20 Haziran 2019

Ankara aralıklı yağmurlu hep. Muhtemelen sıcaklar bastırınca da çok sıcak diyeceğiz ama şimdi de hep bulutlu. Bugün sabah saatleri kapalı ve yağmurlu başlasa da şimdi güneş parlamaya başladı şükür.
Albert Camus'un Düşüş kitabı bitti. Çok roman gibi değildi, bazen zorlandım okurken. Şimdi sırada bekleyenlerden bir diğerine geçiş yaptım.
El işisizlikten yakınırken bir dikiş bir örgü çıkardım başıma, sonra onlarda kendi içinde başka işler çıkardılar derken mutlu mesut yapıp duruyorum işlerimi. Örtümün parçaları birleşti, arka yüz için ve kenar biye için kumaş bekliyor, evdekini değerlendir fikri olmadı,uymadı. Bu esnada araya dikişsel birkaç tadilat ve yenileme aldım. Arada örgümü de dürterek geçiyor günler.
Sabah erken saatlerde dışarı çıkmayı seviyorum. Tenha, sessiz, öyle bir günden..

26 yorum:

  1. I'm also a fan of quiet mornings and prefer to go out then rather than later in the day. Currently trying to do more reading as I have so many books. No rain for us until maybe the end of the year and then even then we can't be sure. This past winter was very rainy. Always love the little flat lays you arrange and seeing what projects you are working on.

    YanıtlaSil
  2. Yaz yaz diye bağarırken...gelmedi bir türlü. Bir açık bir kapalı havada ne giyeceğimi şaşırır halde çıkıyorum evden ve bir türlü tutturamıyorum.
    Livaneli'nin bu kitabını severek okumuştum, umarım sen de seversin Derya :)
    Havalar kapalı gidince örgüler, dikişlerde verimli olmuş, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de bu sene Ankara havası bir acayip. Çalışmalar yine çok güzel olmuş Derya tebrikler.

    YanıtlaSil
  4. bulutları ne güzel çekmişsiniz bayıldım...Livaneli nin o kitabını okumadım...güzel mi..izmir haftabaşı bulutlu ve yağışlıydı..bugün ise güneşli ve aşırı sıcak...

    YanıtlaSil
  5. Hi Tammy, it's bad that it doesn't rain, but we're a little fed up, we want the sun, and I have a lot of books to read, both the book and the handiwork are going well now :)

    YanıtlaSil
  6. lovehouse; Yağmurlar bitsin yazı hissedelim desem de tesbitiniz çok doğru bu hava bana yaradı ve elişi birşeyler yapabildim :) kitap şimdilik iyi gidiyor, yormadan sıkmadan seveceğim sanki :)

    YanıtlaSil
  7. Eğitim pınarı; Mevsimler malesef değişti, çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Babaannemintakvimciği; Çok teşekkürler :) Bende kitaba yeni başladım şimdilik gidişhat iyi sevdim gibi, bizdeki yağmurda bitsin lütfen sıcaklardan yakınmaya sıra gelsin :)

    YanıtlaSil
  9. Baya bulutlu Ankara da hava fotoğraf çok güzel. Ne güzel yapmışsınız elinize emeğinize sağlık. Bende erken saatlerde yolculuk yapmayı seviyorum. Güzel paylaşımınız için teşekkürler. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. O kırk yamalara ben bayılıyorum. Kendime battaniye yapmak isterdim böyle kumaştan ama yetenek yerlerde :(

    YanıtlaSil
  11. Örgü ve Örtüye bayıldım. Ellerinize sağlık , harika olmuşlar... Dışarıda işim olduğunda ya da tatil zamanlarında ben de sabah erkenden dışarıdaki işlerimi halledip sonrasında kalabalık olmadan eve dönmeyi çok severim.

