5 Nisan 2013

Sabah gözünü açar açmaz kendini iyi hissetmediğini söyleyen kuzu nedeniyle bugün evimde kalmanın keyfini çıkaracağım, çocuğun hasta neyin keyfi derseniz, şükür şu saatlerde daha iyi, hatta sanki evde olası ve benide evde tutası vardı gibi hastalıktan çok, bende günü değerlendirip kışlık ve yazlıkların değişimleri ve yerleştirmeleriyle boğuşacağım. Güne erken başladım hatta sabah sabah iki tane çiçek ördüm. Gevrek bir simit eşliğinde kahvaltıdan sonra birde okkalı kahve ile kendimi günün geri kalanına hazırladım. Dün epey gergin bir gündü, kalabalık minibüs ve otobüsler, yağmur, ayağındaki topuklularla koşturup duran ben, ağızlarındaki sakızla beni deli edenler hangisini anlatsam diyorum ve derhal sakıza geçiyorum. Sakız çiğnemeninde bir adabı var bence, şapur şupur, ağzını aça aça çiğneyenler oldum olası deli eder beni, ama tıkış tıkış bir otobüsteyseniz hemen yanınızda oturuyorsa bu zat, kaçacak yeriniz yoktur, normalde hemen kaçarım o kişiden en uzağa, ayakta dururum yine de o sesleri duymamaya ve görüntüyü görmemeye çalışırım. Dün önce asansörde iki sakızlı şaplatan ağız, ki neyseki çok kısa bir süre ama beni tiksindirmeye yetti de arttı bile, birde otobüste hemen yanımda oturan kişiyle iki kere maruz kaldım ki feciydi yani. o yüzdenn..
Toplayalım, derleyelim, gelen haftasonuyla beraber evde olduğumuz anların kıymetini bilelim.. diyorum kendime :)
Bahar geldi ama öksürükler bitmedi. Bugün bir kez daha kaynattım çayımızı, akşam topuklara viks, sabah bir kaşık zencefilli bal. İyi haftasonları olsun....

4 yorum:

  1. kışlıkları kaldırmakta acele etme bence haftaya epey bir düşüş varmış sıcaklıklarda :) öksürük bizde de var, aynı viks, zencefil bal, ıhlamur gidiyoruz... benim sevdiğim yastık beyazlar içinde ne güzel durmuş :))

    YanıtlaSil
  2. Hi, Derya! Home you are feeling better now.
    Wonderful doily! I liked your bedroom..very cozy :)
    Hugs,
    Anna.

    YanıtlaSil
  3. ayşen yörükoğlu5 Nisan 2013 01:41

    günaydın. sesli sakız çiğneyen görünce hakikaten şööööööle ağzına bir şamar atası geliyor insanın. derya hanım viksi kuzunun gece yatarken ya göğsüne yada sırtına sürüp sıcak havlu kapatırsanız çok faydasını göreceğinize eminim.hele birkaç gece tekrarlarsanız çok daha iyi olur.
    mutlu haftasonları diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Nihancım yazı getirmek istiyoruz artık, hırkalar köşede onlarla destek yaparız artık, çok karmaşık oldu dolaplarımız, bi sıcak bi serin, ben ısıtıyorum valla dolabı :)


    Hi Anna, thank you for the favorite, the weather permits, we are much better, Greetings .. :)


    Ayşencim, tavsiyeler için teşekkür ederim deneyeceğim, o sakız çiğneyenlere keşke o dediğiniz gibi birer şamar atıversek ne rahatlardım gerçekten :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...