23 Aralık 2019

Bu gün oldukça rüzgarlı bir güne uyandık. Rüzgardan korkarım, resmen tokatlar feci bir başağrısı da bonusu olur bende. Sisler, rüzgarlar bakalım sırada ne var. Bu yılın ilk nergislerini aldım dün. Eve gelene kadar burnumu gömdüm içine resmen, çok seviyorum kokusunu.  Kendime çiçek sözümü sıkı sıkı tutuyorum şimdilik. 
Kalın ipler kendi arasında bir araya gelip bu aba gibi şapkayı oluşturdu. Epey kalın oldu. Neyse desenli iki şişle çoraba ısınma turları oldu diyelim. 
Vallahi kendim için değil, evde ki ergen yavruma yapıyorum ben her hafta. Bir dilimcik de yiyorum. Sepette buruşmaya yüz tutmuş elmaların değerlendirilmesi projesi bir diğer adı da.
Birkaç defa çanta sorulunca bende bir tane hazır edeyim dedim. Astarlama ve sap dikimi kaldı.
Çiçeklere doyamıyorum. Evde geçtiğimiz yıllardan kalma sümbüller yeşillendi ancak çiçeklerini bekleyemedim, biz bunu koklayıp severken onlarda gaza gelirler açarlar belki. Bir de yılbaşı çiçeğim var coşmaya hazır, açtı açacak.
Dün çok güzel bir hediye aldım. Çınar yaprağı & mumluk. Bilkent Yılbaşı hediyelik eşya pazarında çok güzel şeyler vardı. Girince boş çıkmak olmazdı. 
Dün birazcık tv izleyeceğim tuttu. Gündem, olaylar herşey cinnet geçiriyor gibiydi. Kendime yasak koymuştum çok uzun zamandır, tv de belli şeyler izliyor, asla haber tartışma vs izlemiyordum. İyi de ediyormuşum meğer, bu sondu. Sinir krizi geçirtir, intihara sürüklerler insanı. Birkaç bölüm Sıdıka izleyerek azcık düzelttim ruh halimi, sardım sarmaladım, uzak duruyorum şimdi.

22 yorum:

  1. mumluk çok hoşmuş gerçekten de güzel günlerde kullanın inşallah , ah o nergislerin kokusu cuma günü ben de kendimi onlara gömdüm :)

    YanıtlaSil
  2. Onca şeyin arasında gözüm fincanda kaldı desem :))))
    Şu züccaciye meselesi ne kadar çeşitlendi, vallahi gözüm doymuyor, doyamıyor :)

    YanıtlaSil
  3. ay ben de yeni yıl havasındayım yaa şimdi yeni yıl ruhu yazısı yazdımdıı. sen de yılbaşi hediye ne güzeeel. bugünlerde yağmur fırtına olacakmış herhalde. ergen yavru çok şanslııııı. nergis ne güzeel. yılbaşı çiçeği de al amaa :)

    YanıtlaSil
  4. sıdıka leman'dan çıkmış çok tatlı bi diziydi. doksanların yerli dizileri cidden efsane.

    YanıtlaSil
  5. Sümbüller nasıl açıyor herkesin kıskanıyorum. bendekiler hala kış
    uykusunda. nergis mevsimi bizde başlamadı daha alamıyoruz ama
    o günleri sabırsızlıkla bekliyorum. çok severim çünkü.
    haftasonu gezince keklerimden mahrum kaldım. istanbulda kahve yanı aldım hep ama dışarıda yapılanlar çok tatlı oluyor. bu cumartesi yaparım artık valla
    kendi yaptıklarımdan başkasını beğenmiyorum artık :)

    YanıtlaSil
  6. Mumluğunuz ne güzel denk gelmiş Derya Hanım😊, en sevdiceğinizin, evladınızın ismini temsil eder gibi. Çok da hoş bir mumluk maşallah, güzel günlerde kullanmanız temennisiyle. Çiçekler de harika.
    Sevgilerimle...
    Naciye

