23 Eylül 2013

Haftasonunun ilk gününde erken saatlerde Ulusa gittik. İşlerimizi bitirdikten sonra her zamanki mekanlarımıza kısa kısa uğradık Çınar'la.
 Çok çabuk yorulduğumu farkettim. Formum epey düşmüş gezmeyeli, nerde o eski günler..
İplerle örgülerle çok iç içe olmasamda çevremde olmaları bile huzur veriyor. Ara verip verip ufak dönüşler yapıyorum. Son başladığım işim hala devam ediyor mesela, arada bir elime geçtikçe birşeyler planlayıp başlayıp bıraktığım motifler geçiyor elime onları birleştirip değerlendiriyorum bir taraftan.
Bu yıl çok istememe rağmen kendi tarhanamı yapamadım yine, artık seneye kısmetse. Kendi usulümüze çok benzettiğim, kokusuyla, rengiyle beğendiğim tarhanayı hazır aldım. Temiz örtüler üzerine serilmiş masalarda kurutuluyordu, yapılışını birebir gördüğüm için bir nebze daha içim rahat olarak aldım. Eve gelir gelmez pişirdim, tarhanasız bir kış düşünemiyorum.
Pazar günü de çabucak geçiyor başlıyor yine yeni hafta, iyi haftalar..

10 yorum:

  1. Cok guzel gezmissiniz oglusunla. Bu arada yuvarlak tig isi yastiga bayildimm <3

    YanıtlaSil
  2. Ulus deyince içimden ben de gidiyorum ama böyle şeyler bulamıyorum diyordum ki Ankara Ulus olduğunu fark ettim:)
    Malum Pazar rehaveti .
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  3. Ulusun o buram buram gecmis kokan havasina bayiliyorum ama uzun zamandir yolum dusmuyor ne yazik ki isten gucten vakit bulamiyorum.. İlk fotograftaki kirmizi kumasa bayildim umarim birgun vakit bulup gidebilirim :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım;
    Sizin bu gezilerinize bayılıyorum. Ana oğul ne de güzel keyif çatıyorsunuz öyle:)O en üst fotoğraftaki kumaşların da hastasıyımdır bu arada. Gelirken almıştım hala bir şey yapmadım bu sene değerlendirmek var aklımda:)Tarhanaya ben de hiç yeltenmedim ama herkes yapıyor denemek şart bir gün. Ben de kışın acılı hatta kıymalı tarhanayı çok seviyorum. Ben turşu kurdum senelerden sonra ilk defa, domates sosu ve biber de yaptım kışlık. Erişte keseyim diyorum bir ara çünkü gelirken almayı unutmuşum erişte de pek severim. Bakalım bir boş vakitte yapacağım. Hatta bu akşam maç varsa tv de yiğit maçı izlemeye gider belki ben de evde erişte keserim:):):) Kocaman sevgiler çınarı da öpüyorum güzel yanaklarından:)

    YanıtlaSil
  5. İyi haftalar sana da canım, güzel bir gezi yapmışsınız ana oğul. Kumaşları çok sevdim bu ara da pazen mi onlar acaba?

    YanıtlaSil
  6. vintage peony; Eskisi kadar olmasada arada bir yapıyoruz gezmeleri, o yatsık benimde favorim :)

    evy craft; Teşekkürler sizede iyi haftasonları :)

    benim hobim; Umarım en kısa sürede gidersiniz, insanın ruh hali kesinlikle değişiyor iyiye doğru :)

    Tuğbacım süpersin valla turşular, erişteler falan ellerine sağlık, bende olmazsa olmaz dediğim birşey tarhana inşallah yaparız birgün, geziler eskisi kadar çok olamıyor ben bile formdan düşmüşüm okul vs derken giderekde azalacak gibi, bizde seni çok öpüyoruz tuğbacım sevgiler..

    Fadişcim pazen evet, bende sevdim ama yastıktan başka ne yapılabilir düşünüyorum aksesuar olarak :)

    YanıtlaSil
  7. bizim hafta sonları da jet hızıyla geçiyor, pazar akşamları yattığımda sıklıkla çalışmamanın nasıl olacağını düşünmeye başladım, kış daha da zor...

    YanıtlaSil
  8. tığ işlerin güzelmiş devamını beklerim. bende tarhanagillerdenim :)

    YanıtlaSil
  9. Formuna kavuşursun gene Derya`cım, hiç dert etme. Çocukların enerjisi bize bulaşıyor zamanla:)
    Tarhanayı ben de hiç yapmadım. Annem yapıyor sağ olsun:)

    YanıtlaSil
  10. Nhancım, çalışmamak da öyle düşündüğün gibi değil, rahat görünebilir ama inan içinde olunca onunda sıkıntıları var.

    meri; teşekkürler :)

    Semicim, umarım öyle olur, ooo çok şanslısın anne tarhanası gibisi yoktur :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...