2 Aralık 2019

Bir süredir güzelce oturttuğum iki günde bir, birşeyler yazma geleneğim bu hafta bozuldu. Bozulan tek şey o değildi tabii, bende un kurabiyesi modundaydım, dokunsan dağılan cinsten. 
Kendimi biraz elişine biraz da hamur işlerine teslim ettim zaman zaman. Kaneviçeli bir örtüm daha oldu. Sırayla bir ara perde, sandık örtüsü en son mini runner. Epey bir değişim yaşadı.  
Bir süredir mısır ekmeği çekiyordu canım. Bir de Ovacıkdoğal'ın unuyla deneyeyim dedim. Bence başarılıydı, sıcacıkken yanına bir kasede yoğurt müthiş bir ikiliydi.
Bir ara renkli dantellere sardım. Bir buhran halinde de bir örtü daha oluşuverdi. Şimdilerde elişinde sakinledim yine. Bizim tiyatro sezonunu açsam diyorum artık. Bilet çilesine rağmen istiyorum.
Bahçede ki domatesleri topladım geçen gün. Hala sonbahar kıvamında olunca hava onlarda bir türlü son noktayı koyamamış, domates vermiş, kızaramamış veya az kızarmışlar hepsini topladım bari son noktayı ben koyayım dedim.Aralık ayı da geldi, kış da gelir mi ki artık?

24 yorum:

  1. Soğuklar başladı, yakın da kar da yağar inş:)
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. al benden de o kadar, en iyi hissettiğim anlarda dahi mutsuzluğa düşüyor bi yanım. bu arada mutfakta olmayı sevmediğin halde böyle ya sevsen neler olurmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Önce sadece fotoğraflarını inceledim; domatesler, örgülerin vs. çok güzeller. İç karartıcı gökyüzü dahi güzel geldi nedense gözüme :))
    Mısır ekmeği ve ev yoğurdu en sevdiğim. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. mevsimler fena halde şaştı. önce kış gelmiyor, sonrada yaz. domates ne yapsın yazık. mısır unu ekmek hiç yapmadım. ekşi mayalı ekmek benim favorim. günlük ritüelim sevgili mayamı beslemek. o kanaviçe örtüleri ve renkli dantelleri fena halde kıskanıyorum. maşallah diyeyim nazarım değmesin sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Gece; Bende bugün farkettim, soğukluk bi tık daha artmış Aralık ayı ile. İnşallah kar da gelir :)

    YanıtlaSil
  6. burcu; Benziyormuşuz o zaman :) hüzünlü manyak diyorum bazen kendime, yok bir neden ben acılar içindeyim :) Sorma, hep bu vicdan annelik güdülerinin işi bu, oğluma sağlıklı şeyler yediremezsem çok huzursuz oluyorum el mecbur tıpış tıpış mutfaktayım hep :)

    YanıtlaSil
  7. lovehouse; Öyle güzel bakan gözlerinize sağlık diyorum o zaman bende, çok teşekkür ederim. Bir ara acaba tatsız bir yazı mı oldu, ne hakkım var tatsız yazı yazıp okutmaya diye düşünmedim değil, böyle güzel hisler uyandırdıysa yazı ok mutlu oldum o zaman, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  8. mavilale; Mısır ekmeği benim çocukluğumun tadı karadenizli komşumuzun verdiği o ekmeklerin yerini tutmasa da yaparım illaki, deneyin belki seversiniz sizde. Ekşi mayayı beceremedim ben bir türlü, kıskanmayın ne olur, size de yapalım :)

    YanıtlaSil
  9. ben iç karartıcı, kapalı havaları seviyorum...hatta rüzgarı, yağmuru ve çamuru da...
    yaşadığım yer hep ılık veya sıcak olduğundan herhalde..
    tiyatro sevginiz dikkatimi çekti..bir tiyatro yazarı, yönetmeni ve oyuncusu olarak mutlu oldum..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. of ekmek yoğurt ne güzeeel :) pembe domates mi o yaa çok severiim :)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Derya Hanım, insanlık hali işte, bazen ilkbahar-yaz, bazen güz ve kışı yaşıyoruz hepimiz içimizde. Dışarıdaki mevsime göre gitmediği bile oluyor ya neyse ki hep kışta kalmıyor çiçekler açtıracak bişeyler buluyoruz ya da çıkarılıyor karşımıza. Ben de bir süredir yorum yaz(a)madım size ama bloğunuza bakıyorum. Ailemi ziyarete gittiğim geçen hafta sizin ve Ruşen Abla'nın kulaklarını çınlattım😊 anneme bahsederek. Hatta yaptığınız elişlerini gösterdim, annem çok beğendi. Bu yazınızda görünen örtü ile son çantanız da çok tatlı olmuş, ellerinize sağlık😊. Güzel günlerde kullanasınız inşallah.
    Sevgilerimle...
    Naciye

