İpuçlarıyla 7 Ocak 2013

Kar kapıda, kapalı, gri ve de çok soğuk bir hava var. Arada bir beyaz birşeyler belli belirsiz uçuşuyor. Bekliyoruz... Bugün epey koşturmacam vardı, çoktandır aklımdaki işleri hayata geçirmek üzere yollara düştüm.
Çerçeveler şükür ki boyanabiliyormuş, beğendiğim renkleri toparladım, içleri için bulduğum resimleri bastırdım. Eve gelir gelmez bir heyecan başladım hemen yapmaya. Bitmiş halleri en kısa zamanda...
Canım çeken örgülerden birkaç tane yaptım haftasonu, geçtiğimiz günlerde başladığım, ama ne yastık ne örtü bir türlü ne yapacağıma karar veremediğim parçayı çantaya dönüştürmeye karar verdim. İplerimi ortalıktan toparlayacak türden rahat birşey.
Kendimi çoktandır hiç olmadığım kadar çok meşgul hissettim bugün. Hayatımda ufaktan birşeyler değişecekmiş gibi oluyor sonra yine aynı devam ediyorum. Olacağına bırakmak olayını yaşıyorum sanırım, olacağı veya olmayacağı bilmiyorum ben bıraktım. Kendimi yüzde yüz hobilerime verebilmeyi çok isterdim ama artık onlarda yetmiyorlar, bana daha başkası lazım, iyi bir iş mesela.
Hal böyle ufaktan bunalmış olunca ne yapmak gerekir mutfağa girip güzel bir tatlı yapmak gerekir. Arkadaşlarımdan öğrendiğim lezzetleri hemen uygulamaya geçiyorum, etimek çok çok uzun yıllardır evime girmeyen birşeydi geçtiğimiz gün bir arkadaşımda yediğim tatlı beni onikiden vurdu çok sevdim bugün bende deneyeceğim, şerbetle ıslatılmış etimekler üzerine klasik muhallebi. Şerbetinde portakal kabukları rendesi olacak. Enfes birşey. 

Kuzu büyüyor, artık söylediği bir söz, yaptığı bir hareket karşısında birbirimize çok daha sık bakar olduk babacıkla, şaşırtıyor sürekli bizi, zaman zaman deli ediyor zıvanadan çıkarıyor, ama gururla göğsümüzü kabarttığı zamanları da var ki tarifsiz bir şey..

14 yorum:

  1. Yine çok hoş şeyler, maşallah marifetlerine hayranım, özellikle de örgü konusunda :)
    Çerçevelerin bitmiş halini meraktayım, beklemekteyim :)

    YanıtlaSil
  2. etimek tatlısı için tuzsuz olanı kullan, ben çok severim :)))
    cumartesi dediler pazar dediler daha henüz başladı kar :) korkuyorum geçen kıştan sonra kardan...
    gönlüne göre bir meşgale diliyorum sana, bu yaptıkların benim çok hoşuma gidiyor gerçekten, çerçeveler de eminim harika olacak :))

    YanıtlaSil
  3. evet evet kar kapıda değil lapa lapa yağıyor şu an burda beylikdüzünden bildiriyorum camdan nasıl bir görüntü var bu arad nasıl güzel gözüktü o sarıya boyadığın çerçeve bayıldım inanki ...renkler harika gözüküyor o ikea çerçevelerini boyadın sanırım çok sevdimm çokkk...ellerine sağlık diğer hepsi içindee....

    YanıtlaSil
  4. çerçeveleri merak ettim son hallerini :)
    hemen koy emi

    YanıtlaSil
  5. Fırtına gibi geliyorum demişsin ya, doğru valla. Bizim buralara da yağmurla birlikte kum fırtınası geldi. Rengarenkti. Sarı, turuncu, altın sarısı, kırmızı. Etkileyici. Şaşırtıcı. Değişken. Radikal. Kendine has. Yüksek. Aynen sen :)

    YanıtlaSil
  6. zaman çok çabuk akıp gidiyor çocuklar da hızla büyüyor şöyle bir bakıyorum da çocukluk gerçekten çok kısa bir süreç:( çerçevelerin yeni halini merakla bekliyorum. Minik kavanozun da çok şekermiş şeker koymalık tam.

    YanıtlaSil
  7. çok hoş şeyler gördüm bugün bloğunda ellerine sağlık çerçevelerin bitmiş hallerini sabırsızlıklaaaa bekliyorum..;)

    YanıtlaSil
  8. Cok merak ettim çerçeve nasil olacak diye ideanın en guzel çerçevesi bence...sarı renk nasil olacak acaba...hiç kullanmadığım bir renk boyaları nerden aldınız bu arada ben de alıyorum o yüzden sordum...sevgiler kolay gelsin canım.....

    YanıtlaSil
  9. Leyla; Çerçevelerin akıbetini bende merak ediyorum :) çok teşekkür ederim..

    Nihancım etimek tuzsuz ayrıntııs önemliymiş, tatlım pek o hayalimdeki gibi olmadı bir dahakine tuzsuz alıcam, teşekkür ederim :)

    Hande; Teşekkür ederim evet ikeanın çerçeveleriydi.. kar sizden bize doğru geliyor :)

    Merve; Tamam biter bitmez :)

    Edacım şımartıyorsun beni :) aslında benziyoruz birbirimize.

    mordüğme; En kısa sürede buradalar, bende merak ediyorum neye benzeyecek diye :)

    elmas; Çok teşekkürler :)

    mycolourfulllife; Eskiden bende pek sevmezdim sarıyı ama şimdi seviyorum, farklı renkler hatta rengarenk hepsini kullanmak istiyorum, bakalım nasıl olacak bende meraktayım, boyaları Suluhandan alıyorum ben, sizde mi Ankaradasınız?



    YanıtlaSil
  10. Çerçeveler merak uyandırdı. Aynı çerçevelerden bende de var. Ne tür bir boya aldın, akrilik mi?
    Çocuklar öyle Derya`cım, sürekli bir şeyler değişiyor. Biz de onları tanımaya çalışarak büyüyoruz:))
    Bu arada sana hala kart yollayamadım. Utandım kendimden:(

    YanıtlaSil
  11. Semicim, ahşap boyamada kullandığım akriliklerden aldım. benimkileri beğenirsen sende yap derim çok neşeli
    oldular bakalım asınca nasıl olacak,
    kart için üzülme, canın sağ olsun ;)

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar güzel bir sarı bu, çok beğendim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Cinar gozumuzun onunde buyuyo deryaaa kocaman oldu..op onu benim icin

    YanıtlaSil
  14. özlemce; Çok teşekkürler :)

    Öperim Fundacım çok teşekkürler, çocuğun büyüme konusundaki şaşkınlıklar hala devam ediyor alışamadık bir türlü :)

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...