25 Mayıs 2020

Sağlıklı ve sevdiklerimizle yanyana nice bayramlar dileyerek başlamak istiyorum. Bayramın diğer günlerden pek bir farkı olmadığı bir yıl malesef, daha önce çok mu farklı oluyordu, yok o zamanda çok olmuyordu sadece günün adı Ptesi-Salı vs. olacağına bayramın 1.günü, 2.günü oluyordu. Bazen arşivlerden denk geliyorum 30 yıl-40 yıl öncesi de yine kendisinden önceki bayramlara hasretmiş meğer, insanlarda bu özlem hep varmış gibi, bir nebze de olsa içim rahatlıyor sadece bizim devrimizde değilmiş diye.
Ne kadar misafir olamasak, misafir edemesek de çikolatamızı aldım bari bu kadarıyla bayram olsun diyerek sonra ablamdan ev yapımı baklava gelince çok daha mutlu oldum. Bu coşkuyla kalkıp bende bayram sabahına kete yaptım. Üzerimden yine kocaman bir yük kalkmış gibi oldu, kendime şunu deneyeyim, bunu yapayım dediğim herşey birer iş-görev olarak bekliyor sanki beni, görev tamamlandıktan sonra kısa ama güzel bir huzur. Kete fena olmadı ilk yiyenler için ama benim çocukluğumda yiyip beğendiğim Erzurum ketesine çok benzemedi. 
 
Battaniyeden sonra işsizim yine, kitaplara bulaşıyorum ufaktan, geçen akşam çok sıkıldım canım da okumak istemeyince cüzdan ve kalemlik için biçtiğim küçük parçaları arkası-önü tümü yamalı olacak şekilde birleştirdim kumaşları, oldu mu bana nur topu gibi bir patcwork yastık daha. Parmaklarım yeni iyileşti, battaniye üstüne bir de yastık feci deşmişti parmaklarımı. Şükür yeniden dikebiliyorum. 
Havalar birden serinledi, sıcaklara çabuk alışmıştık. Şimdi bir sıcak-bir serin üşütmesek bari.
Çok oluyor şifonyerimi boyayalı ama nedense tam içime sinmedi, rengine alışamadım belki ondan bir türlü buraya eklememiştim. Sanırım alışma sürecini geçirdik artık mavi oldu. Bir zamanlar boyadığım sandalyelerimle takım. Aslında takım meraklısı değilim, her telden çalıyor evde bazı şeyler. Bu yıl hasret olacağız gibi görünen bazı güzelliklere özlem gibi duruyor şimdi odanın bir köşesinde mavi mavi..

21 yorum:

  1. hayırlı bayramlar afiyet olsun, baklavada kete de güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. bayramın mübarek olsun canım.
    itiraf ediyorum ben hiç kete yapmadım. halbuki mutfak benim en sevdiğim ve iddialı olduğum alan. ama annem çok güzel yapar bizim yiyen herkes onunla kıyaslayacak korkusu sanırım. ama aşmam lazım bu engeli :))
    mavi pek sevimli duruyor. ellerine sağlık. o parmakların acısını iyi bilirim. kötü tığ iğne her seferinde şaşmaz oraya girer. hainler :))))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynpcim seninde :) Çok güzel yapacağına eminim, evd ebu kadar kapalı kalmasam yaparmıydım bende bilmiyorum :) at o korkuyu bence herkesin yorumu farklı ama tadı güzeldir, senin eline güveniyorum bence sende güven. Sorma dediğin gibi tığ da iğnede pek acımasızlar yer ettiler mi durmadan deşiyorlar :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sizede iyi bayramlar dilerim..

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sizede iyi bayramlar dilerim..

