12 Eylül 2019

Bugünden itibaren kendime ip, kumaş almayı yasaklıyorum. Tam da bunu düşünürken geçen gördüğüm kaneviçeli pötikareli son bir şey daha yapacaktım, yapmazsam vallahi aklımda kalır yapmalıyım diyor, ondan sonra kesin, son, söz diyorum. Hobide sadeleşme devri başlasın. Diğerlerini saymıyorum bile, yastık sevgim, çekmece ve dolapları doldurdu. Neyse ki yapıyor ama hepsini kullanmıyorum yoksa evin hali nice olurdu. Güya tenha olacak ya ev.
Yeni birşey almama sözü vermişken bende evdekilere bulaştım, bu yastığımın arkasında ki harika hediye kumaşımı güzelce çıkarıp elimde kalan ipinden arkasını zincir yaparak değiştirdim. Çıkanı da kullanmaya kıyamadığım özel kumaşlar arasına ekledim. Elbet kullanacağım onları da ama şimdilik onlara değer bir proje yok. Yine derledim, topladım, az olması huzur ve bu herşeyde geçerli sanki.
 
Gezmeyi fazlasıyla seviyorum, eskiden çalıştığım zamandan kalma bir alışkanlık da olabilir, evden çıkma ihtiyacı, öyle eve kapanan, mis gibi evinde oturan biri olamadım hiç. Özellikle de hava güzelse içimden bir ses haydi çık dolaş diyor. Bugün de dolaşırken Sakarya Caddesinde Kırmızı Kedi Kitabevi'nin açıldığını gördüm. Çok mutlu oldum, kedisinden mi kırmızısından mı bilmem seviyorum burayı. Kitabevinin hemen girişinde de güzel bir kafesi var. Limonatasını denedim, gayet güzel.

Ben kimim? diyenlere.... Mutlu haftasonları dilerim.

21 yorum:

  1. Evden çıkıp gündelik maceralara dalan kişiler dinamik enerji ile dolup taşar, kitapçılarım kafelerle birleşmesi ayrı tat veriyor. İlgili olduğunuz el işi sanatında malzemelerde sadeleşmek düşüncelerinizi de sadeleştirecektir. Sadeleşme yolculuğunuzda motivasyonunuz eksik olmasın.

    YanıtlaSil
  2. hobide sadeleşmek gerçekten de güzel olur :)

    YanıtlaSil
  3. ama ben başaramıyorum çok maymun iştahlıyım :) napim

    YanıtlaSil
  4. ;))))))))))) Deryacım, Allah iyiliğini ersin e mi? ;))))Günün bu saatinde sesli sesli güldüm ofiste ;))) Zibilyon tane ettiğim yeminleri hatırlattın bana. Bazen kendimden gıcık kapma noktasına geliyorum çünkü vallaha billaha evde koyacak yer kalmadı bunlara. Bir de tuttum son 2 ay paso kumaş aldım her an dikiş dikiyorum sanırsın hatta şimdi iki tane daha da ayırttım, ne olacak hiç bir fikrim yok, sadece güzeller diye ;)))Kendini durdurmanın bir yolunu bulursan gözünü seveyim haber ver. Kızlar tutturuyor minimalist ev diye -ki ben de şiddetle destekliyorum aslında vallahi- benim maximalist habilerim öyle yer kaplıyor ki, atsan atılmıyor, satsan satılmıyor, şaşıp kalıyorum. ;))))))
    Yani o son söz var ya o son söz; kimi seviyorsam ahanda aynı benim durumumda işte. N'apıcaz biz dostum?

