8 Ocak 2013

Dün akşam yağan kar manzarasınını izledik pencereden kuzumla. İzlemesi o kadar güzelken, sabah dışarı çıkmakta zorlandım, istedim ki sadece o camın önünde kalayım hiç içinde olmayayım olayın. Çınar heyecanlıdı tabi. 
Çerçeveleri boyadım. Bu konseptte bir duvarı süsleyecekler. Akrilik boya, ahşap boyamada kullanılan boyalardan kullandım, kapatmak için kurutup kurutup üç-dört kat boyadım. Sonucu ben beğendim. (Çerçeve içleri Julia Crossland'ın bloğundan)
Akşamın geç saatlerinde bitirdiğim çantam. Tembellik edip biraz daha büyütseymişim kareyi biraz daha geniş bir çanta olacaktı, astar yapma imkanım hala var ama astarsız yaptım.
Tatlım biraz hayal kırıklığı oldu,  şekeri az etimeğide tuzlu olunca kaçınılmaz bir sondu galiba. En kısa sürede tekrar deneyeceğim.

27 yorum:

  1. Derya, cantaya bayıldım, çıkıp çanta sapı almam lazım, henuz battaniye kadar olamayan bir yarım örtüm var. Bitince paylaşırım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. of,of..neler yapmışsın,çok güzel olmuşlar,çanta harika olmuş,bende motif motif olan bir model var,bilirsin kesin,ondan istiyorum ama el atmaya vakit yok...çerçeveler de çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Ayy ne tatlı olmuş yine her şey çerçevelerin rengi çok güzel olmuş boyanınca. Çantanı da çok beğendim ben de yapmak istedim şimdi ama yarım işlerim çok. Senin enerjine hayranım valla maaşallah nazar değmesin.

    YanıtlaSil
  4. Çerçeveleri boyayınca çok şeker olmuş.Derya benim bildiğim bu tatlı için tuzsuz olandan kullanıyor.Onuda dene istersen.

    YanıtlaSil
  5. alişnur; Teşekkürler, senin çantanı merakla bekliyorum.

    elmalı kurabiye; Yaşıtmıyız? merak ettimde. Teşekkür ederim beğenmene sevindim.

    mor düğme; Teşekkürler maşallah için :)

    modabahar; Teşekkürler, bende öğrendim ama biraz geç oldu epeydir etimekle alakam olmamıştı birdahakine tuzsuz alacağım :)

    YanıtlaSil
  6. çanta da ,çerçeveler de çok güzel olmuş,kışa inat rengarenk...Ellerinize sağlık.annemin de bir etimek tarifi var olmadı yazarım,alternatif olur.Bu arada el örgüsü çorap yapan bir komşumuz var.Hala yapıyor mu sorarım.yapıyorsa sizinle paylaşırım...sevgiler...not:Çınar'ın pencere fotoğraflarını da çok beğeniyorum,çok anlamlı geliyor bana sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. çok harikasın sen ya keşke senin gibi olabilseydim

    YanıtlaSil
  8. çantaya da çerçevelere de bayıldım :) kesinlikle çok güzel olmuşlar.. dün akşam eve gitmekte zorlandık, bugün için endişeliyim, bakalım :)

    YanıtlaSil
  9. yine ne güzel işler çıkmış ortaya, çerçeveler çok güzel durur duvarda, çanta çok cici. Etimek tatlısını çok severim ben, hem az şekerli daha sağlıklı:)kar da kuzucuklar için çok güzel, hem okullar da tatil:)

    YanıtlaSil
  10. çerçeveler çok güzel olmuş cıvıl cıvıl. o örgü çantaya daha çok yakışmış.güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  11. çanta süperrrrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  12. çerçevelere yorum yapmaya geldim di çantayı görünce aklım gitti :)

    YanıtlaSil
  13. Çantaya bayıldım, inanılmaz güzel olmuş bence. Boyutu da tam kararında olmuş. Harika bir fikir. Çerçevelerde cıvıl cıvıl ne kadar güzel. Ellerinize sağlık. Harikalar çıkmış yine :) Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. mail attım çorapla ilgili canım:)

    YanıtlaSil
  15. yok yok ablan sayılırım Deryacım,40.5 yaşındayım...ama kafam 25 kafası...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  16. Bizden; Teşekkür ederim, alıyım tarifi çok sevinirim :)

    gül; Çok sağol, benlik birşey yok aslında isteyen herkesin yapacağı şeyler, isteyen ama :)

    Nihancım, yüksekte oturmanın dez avantajı, dilerim bu yıl kış sizi üzmesin zorlamasın, teşekkür ederim beğenmene sevindim :)

    ebygale; Çok teşekkürler canım ;)

    zeyzey; Çok teşekkürler :)

    nilgüncüm çok teşekkürler, beğenmene sevindim :)

    Tuğçe; Çok teşekkürler, bizdende sevgiler.. :)

    Neslicim baktım hemen :)

    elmalı kurabiye; :)

    YanıtlaSil
  17. Çerçeveler,ve içindeki resimler beni çokkk uzaklara götürdü.Hepsi harika olmuş ellerinize sağlık..
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  18. hi, Derya! :) The translator is not as good, but I view your pictures and love every detail on them! you have a cozy house and definitely you created it with your crafty projects.

