21 Mayıs 2020

Çarşamba günü Çınarla çiftliğe doğru yürüdük. Bir türlü buluşamadığımız yeşillikler ve çiçeklerden bir kısım görünce küçük bir buket yaptım kendime. Gelinciklerden çok umudum yoktu ama eve kadar sapasağlam gelip birde ertesi gün açanlar bile oldu. Çiçek büyük mutluluk.
 Yastık da kumaşlanıp içi dolup bitince artık el dikişine uzunca bir süre ara verdim.
Dört gün evlere kapanmaya az kaldı. Etrafta gözle görülür normalleşmeler var, kime ve neye göre ama var. Maskelerde burunlar hep dışarıda, maskesinin sürekli dış yüzeyine dokunanlar, elinde gezdirenler, çoluk çocuk yan apartmanla sosyalleşenler neler neler.
 
Geçen akşam yine izleyecek hiçbirşey bulamayıp ordan oraya dolaşırken denk geldim. Son günlerde izlediğim en güzel filmdi. Eski günler, güzel günlere dair. Sıcak bir film, hem güldürsün bir tutam da hüzün olsun derseniz mutlaka izleyin derim..

16 yorum:

  1. doğal çiçekler bulabilmeniz ne kadar güzel bizim etrafta kalmadılar. Yastık güzel olmuş iyi günlerde kullanın. Normalleşme bizim burada da fazlacana, dikkat etmeye devam edelim biz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada arsa kalmış yerlerde bu sene resmen coştu kır çiçekleri, geçtiğimiz yıllarda bu kadar olmuyordu insansızlık doğaya kesinlikle iyi geliyor :) Çok teşekkür ederim, evet bence de önlemlere ve dikkatli olmaya adevam :)

      Sil
  2. O normalleşme her yerde var hastalık bitti moduna girdi insanlar. 1 kişi dünyayı bu hale getirmişti. Vaka sayımız 0 gösterene kadar normalleşme olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep bir rahattı pek çok kişi anlayamadığım biçimde, yeterince ciddiye almamak çok tehlikeli sadece kendilerine olsa neyse ama çevre içinde risk.

      Sil
  3. yılın en güzel ayı yanımızdan gelip geçiyor. üzücü gerçekten
    yastık nasıl güzel olmuş ellerine sağlık. filmi duymuştum sanki ama seyretmedim. bu süreçte seyretmekte fayda var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten, çok teşekkür ederim Zeynepcim, filmi izlemeni isterim çok naif ve güzeldi :)

      Sil
  4. Umursamayan ciddiye almayan çok insan var maalesef 🙁 Ekşi elmalar güzel filmdi ikinci kez izledim eski günleri anlatan filmler daha bi güzel oluyor sanki hayatımızdan bir kesit 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef hep diyorum zararı sadece kendisine olsa tamam ama onun bilinçsizliği pek çok diğer insana zararı dokunuyor malesef :( katılıyorum eskinin saflığı, temizliği hatta üç kağıdı bile daha bir temiz, filmi çok sevdim ben :)

      Sil
  5. Kır çiçekleri gibisi yok. En çok onlar mutluluk veriyor. Maske takmayı bilmeyenler hiç takmasalar daha iyi. Çok sinir bozucu. Film güzele benziyor, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum kır çiçeklerini, kesinlikle mutlulukla bağlantılı ansızın çıkıyorlar insnaın önüne, bakım istemeden hiçbirşey istemeden kendiliğinden olan güzellikler, sormayın maske kullanım muamması bence, Filmi öneririm :)

      Sil
  6. Kır çiçeklerine, yastığına bayıldım Deryacım, filme de bir kaç yıl önce izlediğimde bayılmıştım... Ülkece ikiye ayrılmayı seviyoruz. Maskede de öyle oldu... maskeleşebilenler ve maskeleşemeyenler... burada da olumsuz grupta olanlar daha çok ortalarda... Fütursuzluk onları rahatsız etmiyor... :) Geçen gün terastan uzaklara bakıyordum. Arka sokaktan iki adam yol ortasında durup yüksek sesle konuşmaya başladılar. Biri ağzıburnu maskeli, pazar alışverişini yapmış evine dönüyor, diğeri maskesiz. "Şu maskeni ver de pazara girerken takıcam, pazara almıyorlar" diyor... :))) Gözlerim dehşetle ayrılmışken maskeli adam Allahtan aklıselim çıktı, "benim maskem sana olur mu? git eczaneden al, bir lira" diye bağırdı, pazar arabasını sürüp yürüdü... Etrafımdan çok iyi biliyorum... Maske maske diye bağrınıp bulunamadığı zamanlar kıyameti koparanlar maske bu kadar bollaşıp ucuzlaşmış olunca maskesizliği tercih etmekteler... Çümkü fütursuzlar, yaşadıkları topluma karşı saygısızlar, benciller, benden gerisi tufancılar... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ruşencim, filmi bende çok sevdim, film dünyasını çok geriden takip ediyorum bir kere daha anladım :) rahat bir kesim var toplumda ve o kesim herkesi riske atıyorlar malesef keşke sadece kendilerine dokunsa bu davranışlarının sonucu :(

      Sil
  7. Ay artık dayanamıyorum ben bayramdan sonra gidip iki demet çiçek alacağım çiçekçiden ahhahha :D Kır olsa da kendim toplasam, gelincikler ne kadar güzel, her şey nasıl rengarenk ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minacım bizde de çiftliğe giden yolda bir boş arazi var, bu yıl insansızlıktan daha bir coşmuş çiçekler yolun hemen kenarı, orası bile biz verdiği üçbeş çiçekle nasıl mutlu etti beni :) bir ara çiçek olayını iyi düzene koymuştum vazom pek çiçeksiz kalmamıştı ama ah corona vah corona :(

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim iyi bayramlar deep :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...