24 Mayıs 2014

İşte battaniyemin yerindeki görünüşü. Yetmiş iki tane motiften oluşuyor. Kenarları için biraz daha kalın farklı bir iş yapmayı düşünürken işin sonuna geldiğimde hayli yorgun ve bitkin düşüyor insan, elimde kalan ipini saklayıp ilerleyen bir vakitte kenarlarına rötuş yapmayı düşünüyorum.
Cuma akşam üzeri müthiş bir yağmur vardı Ankara'da. İzlemesi güzeldi, haftasonu aralıklı yağışlı ve kapalı görünüyor belki arada bir göz kırpıp kaçacak güneş o kadar.
Şemsiye gibi, küçük kırmızı dut ağaçlarını bilirsiniz belki. Çocukluğumda doyasıya yediğim, yüzüm ellerim kapkara boyanmış halde çıktığım en güzel evcilik oyun mekanımızdı kırmızı dut ağacımız. Çınar'ın da o ağaçtan boyalara bulanıp yemesini çok isterdim. Şu an kendi ağacımız durmasa da başka ağaçlara rastlıyoruz arasıra, geçmişten gelip de tadının bozulmadığı yediğimiz anda beni taa o günlere götüren değişmemiş tek şey oluşu mutlu edici.

12 yorum:

  1. çok şeker olmuş battaniyeniz elinize sağlık evet biraz ara verip daha sonra bir dizayn yapabilirsiniz kenarlarına nekadar devrik cümle kurdum değil mi? Geçen sene bahçeye bizde dut ağacı ektik bu sene üzerinde 10'a yakın dudumuz var siz de ekebilirsiniz bahçenize... sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bu battaniye beni baştan çıkarıyor, favorim bu beyaz üzerine motifli olan.. harika olmuş deryacım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Deryacım süper olmuş bayıldım ellerin dert görmesin ortaya harika bir şey çıkmış benide heveslendirdin ,Çınarcım ne güzelde yiyor kara dutları bizim zamanımızda kendi adıma çok şeyden yoksun büyüdüm belki ama hiç değilse ağaçlarla doğayla iç içeydim senin gibi ,şimdikiler şanslı diyoruz ama neye göre şanslılar orası tartışılır işte.

    YanıtlaSil
  4. maşallah ne güzel olmuş battaniyeniz azminize ve örgülerinize hayranım :)anılarda kalan geçmişe dair özlediğimiz ne çok şey var..

    YanıtlaSil
  5. Ahh ahh battaniye bir içim su vallahi:) Bayıldım. Nasıl da güzel örter insan kendini onunla diyeceğim ama kıyamaz ki ayol:)Ohh içim açıldı. Yalnız dut fotoğrafını görmesem iyiydi:) Nasıl da severim dut, inşallah geldiğimizde bol bol yeme fırsatım olur. Burada yok, aslında yakındaki şehirde yollarda var ama bilmiyorlar, toplamıyorlar, biraz biraz çalıyoruz arada ama tuhaf bakıyorlar. Kimsenin şimdiye kadar keşfetmemesi acayip, dut söz konusu olunca. Beyaz dutdan ziyade siyahını severim hatta bayılırım. Bir keresinde çarşaf serip toplamışlığım vardır bir bahçeden. Nasıl da zevkliydi. Afiyet bal şeker olsun çınar'a benim için de yiyin bol bol.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Battaniye çok güzel olmuş. Güle güle kullanın. Sabrın sonu koca bir battaniye olmuş işte :)

    YanıtlaSil
  7. Battaniye çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. hobimanik; İnşallah, şimdilik konar göçeriz ama bir gün inşallah..

    Nihancım teşekkür ederim beyaz bende de ayrı bir yerde

    Meltemcim beğenmene sevindim teşekkür ederim, keşke çocuğum da benim gibi büyüse, elimden geldiğince çabalıyorum ama işte o kadar..

    benim küçük dünyam; Teşekkürler, hemde ne çok..

    Tuğbacım, teşekkür ederim, valla ne zaman battaniyemi çeksem üstüme senin yorumun geliyor aklıma, üstüne çekip kurulacak hayallerle ilgili, güzel bir enstantene oldu benim için, dut ağaçlarına üzüldüm nasıl bilmez ve yemezler diye, büyük kayıp, sen buldukça kaçırma bence, bizdende sevgiler... ;)

    meronimo; Evet teşekkürler :)

    hobby dünyası; Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuş.. bu hali harika kenar için bence kendini yorma :)

    YanıtlaSil
  10. Battaniye güzel Derya olduğunu!Beyaz ve renkli bloklar seviyorum! Aferin!
    Anna

    YanıtlaSil
  11. Battaniyeden gözlerimi alamadım desem:) Ne emek vermişsin canım ellerine sağlık!
    O dut ağaçlarını bir mola yerinde görmüştüm:)kuzuya yarasın!

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...