10 Şubat 2019


* Şimdiki aklım olsa şu bölümde okurdum dediğin bir dal var mı ? Anlat bakalım neymiş ?
Eğer üniversiyete gitmiş olsaydım, belki şimdiki yaşımın ve zamanın bana yeni getirdikleriyle beraber kimbilir neye keşke der veya pişman değilim iyi ki de bu bölümü okumuşum derdim. Ama gidemedim. Üniversite sınavının iki basamak olduğu yıllar, ilk basamağa girip kazanmış, ikinciye girmemiştim bile. O zamanın şartlarında okutulabilmem pek mümkün değildi, çok severek olmasa da bu kararı almam gerekiriyordu, bende çabuk kabullenmiştim. Ama bugün düşündüğümde eskiden en çok öğretmen olmayı istediğimi hatırlıyorum olabilseydim iyiydi, düşünüyorum hala cazip geliyor ve seviyorum. Ama mutlaka bir şekilde arkeoloji de okumak isterdim. Günümüzde iş açısından pek elverişli  bir bölüm değil ama ben hem geçmişe, tarihe, hem kalıntılara olan ilgim yüzünden isterdim. Belki bugün bile düşünüyorum, neden olmasın :)
Haftasonu çabuk geçti. Cumartesi epeydir aklımda olup bir türlü çıkıp alamadığım malzemelerimi nihayet aldım. Artık misinalı şişim birde dantel perde ucu için ipim hazır. Bakalım ne zaman yapacağım. Bugün de biraz temizlikte depreşip toparlamaya giriştim. Hedef hep daha sade olmaya çalışmak. Azalmak. Bir miktar topladım ve azaldım en genişini yaz temizliğinde yapacağım.
 İyi haftalar dilerim...

12 yorum:

  1. Hayat seçtiğimiz veya gidebldiğimiz yollar sarmalından ibaret , önemli olan kendinle barışık olmaz zannımca, yaz temizliği şevki bana gelir mi acaba

    YanıtlaSil
  2. Derya'cım benim yastığa hayran kaldım ilk onu söyleyim. Böyle de çok güzel olmuş..
    Hatta dediğin gibi böyle daha güzel göstermiş çiçekleri.

    Sen öğretmensin, senin el işlerinden ne çok şey öğreniyorum bilsen

    YanıtlaSil
  3. Fotograflar harika.orulenler daha da harika:)

    YanıtlaSil
  4. uzmanamator; Gelir tabi niye gelmesin bir rahatlama oldu inanırmısınız resmen hafifledi ev, sizede yakın zamanda gelmesi dileğiyle.. :)

    YanıtlaSil
  5. Ezgicim, çok teşekkür ederim, bu haliyle çok içime sindi benimde :)ah canım benim sağol, senin o güzel yüreğin yok mu öpüyorum, çok özledim..

    YanıtlaSil
  6. Çileksuyu Sibel; Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Bazen tercihler bizim elimizde olsa da, bazen de tamamen istem dışı yollarda olsakta...bugünü yaşamak keşke dememek gerektiğini öğrendim bu hayatta. Aslında bugünde öğretmen olmuşsunuz farkındamısınız :)
    Son fotoğraftaki köşe nasıl huzurlu nasıl güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. lovehose; Çok teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  9. Hepimizin keşkeleri var aslında ilk gençlik yıllarımıza ait.
    Yine de mutlu grupta olduğumuzu düşünüyorum. Kendimizi doğru konumlandırabildik en azından.
    Kocaman öpücüklerimi gönderiyroum sana ♥

    YanıtlaSil
  10. Şebnemcim ne güzel ifade etmişsin katılıyorum, çok şükür, eğer keşkeye girsek sonsuz şey sıralanabilir, bende çok öpüyorum seni ;)

    YanıtlaSil
  11. Fotoğrafların öyle güzel ki <3<3. Bir de bence de olur, sen yeter ki iste :). Hem belki örgü dikiş nakış öğretmeni olursun, belli mi olur :).

    YanıtlaSil
  12. öneri makinesi; Çok teşekkürler, üstüme yapışıp kalan ataleti bir atarsam ve daha çok istersem, geç falan demeden (yaş: 42) neresinden yakalarsam artık :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...