23 Mart 2013

Haftasonu kar atıştırmalı soğuk bir Cumartesi sabahına uyandık. Bir gün önce yağmur vardı, bu haftanın yorgunluğunu dün okul çıkışı eve kendimizi attıktan sonra yağmur seslerinin eşliğinde yaklaşık bir dört saat uyuklayarak bir nebze atabildim.
Bilgisayarın başına geçince aaaa benim kaplumbaamın resmi diyerek bir sandalye çekip yanıma, kendi söylediklerini yazmamı istedi kuzu, aynen ilettim bende. "Çınar'ın yeni arkadaşı. Çok şirin bir kaplumbağacık ve hergün bir tane karides yiyor. Adı da boncuk. Hep kıpır kıpır."
Havanın kapalı oluşu, yağışlı oluşu biraz sıkıntı tabi, iki gün bahar havası yaşayıp yeniden kış havasına dönmek geriyor insanı. Bugün bizde fonda Barış Manço şarkıları eşliğinde, biraz örgü, biraz keyif, bol tembellik şeklinde gidiyor. Baharın tam anlamıyla gelmesini, dipköşe ev temizliğimizi yapıp artık bahçe konseptleri yapacağımız günleri iple çekiyorum. Şu ara hala kış modunda canı hiçbir ev işi çekmeyen biriyim.
Düşünüyorum da eskiden herhaftasonu temizlik vs. diyerek çok kasardım, içimden gezip tozmak geçsede öte yanda bekleyen ev işleri beni ne çok bunaltırdı, kendime bu anlamda ne çok işkence etmişim meğer şimdi gülüyorum o hallerime, bir dönemmiş demek ki, şimdi önceliklerim epey değişti.
Kendimde değişmesini istediğim şu döneme göre beni bunaltan, dünyanın sonuymuş gibi gelip, aslında birkaç yıl sonra da bunlara güleceğim ve yine kendimi boşuna paralamışım dediğim konularda da geçmişe göre çok daha erken aydınlanmayı, aymayı diliyorum..

6 yorum:

  1. Blogunuzu uzun süredir takip ediyorum ve çok beğeniyorum... Bİr ricam olacak, bir su kaplumbağası edinmişsiniz ve çok sevimli fakat bu hayvanların evde bakılacaklarsa büyük boy bir akvaryum ve gerektiğinde çıkıp güneşlenebilecekleri büyükçe bir yada birkaç çıkıntıya ihtiyaçları vardır...Zannettiğimiz gibi degildir ve bu ölüm fanusu adı verilen petshoplardaki kaplar yetersizdir. Nasıl bir ortamda beslediğniz pek görünmüyor ama sanırım o da bir fanusun içinde...

    Lütfen cüretimi bağışlayın fakat sevgi dolu birisi olduğunuzu ve bir canlıya bilmeden işkence etmek istemeyeceğinize eminim

    Detaylı bilgiyi aşağıda bir linkte bulabilirisiniz

    http://erimereguler.blogspot.com/2010/04/su-kaplumbagas-beslemek.html

    YanıtlaSil
  2. penguenin sepeti; Size çok çok teşekkür ederim bana yazdığınız yorum için, bilgilendirmeler için, beslediğimiz ortam petshoptan alınan fanus, benim ilk aklıma gelen tek olmasıydı, bir arkadaşı daha olsun demiştim ama yaşam koşulları ile ilgili hiç bir fikrim yoktu doğrusu, şimdi ilk işimiz minik dostumuzun doğal ortamından uzakta geçirdiği bu zor hayatı mümkün olduğunca iyileştirip onu rahat ettirmek olacak, bulunduğu yerden beslenmesine kadar, gerçekten çok çok teşekkür ederim tekrar, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Kuzu' nun ağzını yirimmm :))

    YanıtlaSil
  4. Aslında bir de sorum olacak :D ilk resimdeki örgü yumağı hangi markanın...Türkiye'dw hiç görmedim öyle bir sarım :D

    YanıtlaSil
  5. Eda :)

    penguenin sepeti; ithal ip, markası falan yok.

    YanıtlaSil
  6. Ay çok güzel burada olsa da alsam :D

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...