16 Ocak 2020

Dört bir yanımız çorap, artık evdekilerde işkillenmeye başladı, bu kadar çorabı ne yapacağım veya bu olaya ne zaman son vereceğim konusunda. Malum yarıyıl tatilinde son hafta, oğluş bunca yılın deneyimi ile artık son hafta okula gitmeyi şiddetle ret edince, boş vakitlerim son bulup, benim için 7/24 mutfak mesaisi başlamış oldu. Ah birde mutfağı sevsem, sevebilsem. Sağlık ve hijyen takıntım olmasa mutfağa girip birşeyler yapmazdım sanırım. Bu da yetmezmiş gibi iki gün full devam eden migren de eklenince tam oldu. Çok şükür bu gün gözlerimi açabildim. Bu arada mutfaktan arta kalan vakitte ve adeta kafatasımdan fırlayıp çıkacak gibi olan baş ağrıma rağmen gözüm örgülerdeydi.
Uzun bir aradan sonra beni uzun uzun oyalayan farklı bir iş bulmuşum, bırakamıyorum. Epey de ip almışım o ilk çorap heyecanıyla, örüp duruyorum. Özellikle desen yapmayı çok sevdim. Şu son birkaç gün epey bir soğuk, dün ilk defa kırmızı örgü çoraplarımı giydim. Kullanıma almak daha da mutlu etti beni.
Her güzel şeyin bir sonu var, bunu da bildiğimden çorap macerasından sonra aklımda Hilal hanımın yeleği var. Bir kere denedim, biraz ufak oldu, şimdi tam kendi ölçüme göre yapabilmeyi planlıyorum. Granny squarelere dönüş yakında...

26 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, migren ağrılarının 40 lı yaşlarda kendiliğinden azalıp yok olduğunu duymuştum bir çok kişiden, şifa diliyorum.
    Çoraplara devam etseymişsin keşke, her baktığımda çok mutlu oluyorum, sanat eseri gibiler. Renkler ve desenler çok güzel, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Deryacım, yün içerikli bir ip ile örmek istesek ne tavsiye edersin? Akrilik pek sıcak tutmuyor, gerçek yün oranı çok olursa da gıdıklandırıyor ;))
    Senin çoraplara artık diyecek birşey kalmadı pek, ellerine sağlık, tabi ki mükemmeller, renkler, desenler... Bi de tabi istikrarın, o en mükemmel <3

    YanıtlaSil
  3. Ara ara benim de tutuyor örgü yapma işleri ama sonra salıyorum kendimi. Mutfak işlerini ben de pek sevmiyorum yaa. Hiç mutfağa girmekten haz almıyorum ama mecburiyet. Belki bir gün severiz. 😅

    YanıtlaSil
  4. mutfak beni çok heyecanlandıran bir yer. evdekiler uzun yıllar et ağırlıklı beslendikleri için, kendimi istediğim kadar geliştiremedim malesef. bu ara yaş ilerleyince sebzeyi keşfetti benim adam. ufak ufak yeni tecrübelerim oluyor bu yaştan sonra. geçen ilk defa portakallı kereviz yaptım. :)
    çoraplar harika olmuş yine eline sağlık. benimde durmadan çorap öresim var :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. I really like your blog, it's a great inspiration for me
    I follow you and invite you to my place
    https://milentry-blog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Çorap koleksiyonu yapasım geldi senin el emeği, göz nurlarını görünce... Işıl ışıl ışıldıyorlar ♥

    Geçmiş olsun bu arada...

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun Deryacım...Tez zamanda temelli gider inşallah... Ne güzel oldu çorapların, hepsine ayrı bayıldım...yelek de çok hoş... ne örsen hoş oluyor zaten... ellerine, gözlerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Ne zamandır bakıyorum acaba çoraplar bu yandaki dükkan kısmında belirir mi diye. Yani madem çok çorap oldu, neden benim gibi beceriksizlerin de çorabı olmasın di mi? :) Çorap seven biriyim ben. Bunlar da çok güzel çoraplar.

    Ben de mahallemizin sahafında pek janti bir beyfendiyle tanışmıştım, migrenden botoks ile kurtulduğunu anlatmıştı. Galiba var böyle bir yöntem.