    YanıtlaSil
  19. bak deryacım seni uyarıyorum ne olur yaptığın tatlıların resmini koyma benim aklıma girme şuracıkta kilo vermeye çalışıyorum sonra sende görüp kalkıp yapıyorum ..:( bu arada bu tatlıdan geçen gün çok sevdiğim bir teyzemde yedim o şekerli su yerine karamel yapmış tadı enfes olmuş tavsiye ederim..çerçevelerin çok şeker olmuşlar ellerine sağlık çantada çok şık olmuş..

    YanıtlaSil
  20. Çanta çok güzel olmuş. Bir ara ben de yapayım :) Çerçeveler kıskandıracak boyutta. Duvarda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Kar konusunda hislerimiz aynı. Benim şansım şu ki, çocuklarım kendileri çıkabilecek kadar büyüdüler :)))

    YanıtlaSil
  21. Dilek; Teşekkürler :)

    Hindustanka; dear Anna, I do not know your language well, sometimes the right tell you about myself, I'm worried about, but I believe we understand each other :) I'm glad you enjoyed what I did and thank you very much... :)

    Arzucum hafif bir tatlı gönül rahatlığıyla yap ve ye sende :)
    karamel süpermiş, şekeri kendisi yakıp yapıyor heralde yoksa hazırmı kullanıyor acaba birde öyle denemeli, ben zembereğim şaştı yapıp yiyorum valla, bakıyorum durumda kötü değil, dikkat ettikçe daha çok kilo alıyordum sanki.

    Edacım teşekkürler canım, sende yap sen kesin bişeyler daha ekler daha bir güzelleştirirsin biliyorum, senin kalemin veya fırçan mı demeli çok kuvvetli, bayıldım o kalpli çizime, evet şanslısın valla, ben peşindeyim hep kuzunun :)

    YanıtlaSil
  22. Kar çocuklar için yağsa böyle arada:) Ben de nasiplendim bu kez vali amca izinli saydı bizi sağolsun:)
    Çanta beni çocukluğuma götürdü anneannemin vardı sanki böyle bir çantası, seninki de harika, renkler çok güzel.
    Çerçeveleri renk renk boyaman güzel olmuş, ben şimdilerde elime geçeni beyaza boyadığımdan diğer renkleri unutmuşum:) Çocuk odası için bana fikir vermiş oldun teşekkür ederim.
    Sen nasıl yaptın bilmiyorum ama bende bir etimek tatlısı tarifi var herkes beğeniyor, etimeklerin üzerine irmikli muhallebi onun üzerine de kremşanti koyuyorsun. Ağır gibi düşünebilirsin ama çok hafif oluyor. İstersen mail atarım.

    YanıtlaSil
  23. Derya hanım ne güzel olmuş çantanız ve çerçeveler. Yaz renkleri sanki rengarenk. Bu arada sayfanızın başındaki resimler değişmiş sanırım.O da hoş olmuş

    YanıtlaSil
  24. merhaba canım.ellerine sağlık.çok şık olmuş çantan ve çerçeveler.iyi günlerde kullanman dileğiyle.çınarcığımı kocaman öpüyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Çerçeveler çok hoş olmuş Derya:)
    Çanta da çok güzel, başta bana da küçük gibi geldi ama yerde görünce hiç o kadar küçük değilmiş dedim. Astarlasan daha iyi olur, tok durur:)

    YanıtlaSil
  26. kitanacım, senin beyaz boya işlerini bende çok sevdim, yaza doğru el atacağım galiba bende düşünüyorum şimdilik :) çocuk odası fikirleirni merakla bekliyorum neler yaparsın sen kimbilir zevkli hanım :) benim tatlı klasik muhallebiyle, etimekleri karamela yapıp ıslatıp deneyeceğim birde duydum denemeden edemem şimdi.

    Nur; Çok teşekkürler :)

    Fatmacım, çok teşekkürler, bende öperim Rana prensesi :)

    Semicim, çok teşekkürler, aslında çantayı sapa dikmeden yapmam lazımdı, yapıyorum bişeyler ama nasıl, yoruldum galiba, son adımlarım bunlar :) salla pati gidiyor kimisi, ama katılıyorum sana astarla çok daha iyi görünecek eminim :)

    YanıtlaSil
  27. Of of, çerçeveler ne kadar da güzel olmuşşşş :(

    YanıtlaSil

Söz uçar, yazı kalır...