    YanıtlaSil
  12. BU YAMALI BOHÇALAR (SAYFANIN EN ALTINDAKİ GÖRSELLER.) HALA VAR MI YA? HAYRET NEREDEN BULUYORSUNUZ BÖYLE NOSTALJİK ŞEYLERİ?

    YanıtlaSil
  13. Ankara.. Memleketim. Özlemim, hayata tutunabilmek adına kirli bir havanın genizleri yaktığı Çankaya akşamının ertesi günü terk ettiğim kadim şehrim. Dile kolay 28 yıl olmuş. Ne zaman bir hemşehrime denk gelsem, memleketime gider yüreğim. 18'lik delikanlılık sınavı verdiğim Batı pasajındaki ilk içkim, dile gelse de anlatıverse dediğim Tunalı caddesindeki ergenlik ve gençlik anılarım, Zafer pasajında, Kızılay YKM' nin önünde randevu saati yaklaştıkça kalp atışları ve nabzımın fırladığını hissettiğim naif anlarım, 7.Caddedeki voltalarım, Yüksel caddesinde meşhur tavla partilerim, İzmir Caddesindeki büyük bir iştahla mideye götürdüğümüz Goralı Sandviç keyiflerim.. Sabah kadar anlatabilirim.
    Ben Ankara' nın en çok İstanbul'a dönüşünü severim diyene de uyuz olurum. Ne münasebet efendim. Sormazlar mı? Sen memleketimin kıymetini ne bilirsin. Ne yaşadın ki? Sen dön kardeşim. Kalan sağlar bizim.
    Keyifle kal hemşehrim.

    YanıtlaSil
  14. maşallah maşallah eline sağlık. sabah evet yaaa ne güzel oluyoo. camus ağır tabii yaz için. yabancı romanı iyi bak önemli :) ne güzel yağsın yağmur yaa hep hihihi :)

    YanıtlaSil
  15. Bahar'ın mutfak Sırları; Çok teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  16. Beyda'nın kitaplığı; Aslında kırkyama bilenler benim işime baksalar şok olurlar :) benimkisi tamamen görmek istediğim şeyi teknik vs bilmeksizin uygulanmış hali :)

    YanıtlaSil
  17. Atölyekedi; Çok teşekkürler... aynıymışız :) tehnalık sakinlik iyidir :)

    YanıtlaSil
  18. Eğitim Pınarı; Neyi kastettiğinizi anlayamadım? en altta masalı resim var o mu? acaba neyse nostaljik şeyleri seviyorum, algıda seçicilik görür bulurum.

    YanıtlaSil
  19. Taner Koç; Yorumunuzu okuyunca iyi ki Ankara'ya atıp tutmamışım dedim :) buradan hiç ayrılmamış biri olarak burayı hiç özlemedim veya aramadım, hatta gidebilmeyi isterdim/istedim, belki yer değil ama, yaşanmışlıklar ve kayıplardı çok sevmeme engel, bilemiyorum, yorumunuz için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  20. deeptone; Çok teşekkürer :) yok yağmasın artık yağmur, azı karar çoğu zarar hesabı, Camus'un Yabancı'yı çok sevmiştim su gibi okudum bitmişti, mevsimi de yanlış oldu heralde Düşüş'ün dediğin gibi :)

    YanıtlaSil
  21. Şu kesik parçalardan diktiğiniz örtü var ya onu kastetmiştim.

    YanıtlaSil
  22. Yağmur güzeldir, sanırım aşırı sıcaklara göre tercih edebilirim:)

    YanıtlaSil
  23. Eğitim pınarı; Anladım, eski modelleri, desenleri seviyorum artık birtek bende değilim yaygın bir beğeni o yüzden bulmak zor olmuyor :)

    YanıtlaSil
  24. Semicim, muhtemelen bunalınca bende öyle düşüneceğim, ısınamadık, hala baharı geçemedik gibi :)

    YanıtlaSil
  25. SÜPER BÖYLE ÇALIŞMALARI SEVİYORUM. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  26. Eğitim pınarı; Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...