    YanıtlaSil
  12. figen abla; Olabilir, sanırım insanlar olarak elimizde olmayana karşı bir ilgi ve zaafımız oluyor. Genellikle kapalı havalardan kaçınıyorum, depresyona olumsuz duygulara epey yatkınım zaten, diğeri de iyice körükleyici oluyor benim üstümde :) tiyatroyu çok seviyorum, hatta gençlik yıllarımda bir yolu olsaydı oyuncu olmayı çok isterdim, kısmet.
    Bilet konusu da geçtiğimiz yıllarda ki gibi değilmiş, sevindim. Dün akşam biletlerimizi aldım şimdi sabırsızlıkla bekliyorum oyuna gitmeyi, bende sizi tanımaktan mutlu oldum sayfamı ziyaret edip yorum yazdığınız içinde ayrıca teşekkürler, bende sizi izlemedeyim :)

    YanıtlaSil
  13. deeptone; Yok deep onlar mecburen pembe kalmışlar hava şartlarından yoksa bildiğimiz klasik kırmızı onlar :)

    YanıtlaSil
  14. Naciye hanımcım, çok teşekkür ederim. Yaşadığımız şu an, bu zaman malesef fazlasıyla stres ve olumsuzluk taşıyor o yüzde daha sık bunalır oldum ama şükür geçiyor dediğin gibi, annenize saygılar, ne iyi etmişsiniz, kulaklarım çınlamıştır muhakkak :)

    YanıtlaSil
  15. Hep gözüme hem mideme hitap eden bir paylaşım olmuş El işini bende çok severim.Ana beceremiyorum:)

    YanıtlaSil
  16. incidennotlar; Çok teşekkür ederim, imkan olsa neler yapabileceğinizi göstermek isterdim :)

    YanıtlaSil
  17. Bugün bizim buralarda soğuk iyice hissedilmeye başladı artık. Hatta akşama sulu kar yağacak gösteriyor hava durumu...
    Çok sevinmedim bu duruma ama olması gereken mevsime de dönmek lazım ;)

    YanıtlaSil
  18. hava soğuk ama sizin fotoğraflarınız sıcacıkkk :)

    YanıtlaSil
  19. Şebnemcim Aralık ayı ile artık serinleme burada da hissedilir oldu, hatta hava durumu giderek yükselen eksi değerleri gösteriyor, hayırlısı, dediğin gibi çok hoşumuza gitmese de mevsim mevsimliğini yapmalı :)

    YanıtlaSil
  20. ages and places; Çok teşekkür ederimm :)

    YanıtlaSil
  21. Derya'cım ellerine sağlık <3 Mis mis hepsi, nasıl da lezzetlidir.

    Güzel tarafından bakmak lazım, un kurabiyesi güzel dağılır, tadı enfestir yani sıkıntılı anda bile lezzetlisin :)
    Kendine çok iyi bak, hava durumunu hep takipteyim, sanırım kış yakında Ankara'da ve yakında karşılıklı sıcak birşeyler içip sohbet edebiliriz inşallah <3

    Kocaman sevgilerimle Derya'cım <3

    YanıtlaSil
  22. Aman bunalıma girmeyelim ben de her zaman kendimi kaptıracak türdenim ama
    bir şeylerle tutunuyoruz işte.Balık burcu olmanın dezavantajları.
    yine de burada birbirimize uzaktan da olsa olumlu etki
    yapıyoruz bence. böyle hissettiğim birkaç blog yazmayı bıraktı çok üzülüyorum buna. inşllh herzaman yazarsın.

    YanıtlaSil
  23. Ezgicim, çok teşekkür ederim. Merak ettiğin ne varsa sana da yapıp tattırmak isterim ona göre :) senin buraya gelecek olman ve bizim karşılıklı sohbetle bişeyler içecek olma ihtimalimizi düşünmek bile mutlu ediyor beni şimdi. Un kurabiyesi seni dört gözle bekliyor :) kocaman öpücüklerle....

    YanıtlaSil
  24. Buket hanımcım, doğru söylüyorsunuz burada ki etkileşimimiz kesinlikle birşeylere etkisi var. O yüzden sıkkın ve bunalım yazmamaya çalışıyorum, ki bazen ruh halim tam da öyle oluyor, ama okuyan arkadaşlarıma haksızlık diyorum, pozitif olumlama en güzeli, ne yazarsan onu iletirsin diyerek. Çok teşekkür ederim, umarım hepimiz yazarız güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle... :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...