    YanıtlaSil
  9. lovehouse; Ben kırklardayım tırmanıyorum hatta bir-iki senedir peydah oldu bana, herşey gibi bende bu da aksine demek ki:) yook çorap olayı bitmedi merak etmeyin, daha göreceğiz ördüm diye :)

    YanıtlaSil
  10. Ececim seninle konuştuk ama ben yine de yazayım, başka okuyanlar için faydalı olur, "alize superwash" bu ismi çorap işinde en iyi ip diye hep duydum lakin ben bulamadım yün karışımlıymış nette araştırmak lazım, teşekkür ederim taktım bir de keyif aldım örüp duruyorum, teşekkürler Ececim :)

    YanıtlaSil
  11. Nevbahar durağı; Sonradan sevilir mi ki? belki, çünkü her yaşta pek çok şey değişebiliyor insanda, neyse yalnız değilim demek ki :)

    YanıtlaSil
  12. mavilale; Ne güzel, ben mutfağa giderken resmen ağlamaklı oluyorum, saatlerce vaktimi alıyor, bilmiyorum barışırız belki ileriki günlerde :) ben sebzeci ve balıkçıyım, portakallı kereviz favorimdir mesela, birde ekşi yeşil elmalı pırasa enfess :) Zeynep hanımcım aynıyız bende ördükçe öresim var, biri bitiyor, diğerini şöyle yapıyım diye yedek şişlerden başlayıveriyorum döngü sürekli devam ediyor :)

    YanıtlaSil
  13. Milentry; Hi, thank you, I discovered your block and now I'm in pursuit :)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim Şebnemcim, bende kolleksiyon yapma yolunda hızla ilerliyorum, çoraplarımı beğenmene çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  15. Ruşencim,çok teşekkür ederim çok naziksin :)

    YanıtlaSil
  16. fermina daza; Çorap örmekten oraya eklemek hiç aklıma gelmemişti, bizim dükkan biraz sinek avlayanlardan, bazen unutuyorum bile varlığını :) sizin ayak numaranız kaç? ona göre uygunu varsa hemen ayarlarım, hemde seve seve. Migren özellikle özel günlere yakın çok rahatsız edici boyutta tedavileri zaman zaman okuyorum ama hiç tedavi olmadım, şimdilik migren taşı- bir başörtüsü ile sıkıca kafamı bağlayıp karanlığa kaçarak geçiriyorum ama tedavi olmak isterim daha da ilerlerse, çok teşekkür ederim. Bu arada ses vermenize çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  17. Yelek güzelmiş sahiden :) Renklerini çıkardığında insan ne çok azalır, değil mi? Eline sağlık ve kolay gelsin :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  18. ha haaa biraz da mutfak için bişer ööör çorap şekilli olsun tamaaam :)

    YanıtlaSil
  19. 40 numara ayaklarım :) Bakar olacağım dükkana :)

    Ya ben gelip duruyorum buraya, üstelik bayağı da zaman oldu. Ama elimden böyle güzel şeyler gelmediği için bir şey demeye çekindim hep. Seviniyorum bunun kırıldığına ♥

    YanıtlaSil
  20. fermina daza; Benim ördüklerim 35-36 :) o zaman biraz kalıbı büyütüp çalışacağız, ben hazırlıkları yapayım haberleşiriz, 3-4 gün sonra beğenirseniz size ulaştırırım.
    Yorumları okudukça bende şaşırıp kalıyorum çünkü aynı hissiyatları paylaşmışız neredeyse, bende sessiz sessiz okuyordum hep sizi Aralık 2017 den beri yanılmıyorsam, bi çekinme bende de vardı, bişeyler yazmak istedim hep ama yapamadım. Sonra baktım hala keyifle okuyorum, çoğuna katılıyorum, çok benden, benim gibi geliyor düşünceler ve dayanamayıp önce çok kısa bir yorum sonra uzun bir aradan sonra da geçen gün kırdım zincirlerimi :) bende çok seviniyorum, iyi ki kırıldı bu durum, çok mutluyum :)

    YanıtlaSil
  21. Ah, geçmiş olsun. Migren fena. Yok olur inşallah. Bir arkadaşım çok çekiyordu, çiğ patates dilimleyip alnına bağladığını bile söylemişti. Geçti onunki.
    Yün çorap festivali çook şahane:)

    YanıtlaSil
  22. Ben de öreceğim bu çoraplardan :) Çok güzeller :))

    YanıtlaSil
  23. zeugma; İnşllah kendiliğinden geçiyor gibi anlıyorum yorumları okudukça, çiğ patates hiç denemedim ama aklımda olsun, çok teşekkürler, sormayın çorapla bozdum kafayı ama sona geliyorum epey ördüm bitmesi yakındır bıkmaya başladım :)

    YanıtlaSil
  24. Mutlu anlar kolleksiyoncusu; Renklerimize renk kattığımız günler olsun o zaman çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  25. deeptone; Mutfak ahh tüylerim diken diken oluyor ben çorap öreyim en iyisi :)

    YanıtlaSil
  26. Anne kaleminden; Ör tabi Nihancım, hem pratik hemde keyifli, kolay gelsin.. :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...