8 Aralık 2018

Biraz üşenmekten, biraz neden bilmiyorum ama son zamanda yaptığım dikişleri elde yapıyorum hep. Aslında makineye göre uzun sürüyor ama hemen iğnele, iğne ardı dik kolayıma geliyor. Bu defa da yamalı işi elde diktim sonra kenarlarda pes edip makineye çektim. Dikiş makinesini dolaptan çıkar, kur zor geliyor sanırım. Bu yüzdendir ki birkaç makine işini de kenarı yığmıştım hazır açılmışken, paçalar kenarlar hepsi çekiliverdi. Bir zamanlar üzerini işleyip minicik bir yuvarlak yastık yaptığım parçayı da kareye çevirdim. Böylece kullanabilirim.
Herbirşeyin elimin altında olduğu bir hobi odam henüz yok. Orda burda takılıyorum. Hepsi elimin altında olsa kesin daha verimli çalışırdım :) Şehirdeki küçük bir mahallede, küçük bir sokakta ki küçücük bir evde olup olabilen bu şimdilik..
Konu yaşadığımız yer ve evden açılınca dün akşam gittiğimiz film aklıma geldi. Normalde sinemaya gitmeyi çok sevmem, aşırı yüksek ses ve her gidişimde beni bulan arkanızdan koltuğunuza çarpıp, tepip duran biri eşliğinde pek rahat edemem. Ama "Hedefim Sensin" filmini merak ettim, izlemeye gittik. Film bize göre çok güzeldi, Ata Demirer, Demet Akbağ, Gonca Vuslateri, İlker Aksum ve diğer değerli oyuncuların bir araya geldiğini görünce beğeneceğimizi biliyordum zaten. Filmin geçtiği mekan Gökçeada, hayalimdeki evde yaşandı film. Hayatın bizi bir gün öyle yerlere götürmesini diledim.
Gelelim çorap olayına. Macereya henüz başlamadım. Şimdiye dek yaptığım hiç bir işte kursa gitmedim ama çorap öğrenme konusunda bir kurs olsa koşaraktan giderdim. Yüncülerde yapılan ufak örgü kurslarını şöyle bir yoklayacağım belki rastlarım. Taktım şu ara çok seviyorum, örebilmeyi çok istiyor, örebilenlere ise sonsuz saygı duyuyorum.
Görseller buradan. Mutlu haftasonları...

8 yorum:

  1. Yastıklar çok cici, harika yine yeniden. Ya bana çoook zor bi iş geldi hep o 5 şişle uğraşmak hiç yeltenmedim ama senin başaracağından hiç kuşkum yok. Sibel Kavaklıoğlu 2 şişle örüyor bir ara ben de denemek istiyorum, youtube'da vardı videoları, baka baka belki ;)
    Filmi sevmeni de sevdim zira hafta sonu planlarımızdan biri bu idi, eh madem şimdiden daha iyi hissettim.
    Çınar'ı da kocaman öpüyorum, seni de... (Bi de o hayalindeki evin Gökçeada'dan ziyade nerede olmasını dilediğimi de tahmin ediyorsundur di mi;;? ;))) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Aaa Gökçeada' da geçiyor demek :) Eminim çok eğlenceli bir film deneyimi olmuştur :)
    Ben çorap çok ördüm. 5 şişle. Ama bu kadar desenli değil tabi. Çok kolay çok seveceksin bence :)

    YanıtlaSil
  3. mutlu hafta sonları ve hedefim sensin e ben de gitmek istiyorum. umarım gidebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. Ececim bende bir vakit yine merak salıp sonra zor diyerek iki şişle birşey örmüştüm ama yine meraklandım bakalım ne olacak :)umarım filmi sizde seversiniz, tabiki gönlüm becerikli bir komşunun yanında :)
    bendende sevgilerle..

    YanıtlaSil
  5. Nihancım umut verdin bana kolay diyerek şiş hazır ip hazır sanırım bende hazırım :)

    YanıtlaSil
  6. Büşra Bayram; Çok teşekkürler, inşallah gidersiniz klasik Ata Demirer biz sevdik, eğlenceli hatta oynak havalarla güzel geldi, keyifle izlemeniz dieğiyle... :)

    YanıtlaSil
  7. Hepsi çok güzel görünüyor, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Beyaz yakalı; Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...