok teşekkürler..

      Sil
  2. Ayçiçekleri bereketli olsun kışlık çekirdek çıkar artık onlardan.Kediye de bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn her gün bir-iki tane açıyor sabah ilk baktığım şey :)

      Sil
  3. Az önce telefondan yorum yazarken birden bire reklam açıldı, yazdıklarım uçtu gitti:( Laptoptan yazacağım artık.

    YanıtlaSil
  4. İyi yapmışsınız. Twitter'dan çok memnunum ben. Orada ehil ağızlardan öğrendiklerimi TV'lerde 1 gün sonra haber yapıyorlar. Bu sıcakta örgü zor iş. Zevk için bahçeye ayçiçeği ekilebileceğine karar verdim. Çok güzeller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum herşeyi bilmek beni karamsar yapıyor, belki takip ettiğim kişilerle alakalıdır, evet sıcakta örgü pek çekilmiyor bazne ufak tefek bişey dürtüyorum ama uzun soluklu bir işi gözüm yemiyor, elbette ekilebilir keyfi ayçiçeği hatta öylede güzel oluyor ki :)

      Sil
  5. Derya'cım benim o sepetin içindeki iplerin renginin güzelliği <3 Bayıldım bayıldım.
    Bazen sadece yün fotoğrafı çekmek bile rahatlatıyor :)
    Güne bakanlar harika açmış.

    Ahh ben de çok yoruldum, dışarı çıkmak zor, eve geldiğinde temizlenmek daha da zor geliyor. Birkaç gün kızılaya gitmek zorunda kaldım, ah kalmaz olayım diyorum bazen. Eve gelir gelmez domestosla kendimi çitileyesim var Derya'cım benim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende şimdilik izliyorum Ezgicim sonrada örmeye kıyamamalzık etmem inşallah :) çok teşekkür ederim sarı sarı ayçiçekler =Ezgi
      Aynen Ezgicim dışarı çıkıp gelmek çok zorluyor, çok öpüyorum seni ;)

      Sil
  6. Aman Derya izleme haberleri, izledikçe moralin bozulacak. elden de bir şey gelmiyor atık ya batacağız ya çıkacağız. Ben hiç tv de açmaz oldum son zamanlarda.
    hiç birşeyden haberin olmadan yaşamak çok güzel. gündelik işlerimle zaman
    hızlıca akıyor. örgüde örüyorum, işleme de yapıyorum. ama
    senin özenli işlerini gördükçe içim kalıyor, hiç bir zaman
    nu kadar güzel olmayacaklar :)
    iplerinin markası ne Deryacım, ben de buna benzer bir şeyler
    aldım ama güzel gelmedi yine de devam ediyorum. günde bir motif :)
    çok tembelim ama istikrarlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketcim alışkanlık oldu vaka sayısı gelişmeler neymiş derken normalde izlemezdim öyle bir kararım vardı ama artık herşey çok daha hızlı olumsuz yönde değişiyor ve ben bakıyorum, merak ediyorum ne yaşayacağız biiz neler bekliyor diye :( dediğin gibi elden gelen birşey yok malesef..
      Maşallah el işi şu ara yok bende ucundan kıyısından dürtüyorum bazen ama iş sayılmaz, demeyin şöyle senin işleri de gördüm hala da görüyorum seninkilerde gayet özenli ve düzgün işler, komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş o hesap sanırım :) bu ipler Gazzal baby cotton Buketcim, olsun günde bir motif damlaya damlaya göl hesabı bir bakarsın birsürü birikmiş :) ne çok atasözü kullandım şaşkınım :))

      Sil
  7. kedi serilmiş, günebakan serpilmiş. yaz geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz geçiyor deyince içim cız etti, okullar geldi aklıma ne yapıcaz diye :(

      Sil
  8. Lovely sunflowers and that yarn looks so inviting. Kitty looks very comfy. We are in phase 2 of reopening but I'm still not going anywhere. Don't care to go to malls. It's well above 40 C here every day. I still try to walk a little every morning. I don't think 2020 is going to ever be normal but I do hope we see some positive change before 2021 rolls around. :/ Take care.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You got warmer there when we got 33-34 degrees, I can't think of Hello Tammy, 40 degrees. I cannot knit anything by watching threads. I do not go to the shopping center, I usually work in open bazaar style places, please take care of yourself :)

      Sil
  9. yaa bi tatil yapsanaaaa bi deniz kenarındaaa seeen :)

    YanıtlaSil
  10. Haberler beni depresif yapıyor. Twitter da... -Ama gündemden kopmamak için sadece satırbaşlarına bakıp çok gezinmiyorum.

    Yumaklarının renkleri içimi açtı ♥ Kışa şahane şeyler bizi bekliyor sanırım ;)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...