8 Nisan 2020

Yemeklerimi genellikle iki gün yenecek şekilde yapmaya çalışıyorum. Yaptığım günün ertesi benim için oh yemek var huzuru ile geçiyor. Dün kalktım günlerdir üstüme yapışan pijamamsı eşofmanları attım bir kenara en sevdiğim kotumu giydim, bir kazak geçirdim üstüme, evdekiler beni görünce şaşırdı, hayırdır nereye dediler, evdeyim böyle olucam özledim dedim, kot pantolon benim üniformam gibiydi bir süre çok nadir giyince gerçekten de özledim.
Daldan dala atlamaya devam, maksat oyalanmak. Kahve vakitleri, bir de başka işim olmaksızın elime uğraştığım el işini aldığım zamanlar benim için en keyifli ve mutlu vakitler. İzlenecek birşey bulamıyorum tv de yeniden internet üstünden birşeylere bakınıyorum. Birde bu cuma akşamı beklediğim bir dizi var kısa parçalarından anladığım kadarıyla tam da benlikmiş gibi Alef  Fx kanalında. Merakla onu bekliyorum.
Birkaç gündür epey rüzgarlı Ankara. Gerçi benim işime yaradı, peşpeşe yıkadığım tüm çamaşırlar etrafta sürünmeden öyle çabuk kurudular ki, asarken sanki bende uçup gidecekmişim gibiydi. Bugün sanki daha sakin gibi.
Tabağın arkasındaki işlemeyi de yastık yaptım. İçini dolduramadım henüz, geçtiğimzi gün ki yastık operasyonundan sonra şişkin ve tam ölçüsünde kabarık yastıklarım oldu ama ortada elyaf kalmadı. Geçen gün yine duramadım kurabiye yaptım. Portakallı anne kurabiyesi.
Bu sabah da neredeyse vaktimin çoğunu geçirdiğim mutfağıma özel bir tutacak örmek ve işlemekle geçti. İşlemeye etamine uygun bir desen bulursam devam edebilirim gibi, şimdi bir o birde battaniye modeli var onu deneyeceğim.
Bugün öğle yemeği menüsünde içli gözleme vardı. Artık hamur tahtam da var. Aslında çok gönül rahatlığıyla yapmıyorum beyaz un diye ama evde en favori menülerden. Alıp başını giden karbonhidratlara karşın hergün bile olmayan on-on beş dakikalık jimnastik pek dengelemiyor muhtemelen.

19 yorum:

  1. günlerimiz aynı geçiyor dedim okuyunca... :) ben de az önce benzer cümleler kurdum blogumda. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hobiseverlerin ortak yönleri çok Ruşencim :) sevgilerimle..

      Sil
  2. Canım gözleme çekti ama senin kadar marifetli değilim. Ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimleri eklerken beni tek düşündüren bu olmuştu, can cektirme, özür dilerim, bende uzun ve bıkmadan yapa yapa nihayet oldu gibi artık, marifet değilde azim diyelim çok istedim ve artık şükür yapıyorum, un-tuz-su ile yumuşak bir hamur az dinlensin, çok değil tabak büyüklüğünde açıp kenarlarını ince kenarlı bişeyle kesip yanmaz tavada o kadar. İçi size kalmış, belki denersiniz, malum vaktimiz çok şu ara, sevgilerimle...

      Sil
  3. İçli gözleme kıymalımı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, kıyma-soğan-domates-yeşil biber

      Sil
  4. ay hadi hadi işallah yakında biter bu durum. kıyamam mutfak ve örgü ile ilgilenmen ne hoş ki iişte yani oyalancaz doğru. evet evde hep aynı şey giyiliyor di mii. alef duymadım bi bakayım. sana sabır diliyorum evdeeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel iyimsersin Deep öyle pek yakın gelmiyor bana ama bu benim dark düşüncelerim tabi :) öyle oyalanmak lazım, o diziye bak mutlaka bence seversin gibi geliyo, bende diliyorum sabır herkesee

      Sil
  5. Yemekleri iki günlük yapmak akıllıca. Bizim evde pek olmuyor yalnız, evde et yemeği ve çeşitlilik seven iki ergen olunca her gün başka bir şey oluyor masada. Kuru fasulye vs. yaparsam ertesi güne kalıyor ama nadir.
    Tutacakla ne kadar uğraşmışsın ama şahane olmuş Derya`cım. Ben olsam kullanmaya kıyamazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim seni bildiğim kadarıyla mutfakla haşır neşirliği seviyor gibiydin ben mümkünse hiç girmeyeyim o işe istiyorum. Kuzu büyüdü tabi sürekli aç, ara öğün ayrı, öğün ayrı kendimce çareler üretiyorum mutfak işi sevmiyorum napiyim.
      Sorma bir tutacağa bile uzun ve ince ince işleyecek vakit buluyorum o kadar işsizim yani, ama çok iyi geldi, belli bir zemine işlemek, model bulursam etaminli daha büyük birşeye gömülmek istiyorum :)

      Sil
  6. Bize yemekler 2 gün dayanmıyor maalesef daha çok tüketmeye başladık sanki...Allah sonumuzu hayretsin...
    O minik çantalar çok tatlı olmuşlar...
    Portakallı kurabiye çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.
    Tutacağın renkleri , üzerindeki işleme..Süper olmuş. Bayıldım.
    İçli gözleme ellerinize sağlık , çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo korkusu bizde de var, umarım gereksiz artış olmaz. Hepsi için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  7. Ev modu en sevdiğim(di) bir zamanlar. bende darlandım terlik pijama modundan.
    tutacağa bayıldımmm. sanırım kopya çekeceğim. :))
    geçen bende bazlama yaptım. ama ben artık kurabiyeye bile tam buğday unu katıyorum. yani sadece tam buğday değil. beyaz un ve tam buğday unu karışık daha lezzetli oluyor. tavsiye ederim. sağlıklı günler diliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oldum olası hiç sevmedim ev modubu Zeynepcim, ama düşündüğümden kolay oldu evde kalmak :) Çekebilirsin arkadaşım istersen şablonu atayım işleme için daha kolay olur yapması, haber et hemen yollarım. Tam buğday çok kullanmadım aklımda olsun teşekkür ederim, sevgiler... :)

      Sil
  8. Alef'i bende bekliyorum merakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, çok bekledik umarım değer bu akşam keyifli izlemeler dilerim o zaman :)

      Sil
  9. Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
  10. Deryacım tutamaçlar harika, yaptığın her şey gibi. Bi ara müsait olduğunda bu cüzdan, çanta vs nasıl astarlayıp fermuarlıyorsun bikaç foto koyarsan çok sevindirirsin beni. Nefret ediyorum fermuar dikmekten, evde dikilmek bekleyen pek çok şey birikti ama kolayca nasıl yapabilirim hiç bilmiyorum. Terziye versim geçen günlerde hiç hoşuma gitmedi inan, senin bana gönderdiğin cüzdan nerdeee onun yaptığı nerdeee.. Öptüm koccaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ececim ben sana özel video hazırlayıp yollamaya çalışacağım inşallah, aslında belli bir metodu yok yollayınca göreceksin, çok bekletmeyeceğim merak etme :) fotoyla zor olur gibi geliyor kısa kısa çeker yollarım :)

      Sil

Söz uçar, yazı kalır...