6 Ocak 2020

İkinci çorabımı da ördüm. Aklımda pek çok desen olunca örmeden duramadım. Ama artık beş şişe kesin eğilmek istiyorum. Hazır bu kadar hevesliyken bir kere daha denemekten birşey çıkmaz.
 
Bu hafta ilk defa Şebboy aldım. Adını hep duyardım da kendisini bilmişliğim yoktu. Bahar dalları gibi, çok hafif hoş bir de kokusu var. Haftasonu epey ayaz vardı, yine bilmem kaçıncı kez kar yağar belki dedik. Sonra kar bize gelmeyince biz kara gittik. Pazar biraz umutsuzca Elmadağ'a doğru yola çıktık. Dağa tırmanırken eteklerde ki pasta üstüne serpilmiş pudra şekeri gibi olan azıcık kar neyse ki yukarılara çıktıkça çoğaldı. 
Yine bolca kızak kaymaca, karlarda yuvarlanmaca ve olmazsa olmaz kartopu ile kara bulandık. Donduk, üşüdük, yorulduk ama yine de çok güzeldi.
Tek pişmanlığımız dağda ki köpeklere birşey götümeyi akıl edemeyişimiz oldu. Birkaç mangalcı vardı ama onlarda hiç birşey koklatmadılar hayvanlara, hatta sopayla kovalayanlar oldu. Alıp o sopayı bizimde onları kovalayasımız geldi. Derken dönmeye yakın orada ki evlerden birine gelen evsahipleri hayvanlara yiyecek birşeyler verince bir nebze içimiz rahatladı. Onlar kadar bizde sevindik. Bir sonra ki sefere daha hazırlıklı gideceğiz. Bugün sabah kar yağışı ile uyandık. Şu an hala yağıyor. İçime mutluluk doldu, yağmayışı kötüye giden pek çok şeye eklenen bir başka kötü şeydi. Şükür.. Yeni haftanız güzel olsun..

14 yorum:

  1. Çoraplar şahane oluyor, sen yaparsın beş şişi de, hadi kolay gelsin, heyecanla bekliyorum. Nasıl içim ısındı o sevincinize anlatamam. Güzel kalplim, güzel arkadaşım <3<3<3

    YanıtlaSil
  2. Burada da yüksek yerlere yağdı ama merkezde yok henüz. Bir tarafım yağsın diyor diğer tarafım işe gidip gelmenin işkenceye dönüşeceğini söylüyor :/

    Elmadağ'a gitmekle ne iyi etmişsiniz. O sopaları bak bende onların kafasına kafasına patlatasım geldi :(

    Çorap da şahane ayrıca ♥
    Mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Derya Hanım, çoraplarınız ne kadar güzel olmuşlar maşallah. Sağlıklı, huzurlu günlerde giymeniz temennisiyle. Bikaç post önce gördüğüm minik cüzdanlar da çok güzeldi. Tembel ve biraz maymun iştahlı biri olarak ancak o cüzdanlardan yapabilirim herhalde. Bu çoraplara sabrım yetmez. Afacan oğluma atkı başladım geçen hafta, hala bitiremedim😊. Daha sırada kızım var atkı bekleyen😂. Sizin hamaratlığınız bana da geçer inşallah.
    Yeni senenin size ve sevdiklerinize güzellikler getirmesini dilerim.
    (Bu arada fotoğraflarınıza bakıp yazınızı okurken düşündüm de eskiden Ankara'yı sevmezdim. Artık seviyorum sayenizde😊.)
    Sevgilerimle...
    Naciye

    YanıtlaSil
  4. oleeey oleeey elmadağ kar ve sonra yine kar çok mutluluk vericiii :)

    YanıtlaSil
  5. kar muhteşem bir doğa olayı. büyük küçük herkesin içi kar yağınca kıpır kıpır. geçen sene bir günde olsa çok güzel kar yağmıştı. iri iri. bu sene çok keyifsiz kar konusunda buralar. bizde kızımın dönmesini bekliyoruz erciyes yollarına düşmek için. çoraplar harika olmuş yine selma tozan'ın bloğunda bir 5 şiş çorap anlatımı var. denemiştim. sonuç güzeldi. bende ipleri toparladım senin çorabı da deneyeceğim. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çoraplar gerçekten çok harika. Dikişlerin tabanda değil de yanlarda olması güzelmiş. Ben örersem yine de 5 şişle olanını düşüneceğim galiba. Anneannemi yad etmek içindir belki de. Bin kez adını duyduğum şebboy nasıl bir çiçekmiş ilk defa gördüm ben de:) Karın tadını çıkarmadan olmaz ama değil mi? Keyfiniz bol olsun Derya:)

    YanıtlaSil
  7. Ececim güvenini boşa çıkarmam umarım :) ablamdan destekle beş şişin hakkından gelirim :)

    YanıtlaSil
  8. Şebnemcim çok teşekkür ederim, iyi haftalar sana da :)

    YanıtlaSil
  9. Naciye hanım, atkı için şimdiden kolay gelsin, teşekkür ederim çoraplarımı beğenmenize sevindim, Ankara'yı sevdirdim demek bende sevindim o zaman :) İyi seneler..

    YanıtlaSil
  10. deeptone; Kar mutluluk gerçekten :) ama doğuda bazı zamanlarda bir azap olduğunu da unutamıyor insan, kimseler mahsur kalmasın inş..

    YanıtlaSil
  11. mavilale; Zeynep hanım Erciyes'i bende çok merak ediyorum, sizden izleriz inşallah. Beş şiş beni zorluyor, başladığım ilerler mi bilmiyorum. Sizinkine de başlayacağım ama bu kolayıma geliyor örüveriyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Zeugma; Bencede en makbulu beş şiş, ruhu şad olsun rahmetlinin. Şimdiden kolay gelsin o zaman, benimde ilk tanışışım Şebboyla epey de dayanıklı bir çiçek, tanıştığıma memnun oldum yani :) İyi ki azıcık kar keyfi yapmışız mahalleye yağan bir gece durdu ertesi gün sanki hiç yağmamış gibiydi.

    YanıtlaSil
  13. Karı sadece camdan seyredebildik. Akşam yağdı sabaha gitmişti. Gündüz yağdı iş çıkışına silinmişti yerlerden. ne iyi etmişsiniz kara gitmekle :) Köpekleri unutmayalım biz gidersek.

    YanıtlaSil
  14. lovehouse; Bizde öyle yağıyor diye sevinene kadar akşama bile kalmadı hemen eridi yok oldu :) unutmayın ne olur, öyle tatlı ve mağrurlar ki, istedikleri sadece azıcık ilgi ve yemek...

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...