26 Eylül 2018

Bugün kış sabahına uyandık resmen. Hava gri, rüzgarlı ve oldukça kasvetli. Beklediğim ilham tam olarak gelmese de birkaç dekorasyon yayınında granny yastıkları görünce koltuklarda şimdi kullanıma alacağım yeni yastıklar örmeye karar verdim. Epeydir battaniye dışında etrafta çok elişi örgü birşey kullanmamıştım. Şimdi renklerin uyumunu yakalamaya çalışıyorum, bir kaç başlangıç beni pek mutlu etmedi, hala deniyorum. Bu arada yarım işlerim de nihayet bitti. Kafamda ki birkaç abuk sabuk işi de saymazsak yastığıma odaklanabilirim. Hatta bir dikiş projesi var ki boyumu aşsa da denemeyi çok istiyorum.
Çok severek ve büyük umutlarla aldığım kitabım elimde sürünüyor aylardır. Nefret etmedim ama su gibi de içemedim. Buna rağmen hala gözüm yenilerinde. Dün akşam yeni siparişlerimi verdim. Ücretsiz kargo ve indirim avantajlarını değerlendirmiş olduk. Gelmelerini dört gözle bekliyorum. Sosyal medya aracılığıyla yeni yazarlarla tanışıyorum. Bazılarının paylaşılan söz ve satırları beni öyle etkiliyor ki hemen onunla ilgili daha çok şey bilmek ve okumak istiyorum. Merak ettiğim yazarlardan birisi Herman Hesse, arkadaşlarımın önerileri olan yazarlar da var Ayfer Tunç, Mine Söğüt gibi. Çok okumak isteyip okuyamıyorum, ilerlemiyor gitmiyor sarmıyor birşeyler oluyor yani, bazen şuna benzetiyorum, çok susamışım ama bu susuzluğu kandıracak içeceği bulamıyormuşum gibi o yüzden merakla bekliyorum.

"Yeni biriyle tanışmaktan, o kişiye güvenmekten, o insana hayatımı özetlemekten, o insanın özetin içindeki kırılgan noktalardan beni vurmasından, güven duygumun körelmesinden ve bu kısır döngüden o kadar çok yoruldum ki, artık yeni bir insanla tanışmaya tenezzül bile etmiyorum..."
                                                                                Herman Hesse'den mektuplar / Herman Hesse

Ülkemizde yetiştiği halde ilk defa iki yıl önce tanıştığım hünnap tezgahlarda görünmeye başladı. Pek çok faydası olduğu söylenen bu meyve ilk tadışta hoşuma gitmişti, boğaz enfeksiyonlarından tutun da kabızlığa kadar ayrıca antioksidan özelliği olan ve bağışıklığı güçlendirici pek çok yararı varmış.

10 yorum:

  1. herman hesse den yaptığın alıntı şu günlerin bir özeti gibi oldu adeta. okumak istedim, ekledim başucuma.

    dikiş projeni merakla bekliyorum. yine güzel pek güzel olacağına eminim.

    hava soğudu, ayakları sıcak tut :)

    yağmur

    YanıtlaSil
  2. Hesse yazdığın alıntıda çok güzel ifade etmiş, ben de öyle hissediyorum bazen.

    Şu aralar ben de kitap okuyamıyorum. Okunacak çok kitap var, benim merak ettiğim elimde olan da ama bir türlü gitmiyor elim. Umarım bu hal geçer çabuk, baya olsa da.

    Bir anda havalar çok soğudu diyor herkes ama buralar yaz günü hatta biber sıcakları dediğimiz günlerden, yanıyoruz gündüzleri :).

    YanıtlaSil
  3. Yağmurcum beni de çok etkiledi alıntı, yaşanan şey aynen bu Herman Hesseyi okumak için sabırsızım, dikiş projem yazlık bir elbise bakalım yapabilecekmiyim :) güvenine çok teşekkür ederim inşallah mahçup olmam :) sende sıcak tut öperim ;)

    YanıtlaSil
  4. öneri makinesi; Benimde yaşadığım birşey böyle güzel ifade edilmiş halini bulunca çok etkilendim. Dilerim üzerimizdeki atalet kalkıp gider ve biz kitaplarımızla buluşabiliriz. Ankara da bugün çok üşüdük şanslısınız o zaman yazın son günlerini yaşamak güzel.. sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    İzmir bugün daha serin. Deniz, ilk bugün uzun kollu giymeye başladı. Oturdum bilgisayarımın başına, ne zamandır bakamadığım sevdiğim blogları geziyorum. Uzun süredir örgü öremiyorum ben, kedimiz Pamuk rahat bırakmıyor malesef.
    Herrman Hesse i ben de severim. İyi okumalar. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Derya'cım dilediğin ilham gelir umarım, dikiş projeni merak ettim.
    Ankara kışa doğru yol alıyor desene, Cuma Ankara'ya dönüyorum bakalım nasıl karşılayacak beni :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Deryacığım, kullanıma alacağın yeni yastıkları heyecanla bekliyorum, dün kızımla bu konuda konuştuk hatta, yastıklarımızı yenile anne dedi ama ne yapacağımızı da bilemedik aslında.
    O aylardır ellerde, orada, burada sürünen kitaplar mevzusuna hiç girmeyeceğim ;)
    Kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  8. Fadiş; Merhaba, artık yüzümüzü kışa döndük sanırım İzmir bile öyleyse Ankaraya kızmayalım, kediler yünlerle oynamayı seviyor, izin vermez tabi, bloğumu ziyaret etmenize çok sevindim, sevgilerimle.. :)

    YanıtlaSil
  9. Ezgicim hala bekliyorum ilhamı :) yaz bitti ama yaz elbisesi projem var seneye hazırlık :) cesaretimi toplarsam yapacağım, Cuma seni pırıl pırıl ve sıcak bir hava karşılayacak hiç merak etme Ezgicim öperim ;)

    YanıtlaSil
  10. Ececim, bir basiretsizlik var ör-sök yapmaktan fenalık geldi, model değil renk uyumunu yakalayamıyorum, basit granny motifi büyüteceğim olamdı bir türlü, değişiklik iyidir, bakalım sen ne yapacaksın meraktayım, öperim bende ;)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...