14 Temmuz 2013

Elimdeki bütün kararsız örgü parçalarını birleştirdiğim örtünün en son hali. Kareler, ripple hepsi burada değerlendi. Birşeye benzemediğini biliyorum ama nedense ısrarla yapmak istiyorum. Üstelik bilinçli de değil, ara ara tığla birşeyler yapmaya başlayıp sonrasında terketiklerimden ibaret hepsi.
Kimi zaman çok karmaşık oluyor insanın kafası. Gerçekten neyi düşüneceğini, ne yapacağını bilmediği, hatta donup kaldığı zamanlar. Bu battaniye bana hep bu zamanları hatırlatacak, karışık günlerde sarınıp oturacağım, uzanıp yattığımda altına saklanacağım battaniyem.
Psikolojiniz berbat olsa da bir anne ve ev hanımıysanız kendinizi öylece koyveremezsiniz. Mutfağınız ve evinizin envai çeşit işi sizi beklemektedir. Ama öncelik elbette hep O'nun. Vücut kütlem yat aşağı desede, "anne biryerlere gidebilirmiyiz çok sıkıldım" diyen kuzunuzu kıramazsınız. Epeydir uğramadığımız kitabevlerini gezdiğimiz bir geziye çıkıveririrz hemen. Kitap seçimi ve yeni kitaplarla ilgili geride kaldık şu ara. Biraz dolandıktan sonra elinde V.Gogh kitabıyla geldi yanıma ben bunu tanıyorum diye, onu sırf tanıdığımız için aldık. Diğeri de bakıp bakıp içlerinden seçebildiğimiz bir diğeri. Her akşam uykudan önce yeni yeni ve her okuduğumuzdan keyif alıp memnun olduğumuz bir sürü kitabımız olsun istiyorum.
Ara ara takıldığım, rengarenk örmekten mutlu olduğum bu yuvarlaklardan biri yastık, diğeri hasır bir nihalenin üzerini kapladı.
Yeni haftamız gönlümüzce olsun...

13 yorum:

  1. Maşallah çocuğunun çok güzel bir gözlem yeteneği var. Van Gogh amcanın gökyüzünü tanıyabildiğine göre. Bak bu bile bir antidepresandır:)

    YanıtlaSil
  2. Ayrıcaaaa, bu yuvarlaklar çok cici olmuş. Rengarenk, iç açıcı.Doğru yoldasın. Yola devam!

    YanıtlaSil
  3. Hay Allah yazdığım tüm yorum silindi daha doğrusu hata verdi, kısaca ben bu battaniyeyi çok sevdim demek istemiştim, güle güle kullan Deryacım:)

    YanıtlaSil
  4. Vay be, Derya! Bu patchwork battaniye şaşırtıcı! Bu sizin oğlu olarak sanat için sevgi telkin çok iyi farklı kareler ve tığ :) parçaları birleştirme fikrini seviyorum!
    Mutlu bir gün var!

    YanıtlaSil
  5. bi tek annem olsun bana bi şey olmaz :)

    YanıtlaSil
  6. I love the scrappy look of your blanket. It will be very cozy and homey. Everything you make is always so lovely. Hope you are doing well. Best wishes, Tammy

    YanıtlaSil
  7. Kararsız örtüne bayıldım! Ben de çanta dikerken birkaç parça birleştirmeyi seviyorum, elimdekiler de değerlendirilmiş oluyor böylece:)
    Biz de o kitabın Dali olanı var, çok zevkli:)

    YanıtlaSil
  8. nurten; Teşekürler..

    Fadiş; Çok teşekkür ederim..

    Dear Anna, wrote to me on Turkish Thank you very much :)

    meri; :)değilmi katılıyorum

    Dear Tammy, thank you for favorite my work, I wish you to have a good week ..

    Semicim ortak beğenilerimiz çok, Daliyi de almalıyım o zaman :)

    YanıtlaSil
  9. Deryacım bunu hangi iple ördün?lif ipiyle battaniyelere bayıldım bende yapıcam inşallah

    YanıtlaSil
  10. Kartopu gonca ipleri kullandım

    YanıtlaSil
  11. Derya hanım merhaba sizden heves ettim bende aldım ipleri örmeye başladım ama benimki büyüdükçe marullaştı neden anlamadım bir sıırrımı var acaba siz nasıl örüyorsunuz

    YanıtlaSil
  12. benimki marullaştı ne yazıkki ..sizden heves edip başladım ama emek ve ip boşa gitti çok üzüldüm siz nasıl yaptınız yani marullaşmaması için ne yapılmalı

    YanıtlaSil
  13. Adsız; Yuvarlak büyürken belli bir sistemde artırıyoruz ve marullaşma olmuyor. Mesela; 11 ilmek başlıyoruz, ikinci sırada her ilmeğe iki kere batıyoruz, üçüncü sırada bir kere tek bir kere aynı yere iki kez batıyoruz, dördüncüde iki kere tek bir kere aynı yere iki kez, artış bu sistemde devam ediyor istenilen büyüklüğe kadar.

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...