      Sil
  5. Aa ne güzel olmuş mavi mavi masmaviiii. Bayramın mübarek olsun bu arada. Kete hiç duymamıştım hayatımda. Güzele benziyor ama. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim maviye alışmam biraz uzun sürdü ama, seninde bayramın mübarek olsun sağol :) güzeldir kete iç malzemesi kavrulmuş un, değişik birşey ben seviyorum :)

      Sil
  6. İyi bayramlar Deryacım...Erzurum ketesini daha önce hiç görmedim ve yemedim ama burada gördüğüm şey pek nefis görünüyor... Baklava da öyle... Ablanın da senin de ellerinize sağlık... Minicik parçalar birleşince ne hoş olmuş...battaniyen harika zaten... şifonyerin havalı olmuş... çok sevdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruşencim iyi bayramlar canım, çocukluğumda yediğim keteyi yapan komşumuz Erzurumluydu muhtemelende kendi yöresinde görüp öğrendiğini yapıyordu o yüzden Erzurum ketesi dedim :) baklava efsane hazır olanlara taş çıkarır bunuda öğrenmem laızm ki ablamın deidğine göre çok kolaymış :) sıkıntıdan iş kalamdı yaptım bitti son turları atıyorum sanki, çok teşekkür ederim maviye alışmak zor oldu ama alıştım sanki artık :) sevgiyle kal..

      Sil
  7. hadiiii yarın çıkar gezersin hava alırsııın :)

    YanıtlaSil
  8. Oh mis. Baklavadan annem yapardı. Adı da 'oklavadan çekme'idi. Keteden Ağrılı öğretmen arkadaşımda yemişliğim var. İçi kat kat oluyor. Benim gördüğüm yuvarlaktı yalnız. İçine de peynir niyetine tuzla un kavuruyorlarmış. Adet öyle demişti. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu baklava da da öyle, kete benimki de içi az tuzla kavrulmuş unluydu, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  9. İnşallah cümleten sevdiklerimizle olur diğer bayramlarımız...Sırf bayram ruhu olsun diye şekerimizi biz de aldık. Hatta oturdum makyaj yaptım , saçımı yaptım aylar sonra... Sırf bayramın bir farkı olsun diye...Kesinlikle katılıyorum o özlem her devirde her nesilde varmış...Kete çok lezzetli görünüyor ,ellerine sağlık.
    Patcwork yastığa bayıldım , çok güzel olmuş. Hiç parmak deşme işini düşünmemiştim , çok geçmiş olsun.
    Battaniyeye ayrı bayıldım o da çok güzel olmuş , ellerine sağlık.
    Şifonyerin rengi çok güzel bence... Ellerine sağlık. Evde kırmızı , sarı , mavi tonlarda mobilyalar çok şirin yapıyo , eve sıcaklık katıyor. her telden şeyler candır👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn... normal günde giyinen ben bayramı pijamalı geçirdim ruh hali mühim ne iyi yapmışsın giyinip süslenerek bayram gibi bayram olmuş. Çok teşekkür ederim, yastığı da battaniyeyi de elde diktim hep, makinayı açmaya üşeniyorum bazen :)
      Renk önce epey parlak geldi eski rengi koyu kırmızı-bordokahve arası bişeydi böyle olunca çok göze çarptı ilk günler ama alıştık artık :) katılıyorum evde renkli mobilyayı çok seviyorum bende :)

      Sil
  10. Merhaba Derya Hanım, bayram geçmiş olsa da tebrik etmek, sevdiklerinizle birlikte olabileceğiniz daha güzel bayramlara erişebilmeniz dileklerimi paylaşmak istedim😊. Battaniyeniz, şifonyeriniz çok güzel, sıcacık görünüyorlar. İyi günlerde kullanın inşallah. Keteyi ben de çok severim ama henüz yapma girişiminde bulunmadım. Belki ileriki günlerde denerim.
    Sevgiler...
    Naciye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Naciye hanımcım sizinde bayramınız kutlu olsun, aminnn diyelim, sağolun. Beğenmenize çok sevindim, teşekkürler, benden de sevgilerle... :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...