7 Mart 2019

Dikiş işi için sabırsızlanıyorum o yüzden geçtiğimiz gün zaman zaman beğenip aldığım kumaşlarımı şöyle bir gözden geçirdim. Kumaş skalamızda eksik renkler var. Bakalım kafamdaki örüntüyü oluşturup örtüye geçirebilecekmiyim. Kendime ait bir oda, ne iyi olurdu ama kibrit kutusu evlerde malesef, özellikle dikiş işinde bunu hep aramışımdır. Makinem açıkta, döktüğüm yaydığım kumaşlar da elimin altında, işin bitince veya ara verince çek kapıyı çık temiz temiz. İnşallah bir gün.
Örgüm de devam. Sabah epey ilerlettim.
İnstagram merak ettiğim denediğim çok şeyin kaynağı. Örgülerde tamam ama yemekle ilgili olanlarda biraz uzak durmaya çalışıyorum. Olmadık zamanda karşıma bir tatlı, bir helva bir kurabiye tarifi çıkınca ister istemez takılıyor insanın aklına ve bir şekilde yapıyorum. Geçtiğimiz gün yemesem aklıma gelmez Şam tatlısı gördüm. Nasıl bir zamanda çıktıysa karşıma işte kalktım yaptım dayanamdım. Bir güzel de yedim. O yüzden sadece el işleriyle sınırlı kalsam keşke. Dün akşam da bu modeli gördüm ve merak ettim. Sepet örgüsü, denedim, kolay ve değişik geldi. Merak ederseniz yapılışı burada.

16 yorum:

  1. Umarım birgün olur güzel bir hobi odanız. Kumaşlar ve sophie rengarenk çok güzeller.

    YanıtlaSil
  2. çok da güzel kumaşlar varmış bekleyen inşallah çok da güzel şeyler olacaklar ben inanıyorum hani :) güzel şeyler yaparken nasıl yapabileceğimizi de anlat da belki yapabiliriz neden olmasın :)

    YanıtlaSil
  3. Kumaşların nefis! Neler çıkacak yine elinden Derya`cım:)
    Dikiş odası şart gerçekten. Örgü gibi değil, dikiş biraz pis iş. Çok dağılıyor ev, iplikler her yerde geziyor:))
    Umarım bir gün kavuşursun dikiş odasına. (benim çok küçük bir odacığım var, ben girince başka kimse giremiyor:))

    YanıtlaSil
  4. Gonca; İnşallah. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. uzmanamator; Sizin dikiş işleri benimkinden iyiydi gördüğüm kadarıyla, belli bir yöntem bildiğimden değil doğaçlama yapıyorum hep, parçaları birleştireceğim burda da, uamrım güzel birşey çıkar :)

    YanıtlaSil
  6. Semicim çok teşekkür ederim, umarım hayalimdeki gibi olur bakalım :) dikiş evet çok pis, döküntüsü çok yani oda şart :) inşallah bir gün olur. Küçük odan süpermiş şanslısın, sevgilerimlee :)

    YanıtlaSil
  7. renkler yine bir çok kalp koyduruyor. oh,mis :)
    tarif denemelerini haftada bire düşürmek de iyi sanki. mesela sakızlı markiz denemek için haftanın günleri tik tak tik tak cumartesiyi göstersin diye bekliyorum. (çözüm ancak bu kadar olabildi :)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Yağmurcum :) "sakızlı markiz" kendisini görmeden adı bile merak ettirdi, çözüm şart :)

    YanıtlaSil
  9. Hakikaten ne güzel olurdu kendine ait bir odası olsaydı hepimizin.Yok. Olur mu bir gün? Olur belki. İnşallah diyelim. Sophiecilik harika gidiyor, nasıl güzel oluyor, cıvıl cıvıl. Ellerinize sağlık. Hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  10. Ececim sizede hayırlı kandiller. Teşekkür ederim, ah kendimize ait bir oda, inşallah.. :)

    YanıtlaSil
  11. ooooo artık neler yapmazsın ki odandaaa :) virginia woolf bile diyodu kendine ait bi oda olmalıııığğğ :)

    YanıtlaSil
  12. deeptone; Çok şey yaparım hakikaten, bencede kesinlikle olmalı, olur umarım :)

    YanıtlaSil
  13. Son sıra çok fena burgu makarna gibi birşey :) Oldukça da büyük oldu bu Sofi :) Ama harikasın renk tercihler güzel el işin hepsi şahane.. Ellerine sağlık Derya'cım benim <3

    YanıtlaSil
  14. Ezgicim sorma o burgu epey yordu :) çok teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  15. Anasayfanda gmzüme çarptı hemen. Bu sepet örgünün nasıl yapıldığını merak ediyordum. Hemen linki tıklayacağım. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...