6 Mart 2014

Açmasını dört gözle beklediğim nergisler hala tomurcuk halindeler, aşağıdakiler geçtiğimiz yıl topladıklarım,
 Örgü çantam mahsun bir köşede yatıyor,
 Bişeylere kapılsam da örsem gitsem, yeni bir işim olsa, desem de olmadı mı olmuyor işte,
Kahve keyfini yavaş yavaş, bitki çaylarına kaydırmaya başladım. Kahvenin yeri başka olsa da biraz daha sağlıklı olana ağırlık vermeye çalışıyorum.
Mutfakla küsmüştük ya, biraz biraz barışır gibiyiz, yeni denemeler falan yapıyorum, salata ve soğuk mezelere karşı bir ilgidir gidiyor. Şu ara elişi anlamındaki boşluk çok fena bana yansımakta, en az Ankara'nın kararsız havası kadar kararsız, kimi zaman güneşli, bazen parçalı bulutlu veya yağmurlu; bir gün bahar, ertesi gün kışım..

7 yorum:

  1. Deryacım birçok konuda bende tıkanıp kalıyorum, ama sen benden daha yaratıcısın eminim kısa zamanda güzel şeyler bulup ortaya çıkarırsın benim aklıma gelen bir şey olursa mutlaka yazarım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Nergisi cok severim ne guzelde kokar motiflerinizi cok begeniyorum hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,evde kalmaya başladıktan snr elişleri daha çok ilgimi çeker oldu ve bloğunuzu keşfettim.Modeller,fikirler çok güzel.Ben tığ işi örtü,battaniye,...vb. de kullandığınız iplerin marka ve çeşitlerini öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
  4. Ne yaptın pancardan? Merak ettim:)

    YanıtlaSil
  5. Meltemcim, çok teşekkürler, ama inan benimde feci tıkandığım bir dönemdeyim galiba :)

    iğne iplik; Çok teşekkürler, gerçi resimdekielr kokmuyor malesef ama görüntülerini çok seviyorum :)

    judgest; Çok teşekkürler, ağırlıklı olarak Kartopunun Gonca serisini kullanıyorum bunun dışında Nakonun pırlantası da güzeldir.

    Semicim, o bir salata, soyucu bıçaklarla ince ince kıyılan kırmızı lahana elma sirkesinde birkaç saat marine oluyor, sonra rende pancarlarla kaynaşıp, zyağı, limon, tuz bomba bir şeye dönüşüyor.

    YanıtlaSil
  6. Denemem lazım bunu:)
    Kırmızı lahanadan yaptığım salata gibi bir şey var. Ben çok severim, Almanlar et yemeklerinin yanına koyarlar. Senin tarif bana onu hatırlattı:)

    YanıtlaSil
  7. Semicim, eğer elma sirkesi tüketiminde sıkıntın yoksa seversin gibime geliyor, şimdiden kolay gelsin afiyet olsun... :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...