17 Mayıs 2020

Kedi tırnakları güzel güzel açmaya başladı. Umarım bu yıl yine güneş yakmaz, geçen yıl sabah erkenden direk vuran güneşten korumak için her sabah örtü asıyordum. Buna rağmen kurumuşlardı. Bu yıl sıcaklar daha erken bastırmasına rağmen şimdilik iyiler.  Bu fideler daha dayanıklı sanki.
Geçtiğimiz gün bir mutfak bezgini olarak bir güç, bir kuvvet geldi sabahtan aklımda ne varsa pişirmeye başladım. Önce çilekli pasta ile başladım. Hızımı alamayıp yaprak sarması da yaptım. Birkaç gün önce de aşure yapmıştım. Kısaca epey coşkun günlerdeyim. Bu süreçte mutfakla epey bir yakınlaştık, mecburi olarak.
Belli bir tarifi yok, biraz ordan biraz buradan ama ideal birşey çıktı ortaya. Mesela keki ıslak değil, nişastalı olduğu için kuru ama süngerimsi bir kek, krema bulamayınca kreması da unlu ve koyu kıvamlı krem şantili falan. Oldukça karma oldu. Ama çok beğeni topladı. Basit şekilsiz ama leziz diyorum kısaca. Yasak ve nadir yaptığım ne varsa hepsini sıkça yapar olduk.
Ne güzel oyaladı bu örgü beni, elimdeki motiflere göre son sırayı ekleyeceğim. Aslında çok ideal bir boyut değil benim için, sanki diz battaniyesi gibi birşey olacak. Ekleme yapmak mümkün ama şimdilik bu kadarla yetineceğim sanırım. 
Hızımı alamayıp birde yastık başlamıştım. Bugün onları da birleştirdim şimdi son sırayı dikişe uygun hale getirmeye çalışıyorum. Sonrasında aklımda geçen yıl diktiğim kumaş patchwork örtüye bir takım dokunuşlar ekleyeceğim gibi sırada o var.

24 yorum:

  1. pasta muhteşem görünüyor, benim pek marifetim yok bu konularda. Çiçeklerin isminin kedi tırnağı olduğunu bilmiyordum öğrendim sağol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, biraz yapa yapa gelişiyor bende mutfakta geçirilen zamanı sevmiyorum ama bu dönem sevmediğimiz herşeyle yüzleştirdi bizi, o çiçeğe ipek çiçeği de deniyormuş ama ben kedi tırnağını seviyorum yaprakları tırnak gibi hakikaten :)

      Sil
  2. O yasaklar bizde de delindi. En az 5 yıl kurabiye yapmamıştım. Kek, börek, misafirden misafire idi. Geçen dışarıya çıkarken en sevdiğim tişörtümü giyeyim derken korktum. Allah'tan tam geldi. Eşofmanla oturmak da tehlikeli. Arada karantina öncesi kıyafetleri giyip çıkarmalı ki, tehlikeli gidişata dur diyebilmeli:)
    Çilekli pasta çok da güzel olmuş. Özgün tarifler daha değerli bence. Diğer tarifler gökten zembille inmedi sonuçta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın zaten evdeyiz kapalı kaldık herşeyede kasmayalım ayağına beyaz un-şeker,çikolata tüketilip gidiyor valla :( evet katılıyorum ara ara rahat kıyafetlerden diğerlerine geçmek lazım anlaşılıyor hemen :) Çok teşekkür ederim, bencede kendimize özgü geliştirdiklerimiz en güzeli oluyor :)

      Sil
  3. Pasta leziz görünüyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Derya hanım battaniye çok güzel olmuş. Üreten insanları her zaman takdir etmişimdir.

    YanıtlaSil
  5. çilekli pasta ve aşure en sevdiklerimdeeen :) bir deee lahana sarmasıııı hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde, evet lahana da güzel ama yaprak sarmayı tek geçerim :)

      Sil
    2. bu fotiden etkilenip ben de iftar sonrası için çilekli magnolia daptım kendisime kikiki :)

      Sil
    3. OOOOOooo magnolia bi onu yapmadım ben ya bir arada ben yapayım ellerine sağlık :)

      Sil
  6. Naçizane bir damak zevkim var,En pahalı pastanenin pastasına bin basar ev yapımı olan💪kokusu geldi burnuma,belki biliyorsun ama basit bir muhallebiye toz krem şanti ekler çirparsan profesyonel bir pasta kreması oluyor eline sağlık❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum üç-beş malzemeyle ne yediğini bilerek, gerçekten öyle krema birden değişiyor, bu ufak püf noktalar mühim :) çok teşekkür ederim...

      Sil
  7. pastayı, aşureyi okuyunca içimde coşup duran çikolatalı kurabiye aşkım depreşti... neyse ki haftada bir kez yapıyorum böyle şeyleri, 3 gün yesek de diğer dört gün yemeden yaşayabiliyoruz... covid19 dan kaçarken yasak ve nadir şeylerin virüsüne yakalandık sanırım... böyle şeyleri son yıllarda misafirden misafire yaparken, bile isteye yapar oldum. :)
    an geliyor diz battaniyesi de ihtiyaç oluyor... hem ne güzel oldu... ellerine sağlık Deryacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde kalınca kısıtlamalar diğer kısıtların kilidini açtırdı bize :)
      Bir tane de diz battaniyemiz olacak artık, çok teşekkür ederim Ruşencim :)

      Sil
  8. Every morning my moss rose bloom. It's lovely to see them. Very nice design and colors in your blanket.

    YanıtlaSil
  9. Aşure dedin aklıma düşürdün :))
    Ben de baklava denedim bu hafta... Hani şu üstüste koyup açılanlardan. Biraz kalın oldu ama nefis körledi işte :)
    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler gelmiyor insanın aklına evde kalınca, bu dönemde bir ekmek yapmadm sadece bak baklava da denemedim hiç sende baklavayı düşürdün aklıma :) ev yapımı bambaşka tabi ellerine sağlık Şebnemcim :)

      Sil
  10. pastayı görünce burnumda tüttü desem :)
    ramazan başlayalı pasta, kek yapmıyorum çünkü bunları yiyecek zamanımız kalmıyor
    iftardan sonra. yemek geç yeniyor akşam ezanı sekiz buçuk gibi okuyunca yemekti şuydu buydu karınlar davul gibi. bakalım sonrasında kek, kahve ikilime döneceğim kısmetse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bir tatlı aranıyor ne kadar şişsede karnımız yada biz fazla oburuz bilmiyorum :)) ahha kahve-pasta ne özledim şöyle arkadaşlarımla

      Sil
  11. Ellerıne saglık gene döktürmussun :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...