9 Ağustos 2018


Bugün 200. motif ve meydan okumada motiflerimiz bitti. Sıra geldi onları birleştirmeye. Ben her zamanki yöntemimle örerek birleştirmeyi seçtim. Bu yöntemle 100 gr ip ile tam 40 adet motif birleştirdim. Dört çile daha kullanacağım anlaşılan, çünkü kenar tığlamasını farklı bir renk ile yapmayı düşünüyorum. Birleştirme ipim bebe yünü, çok düşündüm hem daha ekonomik hem de genel yapıya uygun olacaktı, incelik ve gramaj da uygun olunca hiç tereddütsüz onunla ördüm.
Birleştirirken farkettim ki hepsi aynı boyutta görünse de öyle değilmiş. Modellerin farklılıklarından kaynaklı fazlalıklar çıktı. Onları ya son sırayı sökerek ya da son sıranın boyunu kısaltarak ayarlıyorum. Üç kere de çekilmiş trabzanı tek ya da iki kere de çekerek uzunluk eşitleniyor.

 Battaniyenin görünümü hakkında ufak bir ipucu.
Tek bir adet deneme amaçlı aldığım yumuşak kağıt ipten file denemesi ise şimdilik bu durumda.  Önce yuvarlak formlu olarak denedim ama ip epey kalın olduğu için duruşu kaba oldu çok da hoşuma gitmedi bende bu şekilde yapmaya karar verdim. İp az olduğu için sanırım saplarına yetmeyecek, bakalım ne yapacağım.
 
 Kilimler ve kilim-çanta derken elime geçen küçük bir dokuma. Belki böyle bir şey olabilir mi?

10 yorum:

  1. Derya'cım :) Bittiiiiiii Ankara'da olsaydım bir kutlama limonatası içerdik birlikte neyse Ekimde gelince artık :)

    Bir müddet daha motif yapasım var alışkanlık oldu :) Kalan iplerden bir de yastık yapayım diyorum hahaah.
    Şaka bir yana tüm desteğin için teşekkür ederim. Valla kim ne kadar sabırla devam etti bilmiyorum ama sen ve ben demirbaştık :)

    Ellerine emeğine sağlık, belki bana gelince örerek birleştirmeyi öğretirsin. File çanta güzel gidiyor ipi beğendin mi ?

    Dokuma çok güzelmiş, harika çanta olur. Ben de en kötü ikeadan bir tane kilim alıp dikeyim diyorum Ankara'ya gelince :)

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Deryacigim harika olmuş ellerine sağlık canım.. çınar nasıl..çok özlemişim seni ve bloğunu

    YanıtlaSil
  3. Ezgicim evet sen gelince bir kutlamasını yaparız çok isterim. Rica ederim ilk günden beri çok sevdiğim bir proje oldu belkide sabırla yaptığım ilk iştir :) o yüzden özel yani. Kesinlikle örerek birleştirme ve şişle selaniği öğretmek isterim Ezgicim buluşmaya tığını ipini şişini alıp öyle gel lütfen. File çantanın ipi bana çok kalın geldi belki de uygun bir proje olmadığından olabilir ne çok sevdim ne de sevmedim :) ikea kilim iyi fikir , öpüyorum sevgiler... ;)

    YanıtlaSil
  4. Mihrimah en eski takipçilerimden bende özlüyorum sizin yorumlarınızı görünce çok mutlu oluyorum, çok teşekkür ederim, çınar artık abi oldu sizin prenses nasıl?

    YanıtlaSil
  5. Maharetli olduğu kadar da sabırlısın vallahi. Tebrikler.
    Çok çok alkışladım sizi inan ♥

    Dokuma çanta fikrini de pek sevdim. Bulduğun dokuma da şahane ♥

    Mutlu hafta sonları diliyorum canımcım.

    YanıtlaSil
  6. Deryacığım, yürekten tebrikler... Şa ha ne görünüyor şimdiden bile ama ama en çok da sabrınıza hayran kaldım...Merakla bekliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Motifler bitti demek. Haydi gözünüz aydın:) Birleştirme tarzı aynen benimki gibi. Açık renk ipten ve ip koparmadan. Motiflerin son sıralarını sökmek ekstra yorgunluk ama çok güzel durmuşlar. Benimkilerin hepsi aynı boy Allahtan...
    Kilimden çanta harika fikir. Ellerinize sağlık. Kolaylıklar dilerim :)

    YanıtlaSil
  8. Şebnemcim sabırla yaptığım ilk iş bazen önden gitsemde gerçekten öyle. Çok teşekkür ederim. sizlere de mutlu faftasonları dilerim.. ;)

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim Ececim :) sabırsız bana sabır öğreten bir iş oldu

    YanıtlaSil
  10. zeugma; Çok teşekkür ederim, evet motif eşitlemek biraz zorlayıcı oldu ama birleştirdikçe heveslendim o da sorun olmadı sonra :)çok teşekkürler..

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...