    YanıtlaSil
  7. uzmanamator; Çok teşekkür ederim, nergis kokusu çok başka :)

    YanıtlaSil
  8. Şebnemcim, o fincan intagramda görüp aldım eski bloggerlardan biliyorsundur Defneyle Yaşamak vardı Tuba hanımın ellerinden çıktı defineatelier oradan ulaşabilirsin, gerçekten öyle herşey gibi züccaciyede nasibini aldı çeşitlilikten, ne kadar az ve sade kalalım desemde zor böyle güzellikleri görünce :)

    YanıtlaSil
  9. deeptone; Evet yeni yıl ne güzel, girince de aynı ruhu yaşayabilsek keşke sonrası hep aynıymış gibi, olsun birkaç gün de olsa gelene kadar güzel geçiyor. Evet rüzgar sonrası şimdi yağmur arkası da kar olur inşallah :)

    YanıtlaSil
  10. burcu; Yayınlandığı dönemde zerre ilgimi çekmemişti, hatta konuşmalar uzun ve sıkıcı geliyordu, şimdide bırakamadağım şıp diye sonun agelip çok keyif aldığım bir dizi oldu, benim için vakti şimdiymiş demek ki :)

    YanıtlaSil
  11. pelinpembesi; Benimde önceleri açmıyordu Buket hanımcım sonra birkaçı açınca artık hep açacak diye bekliyorum, olumlamayla açtırıyorum artık :) İstanbul turunu izledim instagramdan bende çok istiyorum ama bir türlü yapamadık, bekle beni İstanbulll... Bende öyle, çok belli bazı yerlerde şeker ayarı iyi onun dışında içini bayıyor insanın dediğiniz gibi çok tatlı oluyor.

    YanıtlaSil
  12. Neciye hanımcım öyle oldu gerçekten oğluşumun mumluğu oldu güzel denk geldi, çok teşekkür ederim, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  13. buralarda pazartesinden beri çok rüzgarlı bugün daha iyi çok şükür. boş günüm bende biraz manav market gezmek istiyorum. belki bir yılbaşı çiçeğide ben alabilirim. çantanın renkler harika. kolay gelsin iki şişte çorap konusunu en kısa sürede çözeceğim :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  14. heeey son yazıma bi baksana noluur, bakalım ilgini çekecek mi kiiii :)

    YanıtlaSil
  15. Ayrı ayrı güzelliklerle günümü aydınlattın Deryacığım. Ankara nın karanlık puslu yağmurlu havasında içim açıldı, emeğine sağlık :) Birde her elmalı turta da gaza geliyorum gidip yapıyorum, kilolarımın katilisin bilesin :)) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  16. deeptone; Hemen bakıyorum.

    YanıtlaSil
  17. lovehouse; Çok teşekkür ederim ne mutlu o zaman bana :) kilolara gelince az ve seyrek yapalım, az yiyelim, kendimi de sabote ediyorum hep :)

    YanıtlaSil
  18. Zeynep hanımcım, güzel çiçekler denk gelsin o zaman, çok teşekkür ederim çanta için, daha evvel de dediğim gibi acelemiz yok çorapta :)

    YanıtlaSil
  19. Örgüler hep hoşuma gitmiştir ama malesef beceremiyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Fulden Ufacık; Olsun, zaten zor birşeyde değil uzaktan göründüğü gibi, yapmak istediğiniz vakit bir bilenden görseniz yaparsınız. :)

    YanıtlaSil
  21. Küçücük bir oğlan çocuğu ergen oldu sahiden. Yıllar ne çabuk geçti yahu! Nergislere, sümbüllere çok şaşırdım. İkisini de çok severim ama ben henüz rastlamadım. Mumluk pek şık bu arada:)

    YanıtlaSil
  22. Zeugma; Öyle çok dertleniyorum bazen, dünyaya geldi büyüyecek tabi ama hala bir anlayamama durumu bende :) bende dört gözle bekliyordum çok seviyorum sümbülleri, nergisleri, çok teşekkür ederim.. :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...