    YanıtlaSil
  5. Blogdaki sonbahar teman harika olmuş Derya'cım, tarçınlı kek kıvamında <3
    Yastığın arkası şahane olmuş, ahh ol yenisini almama kararları bende de var :) Ama çok sertim kendime karşı, istifçiliğe hayır ! :)

    Aslında elimizdekileri değerlendirecek bir proje bir fikir bulsak ne iyi olur. Yeni kitabevine çok sevindim, kafesi olan kitapçıları seviyorum <3
    Kocaman sevgilerimle Derya'cım

    YanıtlaSil
  6. eveet seviyon sen sadeleşmeyii :) kırmızı kediii evet çok çok severim yayınevini de kitabevini de. ah sakarya caddesiiii onu da çok severiim. bilgi kitabevi ve hostaaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Still waiting for truly comfortable weather for walking and enjoying the outdoors so that I can start walking again. I have so many unfinished crochet projects that I really must work on. So many ideas of things I would like to make. Always lovely to see what you are up to. Have a good weekend.

    YanıtlaSil
  8. Ben de tatil olunca evde oturayım diyorum, vücut dinlenmek istiyor çünkü. Ama ruhum sıkılıyor dışarı atıyorum kendimi :))
    Alışmışız sanırım...

    YanıtlaSil
  9. Kırmızı Kedi yayın evi olarak benim de çok beğendiğim bir yayın evi.
    Kızılay' a ilk gittiğimde denemek istiyorum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Dönüşü olmayan orman; Kitap ve kafe bencede şahane bir ikili. Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. uzmanamator; Deneyeceğim ama bir hobi mağazasına girince gözüme çarpan güzel bir kumaş, bir değişik renk ip bakalım nasıl duracağım :)

    YanıtlaSil
  12. Ececim, kararlıyım bakalım, ohh ne güzel güldürmüşüm seni bak :) merak saldığımız ya da sonucu iyi olan işlerde bir aşırıya kaça olayı oluyor, dikersin yahu, yeter ki yenilerini ekleme :) önce dik.
    hevesi geçiyor bir zamans onra insanın yani ben öyleyim, yapacağız dostum kararlı olup yapacağız, öptüm ;)

    YanıtlaSil
  13. Ezgicim, dikkatli ve güzel bakan gözlü arkadaşım benim, çok teşekkür ederim, nihayet evdeki grafik programı olunca ilk işim bu oldu :) kesinlikle evdekiler bir değerlenmeli, bir proje bulsak ya kafa kafaya verip senden güzel fikirler çıkacaktır biliyorum, sen gel de o kafade de buluşalım bir gün, çok öperim.... :)

    YanıtlaSil
  14. deeptone; Ankara'yı da iyi biliyorsun deep, gözümden kaçmış bir ara yazın gelmişsin :)

    YanıtlaSil
  15. Dear Tammy, Ropes stacked at home, fabrics, etc. should be valued Let's see what we have in front of us what works, thank you very much, love and happy weekends.. :)

    YanıtlaSil
  16. Oytunla hayat; Şebnemcim çalışırken bende öyleydim, sabahtan dinlenelim derdim öğleye doğru dışarı mı çıksak hissi :) aynen alışmışız..

    YanıtlaSil
  17. Nihancım, rica ederim 2,5 ay olmuş yaz boyu Sakarya tarafın ageçmeyince görmemişim, halbuki dört gözle bekliyordum, neyse açıldı güzel oldu, keyifli zaman geçirmen dileğiyle... :)

    YanıtlaSil
  18. ben yengeç burcuyum evden hiç çıkmasan farketmez bana. ama şu an çalaışma hayatı devam eden ben sanırım evi özlüyorum onunda etkisi var. evci olup olmadığım emekli olunca belli olacak :)
    biz hobi severler için zor sade yaşamak bence
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. mavilale; Evet çalışırken bende çok özlerdim keşke sabahları evimde olsam otursam, kahve keyfi yapsam der özenirdim, öyle değilmiş :) al otur bakalım oldu ama yok oturamıyorum şimdi de :)
    Evet hobi sevince zor, bende ordan alıp oraya aktarıyorum birşeyin azaldığı yok henüz :) benden de sevgilerle..

    YanıtlaSil
  20. Sadeleşmeyi beceremeyenlerdenim, umarım başarılı olursun :)
    Yastık yine çoook tatlı olmuş :)

    YanıtlaSil
  21. lovehouse; Bende çok başarılıyım diyemem ama gün geçtikçe azalıyorum o mutlu ediyor beni, çok teşekkür ederimm :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...